מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף הפסקת ייצוג בהסכם שכר טרחת עורך דין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 9 להסכם קובע כדלקמן: שכר הטירחה עבור ביצוע עבודת המחקר והשירותים כאמור בהסכם זה ישולם ע"י הלקוחה לעו"ד כהן ויעמוד על 30% (שלושים אחוזים) בתוספת מ.ע.מ כחוק מחלקה של הלקוחה ברכוש נטו.
היא גם חתמה על הסכם הזמנת עבודה ושכר טירחה מול עו"ד פרץ ועל המכתב מיום 27.8.2017, בדבר ביטול ההסכם והפסקתו.
כלומר לצורך העניין של ייפוי כוח ולצורך העניין של הסכם שכר טירחה, עורך דין פרץ הגיע אליכם הביתה והחתים את אשתך.
הנתבעת טענה, כי איתור מידע בנוגע לחלקות הנעדר הוא "עיסוק אחר", האסור לפי כללי לישכת עורכי הדין (עיסוק אחר), התשס"ג – 2003, וכי אסור היה לתובע לייצג אותה, בפרט בהסכם המקנה לו אופציה לרכוש את החלקות, שעמידה אותו בנגוד עניינים.
...
סיכום אני מקבל את התביעה וקובע, כי ההסכם שנחתם בין הנתבעת לתובע ביום 18.12.2014 עמד בתוקפו עד ליום 27.8.2017, אז הודיעה הנתבעת, כדין על הפסקתו.
בנוסף, אני קובע כי טרם הפסקת ההסכם, העניק התובע לנתבעת את חלק הארי של השירותים המפורטים בהסכם - מסירת מידע על הרכוש והיקפו, השלמת הליך זיהוי הנעדר לצורך שחרור המקרקעין מהאפוטרופוס הכללי ופעולות לזיהוי בעלי המקרקעין מול רשם המקרקעין.
בהתחשב בשיקולים שמניתי לעיל, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים והתנהלותם בהליך בפני, אני קובע כי הנתבעת תשלם לתובע את אגרת המשפט ושכ"ט עו"ד בסך של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עו"ד סנדה, תירץ את הפסקת השירותים המשפטיים באופן ייזום וחד צדדי על ידו, בכך שסעיף 5 להסכם הוא הסעיף היחיד המקנה לו את הזכות להפסיק את הייצוג, ולהשאיר בידיו את מלוא שכר הטירחה שגבה.
סעיף 5 מאבחן שתי קבוצות מקרים, האחת, עוסקת בשלושה מקרים בהם יהיה מחוייב התובע לשלם את מלוא שכר הטירחה והם: במקרה שהלקוח יוותר על ההסכם, ישחרר את עורך-הדין מייצוג, יבקש מעורך-הדין להפסיק את עבודתו בתיק.
בכך יש כדי ליצור את האיזון הראוי שבין זכות הלקוח לייצוג תוך שמירה על יחסי אמון מלאים בינו לבין פרקליטו, לבין זכותו הלגיטימית של עורך הדין לקבל שכר בגין טירחתו.
...
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, דין התביעה – דחייה.
הגעתי לכלל מסקנה כי לאור מחדליו של התובע בהליך הפש"ר, הייתה זכאית הנתבעת לדרוש מהתובע תשלום נוסף.
בנסיבות העניין, נחה דעתי לדחות את התביעה, התובעים, ביחד ולחוד יישאו בהוצאות ובשכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪ הסכום ישולם תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

התובעת יוצגה בהליכים המשפטיים על ידי עורכת דין אשר הגישה תביעה למזונות אשר נדחתה (לא הוצג הליך זה) ובקשה בהסכמה לפתיחת תיק גירושין וסידור גט. ביום 13.2.18 נכרת הסכם שכר טירחת עורך דין – לקוח, בו התחייב התובע לייצג את הנתבעת: "בתיק מישפחה הכולל תביעת מזונות, פירוק שתוף והליכים בבית הדין הרבני לרבות כתובה". הנתבעת התחייבה מצידה לשלם בגין הליכים אלו שכר טירחה בסך כולל של 50,000 ₪ בצרוף מע"מ. לטענת התובע, טיפל בתיק המשפחה, לרבות סוגיות של מזונות, מסוגלות הורית ובמקביל ניהל מו"מ מול ב"כ הבעל.
שעה שהתובע ייצג למשך מספר חודשים והגיע לסיפו של אישור הסכם גירושין כולל, לא עומדת לדיון השאלה האם היה זכאי למלוא שכר טירחתו לו היה הייצוג מופסק מיד עם תחילתו.
לטעמי אין מדובר בכלל חדש משום שלכתחילה אין לפרש את ההלכה שנפסקה בעיניין ביניש-עדיאל כמתן היתר גורף ללקוח להשתחרר באופן חד צדדי מחוזה עם עורך דינו בהיתעלם מתנאיו ודרישותיו של סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי).
...
סוף דבר התובע ייצג את הנתבעת מספר חודשים וביצע פעולות שונות עד לעריכת הסכם גירושין כולל.
על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע את שכר הטרחה בשיעור של 58,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ללשכת ההוצאה לפועל.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אכן, ייתכנו נסיבות בהן בית המשפט יאכוף סעיף בהסכם שכר טירחה כאמור (הקובע תשלום שכר טירחה מלא אף במידה והייצוג הופסק), כגון שהתנהגות הלקוח בהפסקת הייצוג הייתה נגועה בחוסר תום לב (ע"א (מחוזי ת"א) 1191/00 רוזנבלט נ' עו״ד דחבש (2.5.2001)), או כאשר הפסקת הייצוג נעשתה בשלב מיתקדם של ההליך (ת"א (מחוזי ת"א) 43519/05 א. טירר עורכי דין ונוטריון נ' דוידזון (26.4.2007)), אולם נסיבות אלה אינן חלות בעיניינו, שכן הייצוג הופסק על-ידי התובע בשלב מוקדם – 38 ימים בלבד לאחר שנחתם הסכם שכר הטירחה, ובטרם הגיש הנתבע כתב טענות כלשהוא לבית המשפט מלבד הודעה על קבלת הייצוג (מיום 28.4.2019).
...
כן, אני מורה על דחיית התביעה השטרית של הנתבע.
כן ישלם הנתבע לתובע (באמצעות בא כוחו) שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 14,000 ₪ והוצאות משפט בסכום של 3,000 ₪, וזאת תוך שלושים יום מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
אציין, כי בקביעת שיעור ההוצאות ושכר הטרחה בגין הליך זה, הבאתי בחשבון, בין היתר, גם את החלטת כב' השופטת ו' ריקנטי-רוסהר בדבר ביטול העיקולים מיום 2.9.2020 (פִסקה 14 להחלטתה), כמו גם את החלטתי מיום 29.11.2021 (פִסקה 1 להחלטה, בעמ' 4 לפרוט').

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעת מבססת את תביעתה גם על סעיף 4.2 להסכם, שזו לשונו (הטעויות במקור): "מוסכם בזאת כי הזכות של עו"ד גייזלר לגבות את שכר הטירחה האמור בסעיפים 2-2.1-2.3 דלעיל הנה זכות אבסולוטית, ושכר הטירחה הנ"ל ישולם על ידי הלקוחה לעו"ד לורי גייזלר גם במקרה בו תחליט הלקוחה להפסיק את הייצוג ו/או להעביר את ניהול התיק לעו"ד אחר מטעמו, בכל שלב, ולא תועלה על ידי הלקוחה כל טענה להפחתה ו/או אי תשלום באם הנ"ל תעביר את הייצוג לצד ג' ו/או הסדר הפשרה או פסק הדין יינתן במהלך ייצוגו של עורך דין אחר". בפסק הדין שניתן בעיניין אבידן נדונה הוראה דומה (הגם שלא זהה) שנקבעה בהסכם שכר טירחה בין עורך דין ללקוחה.
...
כן קובע ההסכם, כי הנתבעת תשלם תשלום ראשון בסך 20,000 ₪ בתוספת מע"מ במעמד חתימת ההסכם, ואת היתרה, בסך 30,000 ₪ בתוספת מע"מ תשלם "בחודש הבא". אין חולק, כי הנתבעת שילמה לתובעת את התשלום הראשון בסך 20,000 ₪ בתוספת מע"מ במעמד חתימת ההסכם.
כפי שנקבע בעניין אבידן, המסקנה כי ההוראה הקובעת כי עורך הדין יהיה זכאי למלוא שכר הטרחה גם אם הופסק הייצוג בשלב מוקדם נוגדת את תקנת הציבור ולפיכך בטלה, מבוססת על שני טעמים: הראשון, כי הוראה כאמור יוצרת ניגוד חריף בין האינטרס הלגיטימי של הלקוח לקבלת שירות מיטבי לבין האינטרס הכלכלי של עורך הדין, בהיותה יוצרת תמריץ לעורך הדין להיות מפוטר בשלב מוקדם ועדיין להיות זכאי למלוא שכר הטרחה; השני, כי הוראה כזו מאיינת למעשה את זכותו של הלקוח להחליף את עורך הדין.
יישומם של דברים אלו בענייננו מוביל, להשקפתי, למסקנה כי הוראת סעיף 4.2 להסכם שכר הטרחה המצוטטת לעיל, ולפיה זכותה של התובעת לגבות את מלוא שכר הטרחה בסך 50,000 ₪ בתוספת מע"מ היא "אבסולוטית" ושכר הטרחה ישולם לה גם במקרה בו תחליט הנתבעת "להפסיק את הייצוג ו/או להעביר את ניהול התיק לעו"ד אחר .. בכל שלב" היא הוראה הסותרת את תקנת הציבור ולפיכך דינה בטלות.
לאור התוצאה אליה הגעתי – אף לא מצאתי צורך להיזקק למכלול טענות הנתבעת ביחס להתנהלות התובעת ואופן הטיפול בה. העולה מן המקובץ כי התובעת אינה זכאית לפסיקת שכר טרחה מעבר לסכומים ששולמו לה ולפיכך אני דוחה את התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו