מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סנקציות על הפרת הסדרי ראייה

בהליך בקשה לעיון בחומר חקירה (בע"ח) שהוגש בשנת 2015 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבה, במאמר לעיל, מדגיש מחבר המאמר את האפקטיביות של הסנקציה הפלילית כלפי מי שמפר הסדרי ראיה והמנעות בתי המשפט לעינייני מישפחה מלהטיל סנקציות על פי פקודת בזיון בית המשפט.
כך נאמר במאמר: "מעשרות ראיונות שערכתי, ואשר גובו במסמכים, הגיעו אלי מקרים רבים אשר בהם אבות הגישו תלונה למישטרה נגד אם אשר מסרבת לקיים את הסדרי בראיה, ואשר מהם עולה הרושם כי המישטרה סירבה להתייחס לתלונה. בחלק מהמקרים סירבו השוטרים לקבל את התלונה. במקרים אחרים, רשמו השוטרים את התלונה, אך כפי הנראה לא נעשה עם התלונה דבר (מפנה להערת שוליים בה צוינו תשעה מקרים מתועדים). ובחלק מהמקרים, כך עלה מהראיונות והמסמכים, נימסר לאבות שהגישו את התלונה כי הפרת הסדרי הראייה על ידי האם אינה מעניינה של המישטרה, ולפיכך הוחלט על סגירת התיקים (מפנה להערת שוליים בה צוינו שישה מקרים מתועדים)." בהמשך המאמר, קובע המחבר, כי על אף שבתי המשפט קבעו במספר פסקי דין, שניתן לעשות שימוש בהוראת סעיף 287 לחוק העונשין, למי שמפר הסדרי ראיה, מסרבת הפרקליטות באופן עיקבי להגיש כתבי אישום נגד הורים משמורנים בגין הפרת הסדרי ראיה, חרף העובדה שהדבר מהוה עבירה פלילית, בנגוד למקרים בהם אם משמורנית מתלוננת על הפרת הסדרי ראיה מצד האב, במקרים אלו מגישה הפרקליטות כתבי אישום.
...
לסיום חלק זה, אני קובעת שלא נמצא בסיס כלשהו לחשד בדבר אכיפה בררנית ואני דוחה את הבקשה לעיון בתיקים שעניינם הפרת הוראה חוקית – הפרת הסדרי ראיה של הורה משמורן, כמפורט לעיל.
לאחר שעיינתי בתיקים, אני סבורה שמדובר בחומר רלוונטי שיש בו כדי לשמש להגנת המבקשת.
אשר על כן אני מורה למשיבה להעביר לעיון ב"כ המבקשת את חומר החקירה בתיקים לעיל, זאת בתוך 14 ימים מיום קבלת ההחלטה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 6.9.2020 הגיש המערער בקשה נוספת לפסילת המותב, בה היתייחס להחלטות רבות שניתנו בעיניינו ומהן עולה, לשיטתו של המערער, "דיעה מוקדמת" של המותב נגדו "ודאות קרובה למשוא פנים" כלפיו וכן "חשש למראית פני הצדק". בתמצית, המערער טען כי בית המשפט משית עליו הוצאות "בכדי להביא לסתימת פיו"; נימנע מהטלת סנקציות על המשיב 1 למרות שהלה הפר את הסדרי הראייה והקשר של המערער עם הקטינים, והעניק למשיב 1 חסינות שלא בהתאם להוראות פקודת הנזיקין ]נוסח חדש[; איים על המערער שלא לבקש הטלת סנקציות על המשיב 1; נימנע מתיקון פרוטוקול של דיון שהתקיים בהליך; התיר למשיב 1 להגיש חומרים בזמן הפגרה, בעוד שעל המערער הוטלו הגבלות בנוגע להגשת בקשות; התיר למשיב 1 להגיש מידע עובדתי ללא תצהיר וחוות דעת בלי חתימה; ונמנע מתחימת פרק הזמן ל"מפגשי פיצוי" עם הקטינים כהשלמה למפגשים שבוטלו.
...
בית המשפט דחה בקשות אלו בציינו: "ראשית, דין הבקשות להידחות בהעדר יריבות בין [המערער] לבין [המשיב 1], אשר עובד בשירותה של עיריית ירושלים. לא נטען וממילא לא הוכח לפניי אחרת, אלא שכל פעולותיו של [המשיב 1] בתיק שלפניי נעשו במסגרת תפקידו ובמסגרת סמכותו לפי דין, ועל כן עומדת לו זכות החסינות מכוח סעיף 7א לפקודת הנזיקין ]נוסח חדש[". בית המשפט הוסיף והתייחס בהחלטתו לטענות המערער בנוגע להפרת הסדרי הראייה, וציין כי בחודשים האחרונים אכן לא התקיימו מפגשים בין המערער והקטינים נוכח הנחיות משרד הבריאות בנוגע להתפשטות נגיף הקורונה.
לא שוכנעתי כי בענייננו הוכח חשש ממשי מעין זה. כפי שציין בית המשפט קמא, טענותיו של המערער מכוונות נגד החלטות דיוניות שניתנו בעניינו, ודרך המלך להשגה עליהן אינה בהליכי פסלות אלא בהליכי ערעור מתאימים (ע"א 989/20 קרפ נ' אפריקה ישראל מגורים בע"מ, פסקה 7 (19.3.2020)).
אף לא שוכנעתי מטענת המערער בדבר פגיעה בזכויותיו הדיוניות עקב ניהול הליך שסווג כ"סגור", ומכל מקום טענה זו אין בה כדי להקים עילת פסלות.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2019 ברבני נתניה נפסק כדקלמן:

בהחלטה זו מוכח שאין הדבר כך. על אף שבית הדין כאמור הסכים רק באופן חלקי להמלצות שירותי הרווחה, בתאריך 28/3/18 בתגובה לפנייתו של האב לבית הדין להטלת סנקציות על האם בגין הפרת הסדרי ראייה, סרב בית הדין ליתן החלטה בנידון בהיעדר תגובתה של האם, ובית הדין בהחלטתו הבהיר שככל והעובדות שמציין האב נכונות, הרי שהוא יבקש דיווח משירותי הרווחה וישקול תגובתו רק לאחר שתתקבל תגובת האם.
...
לאחר החלטת בית הדין הנ"ל מתאריך 28/7/18, הוציאו שירותי הרווחה תסקיר בתאריך 5/9/18, ובעמוד 8 לתסקיר כותבת העו"ס לסדרי דין: "כאמור, קבע בית הדין בהחלטתו מיום 28/7/18 כי המשמורת תהיה אצל האב ואף פירט את זמני השהות של האם. למרבה הצער, האם מתנגדת להחלטה, אינה משתפת פעולה ועד למועד זה טרם הועברה המשמורת בפועל. ניסיון להעברת המשמורת בסיוע עו"ס לחוק נוער בעיר אלמונית והמשטרה לא צלח, הכל כאמור בעדכון. גם אנו סבורים, כי נוכח מעבר הדירה של האם לעיר אלמונית והקושי שלה לשמור על מקום האב בחיי הילדים, נכון יהיה כי הילדים יישארו בעיר פלונית במשמורת האב עד לקבלת דו"ח המסוגלות ההורית, אותו הופנו ההורים לקבל.
הרב אריה אוריאל – דיין מצטרף למסקנות הרב אברהם זרביב – דיין לאור האמור מחליט בית הדין כדלהלן: בקשת האם ובא כוחה לפסילת הרכב בית הדין הוגשה בחוסר תום לב מובהק, ונדחית על הסף.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2015 ברבני נתניה נפסק כדקלמן:

להלן החלטת ביה"ד: "בפני בית הדין הוגשה בקשת האב בעיניין חינוך הילד ובקשת האם לעניין הפרת הסדרי ראייה מצד האב.
בפרוטוקול הדיון ותכף לשמיעת בקשות האם בנושא הסדרי הראייה ביה"ד הוביל את הצדדים להסכמות וקבע כי יוטלו סנקציות על מי שיפר את הסדרי הראייה, ולאור בקשתה של האם להתייעץ טרם מתן הסכמתה לבקשת האב בנושא החינוך המתין ביה"ד טרם מתן החלטתו בנושא זה, ובסופו של דבר נתן אותה בתאריך האמור לעיל.
...
" נמצאנו למדים שבפרוטוקול הדיון ובהחלטת ביה"ד נזקק ביה"ד, בהסכמת שני הצדדים, הן לעניין חינוכו של הילד והן לעניין הסדרי הראייה של האב עם בנו.
בפרוטוקול הדיון ותכף לשמיעת בקשות האם בנושא הסדרי הראייה ביה"ד הוביל את הצדדים להסכמות וקבע כי יוטלו סנקציות על מי שיפר את הסדרי הראייה, ולאור בקשתה של האם להתייעץ טרם מתן הסכמתה לבקשת האב בנושא החינוך המתין ביה"ד טרם מתן החלטתו בנושא זה, ובסופו של דבר נתן אותה בתאריך האמור לעיל.
נמצאנו למדים כי נושא החזקת הילדים ונושא חינוך הילדים שני נושאים נפרדים הם במשפט הישראלי, קביעה בדבר הסמכות לדון במשמורת הילדים והחזקתם לחוד וקביעה בדבר הסמכות לדון בחינוכם של אותם ילדים לחוד, וכלשונו של השופט חשין (בג"צ מס' 5507/95 עליזה אמיר נ' ביה"ד האזורי חיפה): "בית המשפט פסק אפוא כי החזקת ילדים היא מלכות לעצמה; חינוך ילדים הוא מלכות לעצמה; ואין מלכות כרוכה במלכות. שלא כנושא החזקתם של ילדים, נושא חינוכם של ילדים אין הוא כרוך "לפי עצם טיבו וטבעו" בתביעה של גירושין.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

( נ' ע.א ( 22.12.2002 במאמר "אכיפה של הסדרי ראייה" אשר פירסם ד"ר יואב מזא"ה בפרקליט נא (תשע"א) בעמ' 227 ניתח ד"ר מזא"ה את שאלת האכיפה של הסדרי ראיה.
בתמ"ש (ת"א) 20543-09 פלוני נ' אלמונית ( 17.4.2012 ) נידרש בית המשפט לבקשה להטיל סנקציה על הפרת החלטות שיפוטיות שניתנו בענין הסדרי ראיה לאור שינויים במצבו האישי של האב.
...
3 ם הפרה ומפרה את הוראות פסק הדין בכל הנוגע לחלוקת זמני , היות ושוכנעתי, כי הא ך אם כ השהות וקבעתי, כי אין מקום לחייב בפיצוי בגין הפרות שהתרחשו בעבר יש להכריע האם יש מקום להטיל סנקציה בגין הפרה עתידית על מנת למנוע הפרות חוזרות של הוראות פסק הדין; לבסס את המקור להטלת הסנקציה; לבחון את השיקולים הרלבנטיים ולקבוע את הסנקציה המתאימה.
קביעת סנקציה שתמלא אחר תכליתה של התביעה בעניינו - אכיפת זמני השהות 25 ם בכל הנוגע למצבה הרפואי והקושי בהלנת הקטינים לאחר ששקלתי את טענותיה של הא בבית הוריה (מצב אשר היה נתון במועד בו התגבשו ההסכמות שקיבלו תוקף של פסק דין); 27 את טענותיו של ם וידאה כי תוכל לעמוד בהן; שהא את העובדה שזמני השהות נקבעו לאחר האב לענין המשמעות של הפרת הסכמות שקיבלו תוקף של פסק דין; את החשיבות של שמירה על מועדים קבועים וסדירים של ביקורים מבחינתם של הקטינים ומבחינתו של האב; ואת העובדה שלא שוכנעתי כי הטעמים שהציגה האם להפרת זמני השהות אכן מצדיקים הפרתם, ודאי שלא לאורך משך זמן ממושך, הגעתי למסקנה כי מדובר במקרה המצדיק הטלת סנקציה כספית במקרה בו לא יקויימו המפגשים במועדים הקבועים בפסק הדין.
בהתאם אני קובעת, כדלקמן: 31.1 7 ם בסכום באמצע השבוע הכולל לינה תחוייב הא במועד החל זמני שהות בגין אי קיום כולל של 150 ש"ח לכל מפגש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו