ביום 21.1.14 נחתם בין הצדדים נספח נוסף להסכם (להלן: "הנספח השני"), המבהיר כי עם השלמת הבניה, תרשום החברה בית משותף, ולכל צד ייוחד חלקו כאמור בהסכם, כאשר מובהר כי היחידות כולן תירשמנה על שם הערייה, ולטובת החברה תירשום חכירה "על כל יחידות המסחר והשטחים הצמודים להן".
החברה הגישה לועדה המקומית לתיכנון ובניה עירון בקשה לקבלת היתר לשימוש מסחרי (להלן: "הועדה המקומית" ו"ההיתר" בהתאמה).
אם לא היה ברור מההתקשרויות החוזיות בין הצדדים עד כה, מגיע הנספח השני ומבהיר, שוב, כי זכויות החברה הן גם ביחס ליחידות המסחר והשטחים הצמודים להן, מבלי שהוטלה כל מיגבלה על עשיית שימוש מסחרי במבנה.
בהקשר זה אבקש להפנות גם לסעיף 4.2 לתקנון מיום 18.9.16, חתום בידי ב"כ הערייה, הקובע כי "כל בעל יחידה יעשה ביחידתו שימוש בתום לב, בהגינות ובהיתחשב באופיו המסחרי ו/או העיסקי של הבית, וימנע מלעשות ביחידתו שימוש שיש בו משום הפרעה בלתי סבירה ו/או בלתי ראויה לשימושם של שאר בעלי היחידות, ובכלל כך הרכוש המשותף הסמוך ליחידה". כאמור, בעניינינו לא נטען ובודאי שלא הוכח שימוש בלתי סביר מצד השוכרים בשטח המשותף.
...
הואיל ובמסגרת ההסכם התחייבה החברה לפעול לרישום הזכויות בפנקס הבתים המשותפים ולשאת בכל ההוצאות הכרוכות בכך, והואיל ולטענת העירייה (טענה שלא הוכחשה על ידי המנהלים המיוחדים) בשלו התנאים לצורך ביצוע הרישום כאמור ומרבית המסמכים כבר נערכו ונחתמו, וכל שנדרש הוא חידושם, ובהתחשב בכך שעברו כבר מספר שנים מהיום שנועד לביצוע התחייבויות החברה בכל הקשור לרישום המבנה כבית משותף ואין כל הוראה בהסכם הפוטרת את החברה מחובתה לפעול בנדון במקרה של העברת הזכויות בנכס למאן דהוא אחר, ועל יסוד הנימוקים המפורטים בסעיף 14 לבקשת העירייה, אני סבור כי נכון וראוי לחייב את החברה לעמוד בהתחייבויותיה לפי ההסכם בכל הנוגע לרישום המבנה כבית משותף, וכי אין מקום להמתין עם ביצוע רישום המבנה כבית משותף עד לאחר ש"תתקבע" זהות הרוכש החדש.
הוראות ההסכם, אשר קובעות כי הפרויקט יוקם על חלק מחלקות מסוימות (חלקות 20, 21 ו- 29 בגוש 20312) בשטח מוגדר של 6.625 דונם, הן הוראות ששילובן יחד מביא למסקנה שמלכתחילה, שני הצדדים ידעו והסכימו שהשטח שעליו יוקם המבנה יהיה כ- 6.625 דונם, המהווה חלק מאותן חלקות "היסטוריות". לפי המפורט בבקשת העירייה, לאחר עריכת התצ"ר, חלקה 47 הגדירה את החלק שעל פי ההסכם עליו ממוקם המבנה, וכך גם התוכניות לרישום בית משותף.
הצדדים יפעלו במשותף, בתוך 14 ימים מהיום, לשם הגשת פסיקתה מתאימה בדבר ביטול רישום הערת האזהרה בחלקה 11 וביטול העיקולים בלשכת ההוצאה לפועל ביחס לחלקה זו.
סוף דבר:
אשר על כל האמור לעיל, אני סבור שאין מנוס אלא לדחות את בקשת העירייה (בקשה מס' 379), מצד אחד, ואת בקשת המנהלים המיוחדים (בקשה מס' 401), מן העבר השני.