במסגרת דיונים בהוצל"פ, העלו המבקשים במאי 2003 טענה חדשה, לפיה, מאחר והוילה היא באיזור יהודה ושומרון, אין ראש ההוצאה לפועל הישראלי מוסמך לדון במימושה.
אין ולא הוצגה כל פסיקה סותרת לאמור בפסק הדין שניתן על ידי, והאבחונים שמנסה ב"כ המבקשים, עו"ד ננר, להציג בין פרשתינו לבין פסיקה קודמת של בית משפט זה (פסק דינו של כב' השופט א' רובינשטיין בבר"ע 2268/96 לוי נ' בנק לאומי לישראל, דינים מחוזי, כרך כו(6), 211; ראה פיסקה 38לפסק הדין בבר"ע 739/03), אין בכוחם לשנות את התוצאה המשפטית, ואת הנתון המשפטי שהוא כי בפרשה הנ"ל הוכרה סמכות ראש ההוצאה לפועל לממש מישכון ביהודה ושומרון כאשר הלווה היה תושב ישראל.
...
עו"ד ננר, ב"כ המבקשים, טען כי המשיב לא הוכיח שינוי לרעה במצבו, אך אינני מקבל טענה זו, שכן די בתאור של המשיב בעדותו-שלא נסתרה והיא מהימנה עלי-כדי להוכיח את טענת המשיב על הצורך הדחוף שלו בכספים המגיעים לו.
מכאן, שמנקודת מבטו של המשיב-הזוכה בתיק ההוצל"פ-אין מקום לעיכוב ביצוע.
בפסיקה מצאנו כי לא אחת הותנתה ההחלטה לעיכוב ביצוע בביטחונות שכללו גם תשלום על חשבון החוב (ראה, למשל, ב"ש 839/86 נאות מרינה בת ים בע"מ נ' הבנק הבנלאומי הראשון פ"ד מ(4) 126, בעמ' 135; וכן ראה: זוסמן, שם, פיסקה 668, בעמוד 683).
ברם, במקרה שלפנינו יש נתון מיוחד, חריג ויוצא דופן, אשר הביאני למסקנה כי מן הראוי ליתן עיכוב ביצוע.
בנסיבות אלה, ובמיוחד כדי להגן על הקונה הפוטנציאלי, נראה לי כי יש ליתן צו עיכוב ביצוע.
ער אני לכך כי משמעות החלטתי זו היא המשך המצב בו נושה (המשיב) אינו מקבל את כספו, אך מאחר ועוסקים אנו בתקופה קצרה, והנזק לצד ג' יכול שהיה חמור, אין מנוס מהחלטתי זו.
לפיכך, התוצאה הינה זו:
א.ניתן בזה עיכוב ביצוע של פסק הדין מיום ח' חשון תשס"ד (3.11.03) עד ליום 1.3.04.