מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעד הצהרתי לרישום בית משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תובענה לפירוק שתוף במקרקעין על דרך של רישום בית משותף במסגרתה מתבקשים סעדים הצהרתיים, לרבות הצהרה כי יש לפעול לפירוק הנתבעת 5.
...
לאור כל האמור, ומשנמנע התובע על סירובו להציג לתובעים את הסכם הרכישה בדירתו, יש לקבוע כי הוא לא הוכיח את בעלותו בדירה, ויש לקבוע כי אין לו בעלות כאמור.
משכך, טענת הנתבע 1 כי הוא המוסמך לטעון בשם החברה וניהול ההליך נדחית.
הפועל היוצא הוא – שב"כ התובעים – רעות אליהו היא המוסמכת לטעון בשם הנתבע 5 בהליך זה. סוף דבר מכל האמור לעיל עולה כי התובעים כולם מחזיקים בדירה בבניין השייך לחברה יב' (הנתבעת 5), כל אחת והדירה המיוחסת לו. מנגד, הנתבע 1 לא הוכיח חזקה בדירה בבניין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה לתיקון צו רישום בית משותף ולמתן סעד הצהרתי.
...
לאור כל האמור לעיל, איני סבורה כי התובעת עמדה בנטל להוכיח כי "שטח התמרון" הוא רכוש משותף, ולכן לא ניתן לקבוע כי חלה טעות במרשם המצדיקה תיקון צו רישום הבית המשותף.
לאור כל האמור, אני קובעת כי התובעת לא הוכיחה כי המקרה שבפניי הוא אחד המקרים החריגים שבו יש מקום לתקן את המרשם ולגרוע מזכותם הקניינית של פנחס במקרקעין.
לאור כל האמור לעיל, התובענה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המדובר בתביעה לסעד הצהרתי לתיקון צו בית משותף,מיסמכי רישום בית משותף,לרבות תשריט ותקנון הבית המשותף וכן סעדים נילוים לתיקון המבוקש.
...
לאור האמור- הבקשה למשיכת המסמכים- נדחית.
הבקשה למחיקת סעיפים מתצהיר קצב- לאחר שעיינתי בכתב התביעה ובסעיפים אותם ביקשה הנתבעת למחוק מתצהיר קצב, שוכנעתי כי גם דין בקשה זו להידחות והיא נועדה למעשה להוות משקל כנגד בקשת התובעים: כפי שכבר צוין לעיל ביחס לבקשת התובעים,אין לבחון את כתב הטענות באופן צר ובפסיקה נקבע כי כל עוד מדובר באותן יסודות של סיפור המעשה, כאשר בעדויות עצמן ישנו פירוט נוסף, אין המדובר בהרחבת חזית.
לאור כל האמור,גם בקשת הנתבעת למחיקת סעיפים מתצהיר התובעים,נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי לפני תובענה לפירוק שתוף מקרקעין על דרך של רישום בית משותף במסגרתה מתבקשים סעדים הצהרתיים, לרבות הצהרה כי יש לפעול לפירוק המשיבה 5.
...
מיישום האמור לענייננו הגעתי לכלל מסקנה כי הסמכות העניינית במקרה שלפני נתונה לבית משפט השלום ואבאר טעמיי; ראשית, חברת יב' הינה חברה ללא רווחים, נכסה היחיד הוא הבניין , היא אינה מנהלת חשבון בנק והוצאותיה הינן כרגיל כשל נציגות בית משותף, למעט במצבים של חילוקי דעות בין בעלי הזכויות.
שנית, סבורני שאין בטענת המבקשים בעניין ספק בבעלותם בדירות של המשיבים 1-2 הרשומים כבעלי מניות בחברת יב', כדי לאיין את סמכות בית משפט השלום שיהא מוסמך לדון בעניין כאמור, ככל ויהיה צורך בכך בהינתן שבסכסוך אחר שנדון בין הצדדים בבית משפט השלום במסגרת ת.א 13002-03-14 ניתנה לכך התייחסות (פסקה 65 לפסק הדין שצורף כנספח 1 לתביעה).
שלישית, במצב דברים זה כאשר חוק המקרקעין חל גם על בתים משותפים שאינם רשומים כבתים משותפים, כבמקרה דנן סבורני שיש להחיל את דיני פירוק השיתוף שבחוק המקרקעין, בייחוד כאשר בתביעה מציינים המבקשים עצמם כי "הדרך לבצע את הפירוק היא בהתאם לדיני פירוק שיתוף במקרקעין על פי חוק המקרקעין..." (סעיף 91); זאת הגם שלצד זאת נקבו באפשרות של פירוק השיתוף לפי דיני החברות (סעיף 102).
אשר על כן, ובהתאם לסמכות הנתונה לי מכח סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט, אני מורה על העברת התיק לבית משפט השלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עתירתם של התובעים מיתמקדת במתן סעד הצהרתי לתיקון צו רישום הבית המשותף, כך שיבוטל רישומה של יחידה 2, והבית יכלול את היחידות 1 ו-3 ואת הרכוש המשותף בלבד, וכן עותרים לצוו עשה לתיקון התקנון הרשום של הבית המשותף, כך שיבטא את ביטול יחידה 2, באופן שכל אחוזי בניה הקשורים לבית יהיו שייכים ליחידות 1 ו-3 בלבד.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת הפסיקה עליה הסתמכו, הגעתי למסקנה כי לבית משפט זה יש סמכות לדון בתביעה ואין מקום לסלקה על הסף, כפי שיבואר להלן; עיון בכתבי הטענות שהוגשו מעלה כי קיימת מחלוקת מהותית בנושא הזכויות במקרקעין, האם כטענת התובעים הזכויות במקרקעין שייכות רק להם, והרישום כפי שבוצע אינו משקף את הזכויות האמיתיות ויש לתקנו, או שמא כטענת הנתבעים הם בעלי זכויות קנייניות ביחידה 2, כפי שנרשם בפנקס הבתים המשותפים.
לאור כל האמור, הרי שלבית המשפט אליו הוגשה התביעה סמכות עניינית לדון בה ולקבוע את הזכויות הקנייניות של הצדדים במקרקעין.
עם זאת, לאחר שבחנתי שוב את נוסח הדברים ואת עמדות הצדדים, נמצא כי התובעים יצטרכו להוכיח את זכאותם ואת תביעתם על סמך הראיות שיציגו, ובית המשפט יוכל להתרשם האם הורם הנטל להוכחת הנטען או שהתובעים כשלו בכך, ומשאין בין התובעים מחלוקת כלשהי באשר לתוכן הצוואה, הם מצביעים על אותו נכס ומבססים טענותיהם על ראיות שיובאו, הרי שלא ניתן לראות בטענת "העדר הספציפיות" כטענת סף שאינה מאפשרת בירור התביעה לגופה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו