מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעד זמני למינוי מנהל זמני לחברה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בד בבד עם הגשת כתב התביעה הגישה המבקשת בקשה למתן סעדים זמניים ובה נתבקש בית המשפט המחוזי להורות, בעקרו של דבר, על מתן הסעדים הזמניים הבאים: צו זמני למינוי מנהל נוסף לחברה, לצידו של המשיב 1, אשר יוקנו לו הסמכויות המוענקות כדרך כלל למנהל כללי; צו זמני למימוש זכויות החתימה של המבקשת בחברה, ובכלל זה זכויות חתימה בדבר שימוש בכספי החברה, תשלומי שכר והתקשרויות עם צדדים נוספים; צו מניעה זמני שיאסור כל דיספוזיציה בנכס המקרקעין, לרבות רישום הנכס במירשם המקרקעין ובצוע כל שינוי פיזי בו (להלן: הבקשה למתן סעדים זמניים).
...
כפי שקבע בית המשפט המחוזי, המבקשת לא הוכיחה כי המשך ניהול החברה במתכונת הנוכחית יוביל לנזק בלתי הפיך מבחינתה אף אם תתקבל תביעתה בסופו של דבר.
לנוכח האמור, אף דין הבקשה למתן סעדים זמניים העוסקים באופן ניהול החברה ובמעורבות המבקשת בניהול – להידחות.
סוף דבר: לנוכח כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לצד ביטול ההסדר, ובמצב הדברים הנוכחי בו מצויים החברה וההליך המשפטי, כאשר צפויה להיתקבל בתוך מספר שבועות חוות הדעת החשבונאית, אני מוצאת להעתר לחלק מבקשת התובעת לסעד הזמני, בה התבקש, בין היתר מינויו של בעל תפקיד (באם לא ימונה לתפקיד ב"כ התובעת) ולהותיר בתוקפו את מינויו של עו"ד קרייתי כבעל תפקיד חצוני וכמנהל זמני לחברה.
...
כשההתנהלות הינה כה חריגה, אין מנוס מלנקוט בצעד אשר גם אם הינו חריג, הוא מצוי כאמור בגדר סמכותו של בית המשפט, וזאת הן במישור סמכויות בית המשפט הכלליות לעניין מתן סעדים זמניים והן במישור החלטות ביניים אותן רשאי בית המשפט לקבל במסגרת תביעה להסרת קיפוח.
לצד זה, מובהר, כי מדובר בהעברת סמכויותיו של המנכ"ל מר ירושלמי אל המנהל הזמני באופן זמני ובשלב זה בלבד, וכי אין מדובר, בהכרח, בתוצאה המתחייבת בהיבט הסעד הסופי אשר נתבע בעניין זה. התוצאה הסופית של ההליך, בעניין סעד זה וכל סעד נתבע אחר, תוכרע, במידה ולא תושג הסכמה בין הצדדים לאורך ניהול ההליך, רק לאחר בירור ההליך והכרעה בטענותיהם ההדדיות החמורות של הצדדים זה כלפי זה. באשר לשאלת איוש תפקיד המנכ"ל נוכח הקביעה לעיל בעניין הרחקת המנכ"ל מר ירושלמי אני סבורה, כי לפחות בשלב זה, ועד לקבלת חוות הדעת ובחינת אפשרות ההיפרדות, ובהתחשב בהיקף הפעילות העסקית הקיימת, ניתן להסתפק בניהולו של בעל התפקיד, אף ללא מינוי מנכ"ל אחר לעסק בנוסף על בעל התפקיד עו"ד קריתי.
המנהל הזמני יפנה אל מר ירושלמי בעניין זה בכתב, רק באמצעות בא כוחו עו"ד שטרנפלד; · לאור הקביעות הנ"ל והשלכותיהן האפשריות על מצב החברה ואופן ניהולה, המנהל הזמני ירכז את מכלול העניינים הפתוחים הטעונים הוראות מבית המשפט, ככל ונותרו כאלה, ויגיש, בתוך 14 ימים, בקשה מרוכזת לתיק, לרבות התייחסות מעודכנת לעניין מצבת העובדים הנדרשת להפעלת החברה כיום וכן מצב הדברים בנוגע לתשלום שכר העובדים; · בהינתן החלטתי זו, על הסעדים הזמניים אשר ניתנו במסגרתה, אני קובעת כי התובעת תפקיד בגזברות בית המשפט, עד ליום 6.7.21 התחייבות עצמית בהתאם לנוסח בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 ולנהלי המזכירות, וכן ערבות צד ג' (שאינו תאגיד) על סך 50,000 ₪; תז"פ לעיון בדו"ח המנהל הזמני – 15.7.21.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה נוספת מטעם המבקשת למתן סעדים זמניים במעמד צד אחד למינוי מנהל מיוחד (זמני) לחברת שיא ליפט בע"מ ו/או לקביעת מועד דיון דחוף (להלן – החברה).
...
מהטעמים הללו, וכן בשים לב למועדים הקרובים שנקבעו להגשת תשובתה של המשיבה ולדיון בבקשה – סבורני כי מאזן הנוחות אינו מצדיק את מתן הסעד המבוקש.
סוף דבר על יסוד כל אלה – מצאתי שלא להיעתר לבקשה, טרם הגשת עמדת המשיב לה. המבקשת תבצע מסירה אישית של הבקשה וכן של החלטתי זו למשיב עד ולא יאוחר מיום א הקרוב 5.9.21 שעה 10:00 זה יגיש עמדתו עד ליום9.9.2021 שעה 10:00.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תביעה נגזרת (תנ"ג) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הבקשה למתן סעדים זמניים עתירתו של המבקש לסעדים זמניים כללה את הרכיבים הבאים: איסור על המשיבה לבצע עיסקאות במזומן ו/או להעביר כספים ו/או לפתוח חשבונות בנק ו/או לקבל התחייבויות בשם החברה ו/או לבצע כל דיספוזיציה ברכוש החברה וכן להמנע מקליטת עובדים או מינוי מנהלים, כמו גם להמנע מהתערבות בפן המקצועי והתפעולי של החברה; המנעות המשיבה מקבלת כספים ו/או תשלומים ו/או תשלומי ספקים ו/או תשלום ללקוחות ו/או תשלום לעובדים במזומן וכן להורות לה להמנע מפגישות עם ספקים ולקוחות מחוץ למשרדי החברה; המנעות המשיבה מתשלום שכר לעובדים שאינם רשומים במערכת ולהורות למשיבה לקבל אישור חתום של המבקש עבור כל העברת תשלום לעובדים; מתן הנחייה למשיבה להפקיד את כל הכספים וההמחאות אשר ברשותה לחשבון החברה בבנק, ולהפסיק להעביר כספים דרך החשבון הפרטי אשר ניפתח על ידה בבנק הפועלים (חשבון מס' 525520).
...
סוגיית העילות האישיות, או התביעה לקיפוח המיעוט, אכן נכללו במסגרת התביעה, אלא כי אלו יתבררו רק מקום בו יימצא להיעתר לבקשה לאישור התביעה כתביעה נגזרת, ובכפוף להוראות הדין ופסיקתו של כב' בית המשפט העליון, תוך מתן הדעת לכלל הטעמים הצריכים לעניין.
אציין כי החלטתי זו ניתנת הגם שאני ערה לטענות שני הצדדים באשר למועד בו הומצאו אלו לידי המבקש או יכולים היו להיות מומצאים לידי המבקש.
אני קובעת את התיק לדיון בבקשה ליום 25.6.18 בשעה 09:00 המזכירות תודיע.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשה למתן סעד זמני בגדרה עותרת המבקשת להורות על מינוי מנהל מיוחד זמני למיטבית מרכזי מסחר בע"מ (להלן: "החברה"), עד להכרעה בבוררות המתנהלת בין הצדדים בפני כבוד הנשיא השופט (בדימוס) אורי גורן (להלן: "הבוררות").
...
ככל שמדובר בטענה לפגיעה בזכויות החברה בשטחים בפרויקט הנדיב במסגרת הליך רישום הבית המשותף, נראה כי מדובר במעשה עשוי, לפי שביום 9.12.2018 ניתן פסק דין בעניין רישום הבניין בפרויקט הנדיב כבית משותף (ה"פ 17969-06-09) בו נקבע כדלהלן (פסקה 16 לפסק הדין של כבוד השופט ארז יקואל): "בחנתי את טענות הכונסת וכן נתתי דעתי לטענות המשיבה 51. בהתאם להחלטתי מיום 12.4.18 ומבלי לקבוע מסמרות ביחס לגופן של טענות המשיבה 51 ובהעדר התנגדות מצד חברת החשמל לישראל – אני מקבל את עמדת הכונסת, לפיה יירשם הבית המשותף במתכונתו הנוכחית כפי שהוצעה. התרשמתי כי אין במהלך רישום הבית המשותף כהצעת הכונסת, כשלעצמו ולעת הזו, כדי לפגוע בזכויותיה הנטענות של המשיבה 51, או כדי לגרום לה עיוות דין. המשיבה 51 לא התנגדה לבקשה הנוכחית ולא נסתרו נימוקי הכונסת ביחס לטענותיה. כמו כן וכפי שכבר הכברתי, בהתאם להחלטתי מיום 12.4.18, רישום הבית המשותף וכן החלטתי זו, לא יהוו מעשה בית-דין ביחס לטענות המשיבה 51 ותישמרנה זכויותיה להעלות את טענותיה מלפני הערכאה המוסמכת בכפוף לכל דין". עוד נקבע בהחלטה מיום 12.4.2018 באותו הליך (שם, פסקה 9 2)): "צד שימצא כי זכויותיו נפגעו, יהא רשאי לנקוט בהליכים המתבקשים ולהעלות טענותיו לפני הערכאה המוסמכת. בנסיבות אלו, הליך הרישום לא יהווה משום קביעה, השתק הכרעה, חזקה, או ראיה חלוטה, ביחס לגופן של טענות הצדדים ואין בו כדי להשפיע על נטלי הבאת הראיות". החברה הייתה צד להליך האמור וההוראות שלהלן חלות עליה.
סוף דבר הבקשה נדחית.
מאחר וטרם התבררה הבעלות בחברה, אני מחייב את מר ברט סלומון באמצעותו הוגשה הבקשה לסעד זמני, לשלם למשיבים את הוצאות הבקשה ושכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו