מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סמכותן של רשויות הפיקוח לדחות הצעת מיזוג בין שני תאגידים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהסכם נקבעו תנאים מתלים וביניהם: קבלת אישור בעלי מניות החברה, קבלת אישורים מרשויות המדינה, קיום התחייבויותיהם המהותיות של הצדדים, אי קיומם של אירועים בעלי השפעה מהותית (כהגדרתם בהסכם) בתקופה שבין החתימה על הסכם המיזוג לבין השלמת העסקה.
אמנם פרופ' גרוס מתאר את תפקיד זה של הדירקטוריון בהקשר של עצמאות הדירקטור בנפרד מבעל המניות שמינה אותו ובהקשר של חשיבות עצמאותו במובן הזה, אולם אני סבור כי דברים אלו יפים לתאור תפקידו של הדירקטור כיום בכלל ובמסגרת עסקת מיזוג/רכש בפרט, ויש בהם כדי ללמד על כוחו המשמעותי, העצמאי של הדירקטוריון ועל האחריות המוטלת עליו בהתאמה בפקוח על ניהול החברה והתווית דרכה.
" מסעיפי חוק החברות המצוטטים לעיל ניתן ללמוד את הסדר הכרונולוגי העולה מלשון חוק החברות שלפיו : לאחר שמאשרים הדירקטורים בחברות המתמזגות את העסקה, ולאחר שהם עורכים במשותף הצעת מיזוג ומביאים אותה לפני רשם החברות ונושי החברה, רק אז מובאת ההצעה לאישור בעלי המניות (הדרה בר מור דיני תאגידים כרך ד עמ' 358 (2009)).
אני סבור כי קריאה נכונה של כלל סעיפי חוק החברות העוסקים בסמכויות, זכויות וחובות הדירקטורים יחד מלמדת שרק הצעות שאושרו על ידי דירקטוריון החברות המתמזגות, ונמצאו ראויות מבחינה כלכלית ועסקית כלפי החברה, נושיה ובעלי מניותיה, רק החלטות אלו, יובאו לפני האספה הכללית לאישור, ולדירקטוריון הזכות והסמכות לדחות הצעות מיזוג חדשות עוד בטרם הבאתן לידיעת בעלי המניות.
פרופ' שטרן מסכם וכותב כך : "המיזוג במתכונתו המקובלת במשפט המשווה הוא שיטת רכישה ידידותית המתנהלת תוך שתוף פעולה בין הנהלות שתי החברות. שינוי הכלל כך שיעניק למציע המיזוג יכולת ערעור על החלטת דחיית המיזוג על ידי המנהלים לפני בעלי המניות עלול לגרום לאוירה עוינת בעיסקה ולאיבוד היתרונות הכרוכים בה. עקיפת ההנהלה איננה מתאימה גם לראייתו של המיזוג כהצעה המופנית לחברה כגוף נפרד מבעלי מניותיה. לכן, על אף ההגנה המסוימת , שממנה עשויים להנות בעלי המניות שסירוב ההנהלה להצעת מיזוג יובא לאישור- אין להמליץ על הסדר זה" (ידידיה שטרן הגנת בעלי המניות במיזוג חברות משפטים כ' התשנ"א).
הטעמים לכך עולים ממעמדו וסמכותו של הדירקטוריון הקמה לו מכוח חוק החברות.
יצוין שבפס"ד VanGorkon, דובר על חיוב הדירקטורים בהליך אישור עסקת המיזוג, להבדיל מהמקרה שלפני בו מדובר על דחיית העסקה והאבחנה בין שני הליכים אלו היא רבה כפי שפורט לעיל.
...
ולכן גם מהטעם הזה דין טענתה זו להידחות.
דין הטענה להידחות ממספר טעמים: האחד – התובעים זנחו טענה זו בסיכומיהם ודי בכך כדי לדחותה.
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לשיטתם של התובעים, הנתבעת אחרה במסירה בחמישה חדשים, ועל כן תבעו סך של 30,000 ₪ בגין האיחור במסירה (4,000 ₪ X 1.5 X 5); בנוסף תבעו 5,000 ₪ עבור עוגמת נפש, אך לנוכח תיקרת סמכות בית משפט זה העמידו את הפצוי בפריט זה על 2,000 ₪.
לשיטתה של הנתבעת, 12 השבועות הנובעים מהשינויים, בצרוף חודש העיכוב בתשלום עבורם ועוד 4 שבועות בגין הוספת נקודות מיזוג ושינויים אצל ספקים, מסתכמים בחמישה חדשים, ומכאן שמועד המסירה החוזי הנכון הנו 1.5.18 [אגב, אמור להיות 1.6.18, אם מדובר לפי הטענה ב - 5 חדשים, ט.מ.], ולכך יש להוסיף את שני חדשי ה"חסד" הקבועים בסעיף 3.8 להסכם, לפיו איחור מכל סיבה של עד 60 יום במסירת החזקה בדירה מעבר למועד המסירה החוזי, בנוסף לאיחורים הקבועים בסעיף 3.5 להסכם (עיכובים בשל כח עליון, מילחמה, השבתה וכו') ובסעיף 3.6 להסכם (עיכובים בחיבור לתשתיות, התלויים ברשויות אחרות, כגון חברת החשמל, רשויות מקומיות וכו').
לכתב ההגנה צורפו פרוטוקול קבלת החזקה בדירה מיום 27.3.18, חתום בידי תובע מס' 1; התכתבות מיילים בין מנהלת הכספים בנתבעת ובין התובעים, בין ה - 14.3.18 ועד 26.3.18, במסגרתם התבקשו התובעים לשלם את יתרת החשבון ולאחר מכן לתאם מסירה של הדירה; כרטסת הנהלת חשבונות ע"ש התובעים, המפרטת את התנועות הכספיות הקשורות לרכישת הדירה; "טופס 4" מיום 27.2.18 שהוציאה עירית חדרה והמופנה לחברת החשמל, לתאגיד מי חדרה ול"בזק"; הצעת מחיר מיום 14.7.16 לגבי השינויים בדירה, בה נכתב כי "בעקבות הזמנת שינויים המפורטים בהזמנה זו ייתכן עיכוב של 12 שבועות במסירת דירתכם"; ומכתב מיום 4.2.18 המופנה לכלל הדיירים, בו מודיעה הנתבעת כי היא צופה עיכוב בקבלת טופס 4 עקב שביתה בעיריה, מה שעלול להביא לדחיית מועד המסירה המתוכנן (28.2.18), עם הבטחה לעשות הכל על מנת להקדים את המועד ככל שאפשר.
ברע"א 6605/15 שמש נ' ספייס בניה ויזמות בע"מ (21.2.16) (להלן: עניין שמש) הדגישה כב' השופטת דפנה ברק-ארז את חשיבות ההגנה על זכויותיהם של רוכשי דירות, וכדלקמן: "21. נקודת המוצא לדיון בעניינינו היא הזהירות היתרה שבה יש לנהוג בכל הקשור להגנה על זכויותיהם של רוכשי דירות. כפי שצוין בע"א 7991/07 רפאלי נ' רזין (12.4.2011): "חשוב לשוב ולהדגיש כי רכישתה של דירת מגורים בישראל היא העסקה המשמעותית ביותר בחייה של מישפחה ממוצעת ועל כן סוגיה זו מצריכה פקוח שפוטי מיוחד לשם הגנה על האנטרס הצבורי" [.
...
סיכומו של דבר, התובעים זכאים לפיצוי בגין שני חדשי החסד ועוד 15 ימי איחור נוספים, סה"כ חדשיים ומחצה.
בנסיבות אלו, ומשמדובר בשיעור סביר על פניו, אני קובעת כי זהו הבסיס לפיצוי בהתאם לסעיף 5א לחוק המכר (דירות), ובמכפלה של 1.5, כהוראות הסעיף הרלוונטי - 6,000 ₪ לחודש.
סוף דבר: אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים, ביחד ולחוד, 16,835 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבסיס ההסדר שאישורו מבוקש, ניצבת עסקת מיזוג בין המבקשת, חברה סולבנטית שנכון לעת זו סיימה את דרכה, לבין חברת גלובל אוטו מקס בע"מ (להלן, בהתאמה – הרוכשת ו-עסקת המיזוג או העסקה), לצורך מיזוג פעילותה של הרוכשת לחברה על דרך של החלפת מניות בין בעלי המניות – כאשר אישור ההסדר מהוה תנאי מתלה לעסקה.
אציין כבר עתה, כי לגישתי עדוד חברות לבחור בנתיב זה מעורר קושי ככל שעסקינן במיזוג שמטרתו ניצול פלאטפורמה של חברה ציבורית – שכן ככלל, נכון וראוי לעודד פעילותן של חברות הפועלות תחת משטר תאגידי מפוקח, שהוא טוב ובריא למשק ולמסחר.
ודוק, ליבת המחלוקת בין החברה לבין המאסדרים היא כאמור בשאלת מירוק החברה מחובותיה לשם ביצוע עסקת המיזוג – ובפרט, שאלת קיצור תקופת ההתיישנות הקבועה בדין עבור חלק מנושי החברה; אולם זו מהוה, הלכה למעשה, חלק משאלה רחבה יותר – והיא, האם בראי חוק חידלות פרעון החדש והוראותיו, מירוק חובותיה של חברה סולבנטית נשלל מניה וביה ככל שהוא מבוקש במסגרת הסדר לפי סעיפים 351-350 לחוק החברות – כך שבנסיבות העניין שלפניי יש לדחות מראש ועל הסף, את הבקשה לכנוס אספות המונחת לפניי.
סעיף 350 לחוק החברות קובע את סמכותו של בית המשפט להורות על כנוס אספות סוג במסגרת הסדר בין החברה לבין נושיה או בעלי מניותיה, וכך בלשון הסעיף: "הוצעו פשרה או הסדר בין החברה לבין נושיה או בעלי מניותיה, או בינה לבין סוג פלוני שבהם, שאינם הסדר חוב כהגדרתו בסעיף 318 לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי או תכנית לשקום כלכלי כהגדרתה בסעיף 4 לחוק האמור, רשאי בית המשפט, על פי בקשה של החברה או של בעל מניה, או של נאמן אם החברה היא בפרוק, להורות על כנוס אספות של אותם נושים או בעלי מניות, לפי הענין, בהתאם להוראות סעיף קטן (א1) ובדרך שיורה בית המשפט." בהמשך, קובע סעיף 351 לחוק החברות את סמכותו של בית המשפט לאשר הסדר כאמור בסעיף 350 לחוק החברות, שמטרתו מיזוג, ובלשון הסעיף: "הוגשה לבית המשפט בקשה לאישור פשרה או הסדר כאמור בסעיף 350, והוכח לבית המשפט שהפשרה או ההסדר הוצעו לשם תכנית בדבר שינוי מבנה של חברה או מיזוגן של חברות [...] רשאי בית המשפט, בצו המאשר את הבקשה או בצו שניתן לאחר מכן, להורות בדבר [...] הקצאה של מניות, איגרות חוב, פוליסות או טובות הנאה דומות אחרות שבחברה הנעברת, אשר היא חייבת להקצותן לאדם על פי ההסדר או הפשרה [...]" הפסיקה עמדה על כך, שבעת הפעלת סמכותו של בית המשפט באישור הסדר לפי סעיף 350 לחוק החברות, רשאי בית המשפט שלא לאשרו.
עניין זה בא לידי ביטוי גם בדברי ההסבר להצעת חוק החברות (תיקון 17) (הבראת חברות), התשע"א-2011 מיום 17.05.2011, שם הוצע כך (והתקבל במסגרת תיקון 19 לחוק החברות), לעניין סעיפים 351-350 לחוק החברות: "מוצע לפצל את הפרק השלישי לחלק התשיעי לחוק, שעניינו "פשרה או הסדר" לשלושה סימנים: הסימן הראשון, הכולל את סעיף 350 לחוק, בשינויים המוצעים בסעיף 5 להצעת החוק, הוא סימן כללי, הכולל את ההוראות המשותפות לכל סוגי הפשרה או ההסדר שבין חברה לבין נושיה או בעלי מניותיה, קרי הן פשרה או הסדר כאמור שמטרתם הבראת חברה והן פשרה או הסדר שמטרתם אחרת, כגון שינויים מבניים בחברה; הסימן השני, בנוסחו המוצע בסעיף 6 להצעת החוק, כולל את ההוראות החלות רק על פשרה או הסדר שמטרתם הבראת החברה; והסימן השלישי, שכותרתו מוצעת בסעיף 7 להצעת החוק, כולל את הוראות סעיף 351 לחוק, בנוסחו היום, ובו הוראות החלות על פשרה או הסדר שמטרתם שינוי מבנה או מיזוג.
החברה תפעל לפירסום הודעה בדבר כנוס האספות ללא דיחוי, וזאת בשני עיתונים יומיים נפוצים בישראל בשפה העברית, אחד מהם כלכלי, וכן באתר האנטרנט של החברה, באתר האנטרנט של הבורסה לניירות ערך ורשות לניירות ערך (מערכות מאי"ה ומגנ"א), והכל בהתאם להוראות תקנות 2(א) ו-25 לתקנות ההסדר וכן בהתאם להוראות תקנות החברות (הצבעה בכתב והודעות עמדה), תשס"ו-2005.
...
אסיפות נדחות, ככל שתידרשנה, תתקיימנה שבוע לאחר מועד האסיפות המקוריות.
בשים לב לאמור בהחלטתי לעיל ולהערת הרשות לניירות ערך – איני נעתר בשלב זה לבקשת החברה לפטור אותה מהגשת המסמכים הדרושים לפי תקנה 7(ב) ההסדר, אלא בכפוף להבהרה שתוגש על ידי החברה – על דעתה של הרשות לניירות ערך – בהתייחס לפרסום ונגישות המסמכים הדרושים במסגרת דיווחיה השוטפים לציבור ולמחזיקי ניירות הערך של החברה.
המזכירות תשלח העתק החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ההיבט השני מתייחס לכושרו, ליכולתו או לניסיונו של מציע שאינו בעל ההצעה הזולה ביותר, ולהפרש בין שתי ההצעות".
בכך הונח המסד לקבלת ההחלטה על ידי הרשות, באופן תקין והגון, כפי שנקבע על ידי השופטת ע' ארבל בבג"ץ 7738/04 מזרחי נ' שר הרווחה, פסקה 7 (פורסם בנבו, 17.01.2007): "עקרון יסוד של המשפט המינהלי הוא כי על ההחלטה המנהלית להיתקבל לאחר שנאספו כל הנתונים האמינים הרלוואנטיים לעניין, ועליה להיות מבוססת על תשתית ראיות מנהליות מוצקה במידה מספקת (ראו בג"ץ 987/94 יורונט קוי זהב (1992) בע"מ נ' שרת התיקשורת, פ"ד מח(5) 412, 423-425 (1994); כן ראו יצחק זמיר הסמכות המנהלית כרך ב 733-761 (1996) (להלן: זמיר)). יסוד נוסף במשפט המינהלי הנו חובתה של רשות מנהלית ליתן לאדם שעלול להפגע מהחלטתה את ההזדמנות הנאותה להשמיע את טענותיו. התנאים לחובתה זו הנם כי מדובר בהחלטה הכרוכה בפגיעה באנטרס מוגן של הנפגע ובאופן ישיר וממשי (זמיר, בעמ' 793)" דרך פעולה שכזו, תבטיח על פי רוב, קבלת החלטה מינהלית מאוזנת וסבירה, שאינה מצדיקה את היתערבות בית המשפט [בג"ץ 1027/04 פורום הערים העצמאיות נ' מועצת מקרקעי ישראל, פסקה 35 בפסק דינה של השופטת ע' ארבל (09.06.2011); בג"ץ 8082/15 עמותת הל"ה העמותה למען הקשיש נ' משרד הרווחה והשירותים החברתיים, פסקה 17 לפסק דינו של השופט ע' פוגלמן (פורסם בנבו, 10.07.2016); דפנה ברק-ארז משפט מנהלי 266-261 (2010)].
אך האם לא נפלה חוסר סבירות בהחלטת ועדת המכרזים שראתה לנכון שלא לקבל את ההצעה הכשירה והזולה ביותר, בפרט מקום בו הפער בינה לבין ההצעה הכשירה השנייה עומד על סך של כ- 800,000 ₪? ההלכה המרכזית בדבר דחיית ההצעה הזולה ביותר באה לידי ביטוי בעע"ם 2310/02 איגוד ערים איזור דן נ' דסאל מרחבים, חברה לעבודות עפר בע"מ, פ"ד נט(6) 337, 344-333 (2002), שם נקבע כדלקמן: "על-פי העקרון המעוגן הן בפסיקתו של בית-משפט זה הן בתקנות העיריות ובתקנות חובת מכרזים, על ועדת המכרזים הבוחנת הצעות במיכרז לבחון בראש ובראשונה את המחיר (הנמוך או הגבוה לפי עניינו של המיכרז) כשיקול ראשון. אולם לועדה שיקול-דעת שלא להמליץ על קבלת ההצעה שמחירה הוא הטוב ביותר מבחינת המזמין בהתקיים טעמים ראויים ומוצדקים לכך, וגם אלה מפורטים בתקנות.
גם באשר לפרויקט "מועדון השיט" נימצאו ליקויים שונים, שעיקרם – אי מילוי דרישות הרגולטורים השונים (הג"א, כיבוי אש, איכות הסביבה, אישור יועץ נגישות וכיו"ב), חשמל, מיזוג אויר.
מר עכאוי אליאס, מנכ"ל אליאס (להלן – עכאוי) הסביר במהלך השימוע את השתלשלות העניינים באשר לבית הספר בנחלת יהודה: "בחלק מהעבודות שבוצעו בבי"ס שש שנתי – היו ליקוים. העבודות התבצעו באמצעות קבלן משנה. כל הטענות לליקוים מוצדקות אין לי שום טענה נגד הטענות לליקוים. הבעיה שבזמן המסירה לא היה ניתן לראות את זה. הליקויים התגלו לאחר המסירה. הליקויים הפתיעו גם אותנו לצערי. לי כחברה יש שיעור טוב ואני לא עושה את זה יותר, לא מבצע עבודות באמצעות קבלן משנה. בשימוע שנערך בפרויקט הגימנסיה הבהרתי שנעשה את העבודה בעצמנו, בצוות שלנו באופן עצמאי והצדקנו את השם והמוניטין שלנו מבחינת הבצוע וההתנהלות. כל העבודות נעשו בתיאום מול הפיקוח ...". ובהמשך: "... בבי"ס שש שנתי עבדנו עם קבלן משנה והיו מולו בעיות, זו הייתה טעות". [נספח 28 ל-מש/1] כשנשאל עכאוי, אם הצעתה של אליאס תאושר כהצעה הזוכה כיצד תבצע את הפרויקט נשוא הבקשה דנן, השיב עכאוי כדלקמן: "אותם צוות ואנשים כמו בגימנסיה. אני אישית ניכנס לכל פרטי הבצוע. אני מכיר כל פרט ופרט בפרויקט. אף פעם לא קרה שתחת שמי היה פרויקט שלילי. בבי"ס שש שנתי עבדנו עם קבלן משנה והיו מולו בעיות, זו הייתה טעות". בסופה של ישיבת השימוע, החליטה ועדת המכרזים לאשרר את החלטתה להכריז על הצעתה של אליאס כהצעה הזוכה במיכרז כדלקמן: "לגבי ע. אליאס – הוצגו בפנינו חוות דעת מפורטות ע"י מינהלי הפרויקט שילוו ומלווים 3 פרויקטים שבוצעו עבור חכ"ר: בי"ס שש שנתי בנחלת, פרויקט מרכז רון ופרויקט גימנסיה שלב ב'. לאור הדברים ששמענו ממנהלי הפרויקט ומהקבלן ברור שהניסיון השלילי הוא בפרויקט אחד. במקביל לפרויקט השלילי היה גם פרויקט חיובי. הניסיון שנצבר לאחר מכן הוא טוב מאוד. הניסיון השלילי נבחן בעבר כבר פעמיים ע"י ועדת המכרזים. רואים שגם בפרויקט השלילי היתה לקיחת אחריות בקשר לליקויים" יוצא איפוא כי החלטתה של ועדת המכרזים לאשרר את זכייתה של אליאס במיכרז התקבלה לאחר שזו בחנה את ניסיונה השלילי של אליאס בצורה קפדנית, באמצעות עריכת שימוע.
לטענה לפיה המיכרז "תפור" יש להתייחס בכובד ראש שכן יש בה כדי לפגוע בעקרונות היסוד המרכזיים של דיני המכרזים, ובראשם השויון והיעילות הכלכלית, כמו גם בעקרונות כלליים עליהם מושתת המינהל הצבורי ובראשם אמון הציבור ושלטון החוק [ראו: עע"ם 5853/05 אחים כלאדי בע"מ נ' רכבת ישראל בע"מ (פורסם בנבו,16.1.2007); עע"ם 8300/07 בטיחות אנוש - החברה לחקירת תאונות ומניעתן נ' התאגיד המנהל של המאגר לביטוח רכב חובה ("הפול") בע"מ (פורסם בנבו, 25.3.2010)].
...
סוף דבר: הן שיקולי סיכויי הצלחת התובענה והן שיקולי מאזן הנוחות מטים את הכף אל עבר דחיית הבקשה.
לפיכך, הבקשה למתן צו מניעה זמני – נדחית.
לנוכח היקפו של ההליך בעניין הסעד הזמני, שכלל טיעון בכתב, ישיבת הוכחות וסיכומים בכתב, אני מחייב את שתית בשכ"ט באי כוח המשיבות בסך 20,000 ₪ לזכות כל אחת מהמשיבות, לתשלום בתוך 45 ימים מהיום.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

למען שלמות התמונה, יוער כי יחידת האכיפה והבקרה של רשות התאגידים הוציאה לעותרת התראה לפני פירוק ביום 9.7.2018.
מכל מקום, אין חולק כי סוגיית הפרוק אינה בסמכותו של בית-משפט זה כבית-משפט לעניינים מינהליים, והעתירה אינה עוסקת בסוגיית הפרוק.
אף אם אניח כי העותרת רצתה למצות הליכים מול רשם העמותות, הרי ההחלטה השנייה מטעם רשם העמותות בעיניין דחיית בקשתה של העותרת לאישור ניהול תקין לשנת 2018, ניתנה ביום 17.6.2018.
בהתאם לכך, הציעה העותרת מתוה פעולה כדי להמנע מפירוק וכדי לקבל אישור ניהול תקין לשנת 2018, ולפיו חבר העמותה המוסרת י.ק., ישיב את הכספים שהועברו אליו מהעותרת במסגרת הסכם הרכישה (כ- 750,000 ₪); יבוצע מיזוג של העמותות המוסרות עם העותרת, תוך ביטול הסכם הרכישה או כל פיתרון תאגידי אחר לפי בחירת רשם העמותות; והעותרת, יחד עם העמותות שהיא קלטה את עיקר פעילותן, יהיו תחת פקוח הדוק של גורם מלווה מטעם רשם העמותות.
נטען כי העותרת לא רק שפעלה במודע בנגוד להנחיות רשם העמותות כאשר קלטה את עיקר הפעילות של שתי עמותות אחרות שלא במסגרת הליך פירוק או מיזוג, אלא שההעברה הנדונה אינה תואמת את המטרות הרשומות של העמותה-העותרת (שתכליתן לימוד ילדים ונוער ולא ניהול קבוצת בוגרים).
...
באותה החלטה צוין כי מליאת הרשות לבקרת תקציבים הגיעה למסקנה כי אין מקום לאשר את תקציב קבוצת "הפועל חדרה", מאחר שטרם התקבל עבור הקבוצה אישור ניהול תקין לשנת 2018 מרשם העמותות.
אשר על כן, ונוכח מכלול הטעמים האמורים, הבקשה לצו ביניים נדחית.
בכל הנוגע להמשך הטיפול בעתירה, אני קובעת כדלקמן: (א) העתירה תידון לפניי בסמוך לאחר תום פגרת הקיץ וחגי חודש תשרי, ביום 3.10.2018 בשעה 09:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו