מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף 104(א) לתקנות ההוצאה לפועל

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2017 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

בהתאם לתקנה 104(א)(1) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979, "לא תקובל הבקשה לרישום אלא אם כן יצורפו לה השטר המקורי עם העתק צלומי הימנו, על שני צדדיו". לבית המשפט אין גישה לתיק ההוצאה לפועל לבדוק האם בתיק מצוי העתק צלומי של השיק, אך חזקה על לישכת ההוצאה לפועל שלא פעלה בנגוד להוראות הדין ושבמועד הגשת בקשת הבצוע, הוצג בפניה השטר המקורי והעתק צלומי הימנו.
...
בנוסף, בשים לב לכך שסיכויי הגנתו של המבקש נמוכים וטענותיו אבסורדיות ומופרכות, אין להיעתר לבקשה להארכת מועד.
דין הטענה להידחות, הן בהעדר ממשות והן מאחר שאין כל מחלוקת שעל חשבון השיקים הללו לא שולם דבר.
סוף דבר: ההתנגדות ביחס לסך 6,053.50 ₪ (החוב בגין הנכס ברח' נחל הקישון), נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתמצית ממש: התובע הגיש לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל שטר חוב, האמור להיות מקורי כתנאי להגשתו לבצוע (תקנה 104(א)(1) לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979; להלן: התקנות).
...
דין הבקשה להדחות כבר מן הטעם שהבקשה, שהתיימרה להיות לפי תקנה 92 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקסד"א), אינה תואמת את דרישות התקנה.
סוף דבר: נוכח כל האמור התביעה נמחקת.
הבקשה לתיקון כתב התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

עוד מלמד הדבר על כי תיק ההוצל"פ ניפתח שלא כדין, שכן על פי תקנה 104(א)(1) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979 (להלן: תקנות ההוצל"פ), לבקשה לבצוע שטר יש לצרף את השטר המקורי.
...
סוף דבר התנגדות הנתבע לבקשה לביצוע השטר מתקבלת.
הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת אף היא.
לאור התוצאה, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אני מקבלת את טענת ב"כ מכמל כי הבקשה לבצוע השיטריות בלישכת ההוצל"פ נהריה הוגשה, לאחר שהשטרות המקוריים הוצגו בפני פקיד ההוצל"פ. תקנה 104(א)(1) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979 קובעת כי בקשה לבצוע שטר לא תקובל לרישום אלא אם כן יצורף אליה "השטר המקורי עם עותק צלומי הימנו, על שני צדדיו". מכמל הגישה ללישכת ההוצל"פ בנהריה בקשה לבצוע של השיטריות (נספח א' לבקשה), וחזקה שצורפו אליה השיטריות המקוריים, ולאחר מכן, כמקובל, הוחזרו השיטריות המקוריים מוחתמים בחותמת הלישכה, לעו"ד, שייצג בתיק באותה תקופה (עו"ד אבי סגל מנהריה).
...
אני מקבלת את טענת ב"כ מכמל כי הבקשה לביצוע השטרות בלשכת ההוצל"פ נהריה הוגשה, לאחר שהשטרות המקוריים הוצגו בפני פקיד ההוצל"פ. תקנה 104(א)(1) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם-1979 קובעת כי בקשה לביצוע שטר לא תקובל לרישום אלא אם כן יצורף אליה "השטר המקורי עם עותק צילומי הימנו, על שני צדדיו". מכמל הגישה ללשכת ההוצל"פ בנהריה בקשה לביצוע של השטרות (נספח א' לבקשה), וחזקה שצורפו אליה השטרות המקוריים, ולאחר מכן, כמקובל, הוחזרו השטרות המקוריים מוחתמים בחותמת הלשכה, לעו"ד, שייצג בתיק באותה תקופה (עו"ד אבי סגל מנהריה).
בנסיבות אלו יש מקום להפעיל את סעיף 70 לפקודת השטרות [נוסח חדש], הקובע: "בכל תובענה או הליך על פי שטר, יכול בית המשפט או שופט לצוות שאיבוד השטר לא ישמש טענה, ובלבד שניתן שיפוי, להנחת דעתו של של בית המשפט או של השופט, כלפי תביעותיו של כל אדם אחר על פי השטר הנדון". בת.א. (שלום ירושלים) 5252/03 בנק דיסקונט נ' רחמים יעקב, 14.11.2010, מופיע בנבו) נקבע: "הוראה זו [של סעיף 70 לפקודת השטרות, הערה שלי, ג.ס.ב.] ישימה מקל-וחומר במקרה שלפנינו, בו הוכח כי השיק הוצג בלשכת ההוצל"פ ואבד רק לאחר מכן". בנסיבות דנן אני קובעת כי המבקשת עשתה כל מאמץ על מנת לאתר את השטרות המקוריים שנמשכו לפני למעלה מ-25 שנה.
המסקנה האמורה מתחזקת מהראיות שהוצגו בפניי, ומהשתלשלות התיק משנת 1987 ועד היום.
אני מקבלת את הבקשה, ופוטרת את המבקשת מהצגת השטרות המקוריים, כנגד כתב שיפוי שינוסח ע"י ב"כ המבקשת, מכמל, יישלח תוך 14 יום לחברו, ב"כ המשיבה, פייסל, ויאושר על ידו תוך 14 יום מקבלתו.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כמו כן ראו תקנה 108(ב) לתקנות ההוצאה לפועל, תש"ם – 1979 (להלן: "תקנות ההוצאה לפועל") "משהועבר לבית המשפט כתב ההיתנגדות כאמור בתקנת משנה (א) יהא דינה של בקשת ביצוע השטר ככתב תביעה לפי סדר דין מקוצר". לכן, התובע חייב להקפיד לנסח את כתב התביעה כראוי.
...
ולעניין מתן עדיפות למתדיינים יעילים על פני מתדיינים לא יעילים ראו למשל ת"א (י-ם) 3697-07-15 פלוני ואח' נ' שירותי בריאות כללית (פורסם בנבו, 6.10.2020): "במקרים מסוימים האינטרס הציבורי שבהעדפת הקצאת זמן שיפוטי למתדיינים יעילים מחייב נקיטת מהלך של סירוב לבקשת תיקון, הגם שמשמעותו תהיה, אולי, מחיקה של התביעה והגשת תביעה חדשה. ויודגש, לא תמיד האינטרס הציבורי יכול לבוא על סיפוקו בחיוב המתדיין בהוצאות, ולעיתים אין מנוס מהחזרת עניינו של המתדיין ל"תחילת התור" של התיקים הממתינים לבירור.
אינני מקבל טענה זו. החלטתו של כבוד השופט חסדיאל עוסקת בבקשה לתיקון תביעה (בקשת ביצוע) וזאת על ידי כך שתיווסף לעילת התביעה כנגד הנתבע טענה להרשאה למי מטעמו של החייב לחתום על השטר.
לאור כל האמור, התביעה נמחקת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו