על רקע זה ונוכח מקרי תקיפה של כלבים שארעו בישראל, הורגש והודגש הצורך בהסדר כלל-ארצי אחיד לפיקוח על כלבים וכן בקיומו של גורם מרכזי בעל סמכויות אכיפה שיוכל להוביל ולקדם את הטיפול בנושא זה בארץ (ראו: דברי ההסבר בהצעת החוק להסדרת הפיקוח על כלבים, התשנ"ח-1998, ה"ח התשנ"ח 2723, 382).
העותרים מוסיפים ומצביעים על כך שזיהוי הגזע שאליו משתייך הכלב בין באופן טהור ובין בהכלאה, מעורר קשיים לא מבוטלים ולדעתם המנגנון שנקבע לצורך כך בחוק (קביעה על ידי רופא וטרינאר ערוני או מפקח), איננו יעיל, יישומו מסורבל והוא אך יגרור אחריו הליכי ערר ועתירות מינהליות למכביר מכוח סעיף 16 לחוק.
על כן, כך לטענתם, לא היה מקום לשנות מן ההסדר הנורמאטיבי שטבע החוק והעובדה כי הצוו והתקנות הותקנו בחופזה מיד לאחר הארוע הטרגי מיום 17.6.2004, בו הותקפה הפעוטה אביבית גנון ז"ל על ידי הכלב המשפחתי שתואר ככלב מגזע אמסטאף, מעידה לשיטתם כי מדובר בדינאמיקה פופוליסטית של קבלת החלטות, שלא נועדה אלא לרצות את דעת הקהל בישראל, מבלי שנבחנו ונותחו כדבעי כל הנתונים וכל השיקולים הצריכים לענין.
משאיתרנו את ההסדר הנורמאטיבי שאליו מכוונים אל נכון חיצי העותרים כדבר חקיקה ראשי, יש לבחון את הטענות שהם מעלים על פי אמות המידה הנוהגות עימנו בהפעלת ביקורת שיפוטית על הסדרים מסוג זה. כבר נפסק פעמים הרבה כי טענה המועלית כנגד חוקתיותו של חוק מחייבת איפוק שפוטי ניכר וכי יש לבחון אותה בזהירות ומתוך ריסון.
אכן, ככל שמדובר בפגיעה בזכויותיהם של הכלבים כבעלי חיים, אין מקום לדבר על זכויות חוקתיות שכן בישראל ואף בעולם טרם הוכרעה השאלה האם יש להכיר בבעל חיים כאישיות משפטית הקונה זכויות לעצמה דוגמאת גופים לא-אנושיים אחרים כגון תאגידים, אוניות, אוניברסיטאות וערים (ראו: רע"א 1684/96 עמותת "תנו לחיות לחיות" נ' מפעלי נופש חמת גדר בע"מ, פ"ד נא(3) 832; בג"ץ 6446/96 העמותה למען החתול נ' עירית ערד, פ"ד נה(1) 769; בג"ץ 9232/01 "נח" ההתאחדות הישראלית של הארגונים להגנת בעלי חיים נ' היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד נז(6) 212; בג"ץ 466/05, 11745/04 רייז נ' המועצה הארצית לתיכנון ובניה, החלטה מיום 23.2.2005; תמ"ש (תל-אביב-יפו) 32405/01 פלוני נ' אלמונית (לא פורסם); R. J. Huss, "Valuing Man's and Woman's Best Friend: The Moral and Legal Status of Companion Animals", 86 Marq.
...
בהיעדר תשתית משפטית ועובדתית מספקת לעניין הפגיעה בזכויות חוקתיות הנגרמת כתוצאה מהוראת החוק נשוא העתירה, אין העתירה יכולה לעמוד ודינה להידחות מטעם זה בלבד.
מסקנה זו מתחזקת נוכח אמות המידה המחמירות הנוהגות בכל הנוגע לפסילת חוק עליהן עמדנו לעיל ובכללן הנטל הכבד המוטל על העותר להוכיח פגיעה ממשית ומשמעותית באותן זכויות.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, העתירה נדחית וצו הביניים מיום 24.12.2004 מתבטל.