שלו, חוזים, מציינת בהקשר זה, כי (בעמ' 487):
"את הוראתו המהותית של סעיף 27(ג) ניתן היה להפיק מהוראות תום-הלב... הדבר נובע מן החובה הכללית לנהוג בתום-לב ובנאמנות כלפי הצד השני לחוזה וכלפי היחס החוזי... גם הוראת סעיף 28 נובעת מעקרון תום הלב... הסעיף מטיל על הצדדים לחוזה על תנאי חובת נאמנות והתנהגות לפי רוח החוזה".
עמדה על כך גם כב' השופטת ע' ארבל בע"א 1363/04 צאלים החזקות בע"מ נ' "דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ (2007), בפיסקה 10 לפסק דינה:
"משלקח צד על עצמו התחייבות מסוג זה ביחס להשגתו של תנאי מתלה, הרי שהזכות לבטל את ההסכם כפופה מניה וביה לכך שאותו צד יפעל לקיומה של התחייבות זו. כפיפות זו נובעת הן מחובת תום הלב בבצוע חוזה, לפי סעיף 39 לחוק החוזים והן מעיקרון המניעות, לפיו צד לחוזה אינו יכול לפעול בנגוד למשתמע מהתנהגותו הקודמת."
יש להדגיש, כי כיום מחריג סעיף 28 לחוק החוזים מצבים שבהם לא היתקיים תנאי שהיה תלוי במשהו בצד לחוזה אם סיכול התנאי היה ללא זדון וללא רשלנות.
...
משנדחתה התביעה העיקרית, נדחית גם ההודעה לצד שלישי, מה גם שהמסכת העובדתית שהתבררה לפני הביאה אותי לכלל מסקנה, כי אין בהודעה לצד שלישי ולא כלום.
לאור האמור לעיל לגבי התנהלות ראדום בכלל, והניסיונות לייחס ללוקהיד-מרטין ידיעה או הסכמה לעבירות על החוק בארה"ב בפרט, לרבות טרם הגשת הסיכומים, אני סבורה כי יש מקום לפסוק הוצאות בשיעור זה, המשקף את הצורך להתגונן בפני חזית רחבה הכוללת טענה לעבירות פליליות.
לסיכום:
התובעות יישאו בהוצאות הנתבעים 1 ו-2 בגין הליך זה, כולל שכר טרחת עו"ד, בסך 100,000 ₪.