מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף עמלות: הסכם עבודה - תנאי שכר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום הפסקת עבודתו של העובד מכל סיבה שהיא, יהיה העובד זכאי לקבל עמלות בגין הסכמים שנחתמו כתוצאה מעבודתו כלהלן: כל ההסכמים שהתמורה בגינם נתקבלה בפועל במהלך 12 חודשים מיום הפסקת עבודתו, יזכו את העובד בעמלה בגובה של 5% כאמור בסעיף 2 לעיל.
ביום 8.8.10 נחתם על ידי הצדדים הסכם עבודה אישי, אשר סעיף ו' שבו, שכותרתו "שכר עבודה ותנאים נלווים", נקבע כדלהלן: בתמורה למלוא התחייבות העובד ועל פי הסכם זה מתחייב בזה המעביד כלהלן: לשלם לעובד שכר חודש נטו בסך 9,000 ₪ לכל חודש עבודה.
...
לפיכך דין תביעה זו להידחות בהיעדר הוכחה.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנספח ב' לחוזה העבודה נקבעו תנאי השכר של התובעת: "7. שכר בסיס: 4,000 ₪ ברוטו
" בסעיף 15 לנספח ב' לחוזה העבודה נקבע: "בתום שנת העבודה הראשונה של העובד תפריש החברה מדי חודש לקרן הישתלמות עפ"י בחירה (להלן – 'קרן ההשתלמות') סכום השווה ל – 7.5% (שבעה וחצי אחוז) ממשכורתו של העובד. החברה תנכה ממשכורתו של העובד ותעביר לקרן ההשתלמות סכום השווה ל – 2.5% (שנים וחצי אחוז) ממשכורתו של העובד.
ברוח דומה נפסק בע"ע (ארצי) 537/07 טל – אילנות בטוחה בית השקעות בע"מ, 10.6.10, כי "גמול ניהול" ששולם בגין עבודתו הרגילה של העבודה, אשר שולם כשיעור מהכנסות חדר העיסקאות, הוא על פי מהותו עמלת מכירה ועל כן יש לכלול אותו במשכורת הקובעת לחישוב פצויי פיטורים.
...
לסיכום האמור לעיל, אין לכלול את עמלת המכירה ששולמה לתובעת, מעל לסכום של 8,500 ₪ (כפל שכר הבסיס) שכבר נלקח בחשבון, במסגרת השכר הקובע של התובעת לפיצוי פיטורים.
גם מסיבה זו, יש לדחות את התביעה בנושא.
לסיכום כל האמור לעיל – דין התביעה להידחות על כל רכיביה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זכאות התובעת להפרשות לקרן הישתלמות אף היא זכות חוזית המעוגנת בהסכם העבודה, בזו הלשון: "העובד יפריש לקרן הישתלמות 2.5% והמעביד 7.5%. ההפרשה תיעשה לפי גובה משכורת הבסיס בלבד – כאמור לעיל בסעיף 8.1א' לעיל ובתום תקופת הניסיון". כלומר, בהתאם להסכמת הצדדים על הנתבעת להפריש לקרן הישתלמות לאחר סיום תקופת הניסיון, דהיינו לאחר שלושה חודשי עבודה, ממשכורת הבסיס בלבד.
בנוגע למקרה השני שהוא המקרה שלפנינו נפסק כי "ככל שמדובר בעמלה המתווספת לשכר הבסיסי המשולם לעובד, יש ליתן משקל למכלול הנסיבות ותנאי הזכאות לעמלה, כמו גם לשעור העמלה ביחס לשכרו הכולל של העובד, עת ככל ששעור העמלה גבוה יותר תגבר הנטייה לראות בה כחלק מ'השכר הרגיל' על פי סעיף 18 לחוק שעות עבודה ומנוחה" (ההדגשה במקור – ק.כ).
...
תביעות התובעת לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין, לפיצוי מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, להפרשי הפרשות לפנסיה, להפרשי הפרשות לקרן השתלמות, לפיצוי בגין פגמים בתלושי השכר ובגין אי מתן אישור העסקה – נדחות.
כמו כן, נדחות טענות הנתבעת לזכאותה לקיזוז רכיב המענק ופיצוי בגין הפרת התחייבות מהסכומים שעליה לשלם לתובעת.
הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין את הסכומים הבאים: עמלות עבור שנת 2012 בסכום של 48,721.63 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.1.2013 ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה עמלות טענות התובעות בסעיף 6.2 להסכם העבודה של התובעות נקבע "העובד זכאי לתוספת ברוטו למשכורת ע"ס 1.5% מהקף סך מכירות החברה באותו חודש (לא כולל מע"מ)". מלשון הסעיף עולה כי הזכות לקבלת עמלות היא חודשית ואינה מותנית ברווחיות העיסקאות, אלא היא נגזרת של מחזור המכירות החודשי בהתאם למועד אספקת המוצרים שנמכרו.
נסיבות סיום יחסי העבודה -פצויי פיטורים והודעה מוקדמת טענות התובעות חרף פניות חוזרות ונישנות, לא שולמו לתובעות שכר עבודה, עמלות, הפרשות פנסיוניות, הפרשות לקרן הישתלמות וסכומים נוספים להם הן זכאיות, משכך, התובעות זכאיות לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורין, תשכ"ג-1963 ומתקיימים מלוא התנאים הנדרשים להכיר בתובעות כמי שהתפטרו בנסיבות המזכות אותן בפיצויי פיטורים.
...
מעבר לכך, הנתבעים תבעו סעדים שונים הנובעים ברובם מהיותן של התובעות בעלות מניות בנתבעת 1 ולא בכובען כעובדות והתביעה שכנגד הוגשה ללא כל עיגון ראייתי וללא כל תימוכין באשר לחבות התובעות או לנזקים שנגרמו לכאורה לנתבעת 1 על ידי התובעות, משכך דינה להידחות.
סוף דבר תביעתן של התובעות מתקבלת בחלקה כמפורט לעיל.
התביעה נגד הנתבע 1 והתביעה שכנגד נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסעיף 4(2) להסכם העבודה נקבעו תנאים לקבלת בונוס מכירות ובתלושי השכר הרכיב כונה "בונוס הסכם". השכר הקובע לפיו חושבו הזכויות הסוציאליות של התובע כללו את רכיב "בונוס ההסכם". רכיב "תמריץ" בהתאם לסעיף 7י' להסכם העבודה אינו עמלת מכירה.
...
בנסיבות אלה נדחית התביעה להשלמת דמי מחלה.
לאור קביעתנו כי שכרו המבוטח של התובע כלל את רכיב בונוס ההסכם, כעולה מתלושי השכר, ורכיב התמריץ אינו חלק מהשכר הקובע, נדחית התביעה ברכיב זה. סיכום התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום הפרשים בגין פיצוי חלף הודעה מוקדמת בסך 2,874 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו