נקבע כי המערער הרים את הנטל, לפי מאזן ההסתברויות, להוכחת קיומה של מכירת תוצרת חקלאית, לרבות פרחים, ואין חולק כי הפעילות החקלאית שהתקיימה בנכס נשוא כתב האישום, שהייתה בגדר שימוש מותר במקום לפני אישור התב"ע, והמשיכה להיות מותרת גם לאחר אישורה של תוכנית זו, ששינתה את ייעוד הקרקע למגורים ושצ"פ בהתאם להסכם שהיה לו עם המשיבה, נקבע כי לטענת המערער, לפיה פעילות המכירה, הינה ספיח לפעילות חקלאית אין ביסוס משפטי לאור הרציונאליים והתכליות של חוק התיכנון והבניה וחוק רשוי עסקים 3.2 כך גם טענת המערער להגנה מן הצדק עקב אפלייתו אל מול בעלי משתלות אחרות בתחום העיר רעננה, שעניינן דומה-נדחתה.
5.3 המשיבה טוענת כי המערער לא הצליח להרים את הנטל ולהוכיח טענת הגנה מן הצדק, לא הצליח להוכיח פגיעה בעיקרון השוויון ולא הצליח להוכיח כי מתקיימת אכיפה בררנית, המפלה אותו לרעה ביחס לבעלי משתלות אחרות בתחום העיר רעננה.
לא מצאתי כי הורם הנטלבענין זה.
ראה לעניין זה בג"צ 6396/96, סימונה זקין ואח' נ' עריית באר שבע ואח', פ"ד נג(3) 289 "אם לכאורה יש יסוד בראיות לטענה של אכיפה בררנית, מתערערת החזקה בדבר חוקיות ההחלטה המנהלית. כתוצאה עובר הנטל אל הרשות המנהלית להראות כי האכיפה, אף שהיא נראית בררנית, בפועל היא מבוססת על שיקולים עינייניים בלבד, שיש להם משקל מספיק כדי לבסס עליהם את החלטת הרשות. אם הרשות אינה מרימה נטל זה, עשוי בית המשפט לפסול את ההחלטה בדין שיקול זר או בגין פגם אחר שנתגלה בה, או לתת סעד אחר כנגד הפגיעה בשוויון, לפי נסיבות המקרה...
ראה ע"פ 4855/02, מדינת ישראל נ' דר' איתמר בורוביץ, פ"ד נט (6) 776, אשר הרחיבה את ההלכה שהייתה קיימת עד למועד מתן פסק הדין בסוגיית ההגנה מן הצדק.
...
אכן, לא כל מעשה אכיפה פרטני של רשות יצדיק את המסקנה שיש להורות על ביטול כתב אישום והרשעה מטעמי הגנה מן הצדק,
ברם, במקרה זה, בו הצליח המערער לשכנע כי מתקיימת אפליה – הרי שבאיזון בין אינטרסים צבוריים של שקולי הרתעה, אול מול זכותו של אזרח שלא יופלה לרעה על ידי הרשות, תיתקבל טענת הגנה מן הצדק.
.
6.7,אני מקבלת טענת המערער,כי במקרה זה מיתקיים היפוך נטל הראיות, ועל המשיבה היה ליתן הסבר מניח את הדעת, מדוע בחרה לנהל הליך פלילי כנגד המערער בלבד, ולא להגיש כתבי אישום כנגד האחרים השווים לו, או, דומים לו, בתחום אותה רשות,
ההכרעה בשאלה, אם העמדתו לדין של המערער, הינה בבחינת אכיפה חלקית מותרת או שמא בבחינת אכיפה בררנית פסולה, תהא לרוב תלויה בבירור השאלה אם הרשות הבחינה בין המעורבים על יסוד שיקולים ענייניים או שמא פעלה לשם השגת מטרה פסולה, או על יסוד שיקול זר או מתוך שרירות גרידא.
לסיכום, הערעור מתקבל, אני מורה על זכוי המערער.