ביום 27.6.2017, פורסמה התכנית למתן תוקף.
בין המגרשים הותוה שביל שהוגדר שטח משותף, וביחס אליו אמורה להרשם הערת אזהרה שנועדה להבטיח זכות מעבר בשטח זה לטובת כל המגרשים (להלן: "זכות המעבר").
דיון והכרעה
בשאלת הסמכות העניינית, אנו סבורות כי התביעה למימוש הזכות לבחור מיגרש היא בסמכות בית משפט השלום וכי הסעד לאכיפת מימוש זכות הבחירה נפסק במסגרת סמכותו העניינית של בית משפט קמא.
בהיעדר טענה כי שווי הזכות עולה על גבול סמכותו של בית משפט השלום יש לדחות את טענות המערער כי בית המשפט קמא לא היה מוסמך לידון בתביעה.
...
בית משפט קמא ביסס את חיוב המערער על הוראות סעיף 5 (א) בחוק עשיית עושר ולא במשפט הדן במי שפועל לשמירת ענין הזולת:
"מי שעשה בתום לב ובסבירות פעולה לשמירה על חייו, שלמות גופו, בריאותו, כבודו או רכושו של אדם אחר, בלי שהיה חייב לכך כלפיו, והוציא או התחייב להוציא הוצאות בקשר לכך, חייב הזוכה לשפותו על הוצאותיו הסבירות, כולל חיוביו כלפי צד שלישי, ואם נגרמו למזכה עקב הפעולה נזקי רכוש, רשאי בית המשפט לחייב את הזוכה בתשלום פיצויים למזכה, אם ראה שמן הצדק לעשות כן בנסיבות הענין.".
לטעמנו נפלה טעות בקביעה זו, ונסביר.
זאת ועוד, לא ניתן לטעמנו לבסס את חובת ההשבה על הוראות סעיף 1 בחוק הנ"ל שכן התעשרותו של המערער בעקבות אישור התכנית לא הגיעה לידיו "שלא כדין" דהיינו בעקבות התנהלות בחוסר תום לב או עקב התנהגות פסולה הפוגעת בחוש ההגינות והצדק (ר' ת"א 4433-01-11 (מרכז) בן סירא נ' דרייפוס (5.3.17) (פסקאות 64- 65).
לא מצאנו להתערב בהוצאות שנפסקו לחובת המערער בבית משפט קמא.