בית המשפט המחוזי מחק את התובענה על הסף, בקבעו כי "המסגרת הדיונית להכרעה בשאלת הגדרתו של בעל דירה כ'בעל דירה מסרב' היא זו שהותוותה בחוק פינוי ובינוי, והיא מסגרת ספציפית. לשם קביעה כי סרוב בעל דירה הוא סרוב בלתי סביר, נדרשים תנאים מקדימים, ובהם, הסכמת רוב מיוחס של בעלי הדירות במקבץ לפינוי ובינוי לכרות עסקת פינוי ובינוי. אין מחלוקת כי בעניינינו לא התגבש תנאי מקדים זה, ואף לא הוגשה כנגד המבקש תביעה בשל סרוב בלתי סביר. במצב דברים זה, הדיון בשאלה אם סרובו של המבקש לעיסקת פינוי ובינוי הוא סביר או לא, מוקדם ותיאורטי" (שם, פיסקה 39).
עוד צוין כי בעלי הדין הנדרשים בתביעה מעין זו הם בעלי הדירות האחרים, שכן "חוק פינוי ובינוי קובע כי בעל דירה מסרב, חשוף לתביעה נזיקית מצד שאר בעלי הדירות במקבץ פינוי ובינוי, בשל הנזק שניגרם להם מאי ביצוע העסקה. הווה אומר כי חזית המחלוקת של המבקש בשאלת סבירות הסרוב היא מול 'שאר בעלי הדירות במקבץ', ולא מול היזם או ב"כ בעלי הדירות. שאר בעלי הדירות לא נתבעו במסגרת הליך זה, ולהצהרה המבוקשת כלפי המשיבים אין כל נפקות" (שם, פיסקה 40).
המחוקק התוה את הדרך לטפול במיזמי פינוי-בינוי בחוק פינוי-בינוי ובעקרונותיו, ובכלל זאת התוה את אופן ההתמודדות עם "דייר סרבן" ובחינת סבירות הסרוב (סעיף 2 לחוק פינוי [ו]בינוי).
עם זאת, בית המשפט העליון כבר הורה לכאורה כי ככלל ההכרעה בשאלת סבירותו של הסרוב צריכה להעשות "במסגרת הדיונית המתאימה", כלשונו, שהיא תביעה מכוח סעיף 2 לחוק פינוי ובינוי, ולא במסגרת תביעה ל"הכרעה מקדימה" בדרך של סעד הצהרתי.
...
בהמשך הוזמנו יזמים שונים להציע הצעות, ובסופו של דבר נבחרה הנתבעת כמי שתשמש כיזמית מיזם ההתחדשות העירונית.
למרות זאת, סבורני כי במקרה שכאן דין הבקשה להתקבל, שכן ההליך במתכונתו הנוכחית אינו ההליך המתאים לדון במחלוקות.
על רקע האמור, התביעה שכאן מעוררת קושי כפול.