האם יש להעביר את התובענה לבית הדין האיזורי לעבודה בבאר שבע מחמת העידר סמכותו המקומית של בית הדין לידון בעיניין, שמא יש להעבירה לבית המשפט השלום בתל אביב מפאת העידר סמכותו העניינית של בית הדין לידון בעיניין או שמא יש להורות על מחיקתה בנסיבות העניין? זו הסוגיה המונחת לפנינו.
לגבי הטענות החיתומיות של התובע כנגד הנתבעת 2 וטענות התובע לגבי תגמולי ביטוח מכוח הפוליסה היונקות כוחן מחוק חוזה הביטוח, תשמ"א- 1981, כמו גם טענות כנגד המעסיק בזיקה אליהן; ולמעשה כל עילות התובע בתביעה שאינן עילות נזיקיות, הרי שהסמכות העניינית נתונה לבית הדין האיזורי לעבודה (רע"א 7513/15 מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ נ' פלונית (מיום 21.3.2016)(להלן- הילכת מנורה); ק"ג 33587-06-19 (ת"א) מנורה חברה לביטוח בע"מ – י.י. (20.10.2019).
אפילו התביעה היתה בסמכותו המקומית של בית הדין, אין זה נכון ויעיל לקבל את בקשת התיקון בנוסחה הנוכחי, שכן על התובע להגיש בנסיבות העניין שתי תביעות, אחת לבית המשפט השלום המוסמך והשנייה לבית הדין האיזורי לעבודה בבאר שבע, כל תביעה בתורה על פי העילות שבו מוסמך בית הדין או בית המשפט לידון.
...
אנו סבורים כי לא ניתן להעביר את התביעה במתכונתה הנוכחית, כמו גם בנוסחה המתוקן as is לבית המשפט השלום בתל אביב.
אדרבה, נוכח הכלל "שלא יעבירנו עוד" ועל מנת למנוע תקלה, יש למחוק את התביעה חלף העברתה בנוסחה המתוקן, בפרט שלטעמנו בית הדין נעדר סמכות מקומית לדון בה ומשכך נעדר סמכות להורות על תיקונה.
אנו ערים לטענת התובע בדבר "כפל תביעות", אך לנוכח הוראות החוק והפסיקה (רע"א 2407/14 מורן רוחם נ' אג'נס פרנס פרס בע"מ (מיום 14.10.2015),סע' 36 וההפניות שם לעניין פי.או.אס, בעמ' 522-519; לעניין פרפרה, בפסקה 10; ולעניין אגד, בפסקה 47), אין מנוס מפיצול התביעה כאמור.