מעיון בהחלטה נראה כי בית המשפט סבר שלא מיתקיים התנאי המצטבר השני לגבי קיומה של סמכות עניינית וכי הסיכסוך בין האחים לא ניכנס לגדר סעיף 1(2) לחוק; צוין: "על-אף לשונו הרחבה של סעיף 2(1) [כך במקור – ת.א.] לחוק בית-המשפט לעניני מישפחה, מסופקני אם סיכסוך כספי בין אחים ניכנס לגדר הסעיף, אך ורק מפני שהמתדיינים הינם אחים". בית המשפט אמנם הוסיף כי "במקרה שלפנינו כיוון שמעורב בסכסוך המשיב 2, אשר אינו צד לסכסוך המשפחתי, הרי ודאי שאין בית-המשפט המחוזי נעדר סמכות עניינית לידון בו", אך ספק אם יש לראות במשפט זה משום הלכה באופן הנטען על ידי המערערת (חרף יישום שיכול להשתמע כך בגדרי ת"א (חי) 17203-02-20 לוין נ' וייס (7.4.2020)).
...
נדחות טענות הנתבעת בסוגיה זו בנוגע לנתבע.
עניינם של פסקי דין עליהם מסתמכת התובעת אינו זהה לענייננו ואין בהם כדי להביא למסקנה כי יש לבית המשפט המחוזי סמכות עניינית לדון בתביעה נגד הנתבעת.
מכל מקום, גם אם לא נדרש לשאלה העקרונית אם ניתן כלל להשאיר בבית משפט אזרחי עניין אשר לפי כללי הסמכות המוכרים נתון לסמכותו של בית המשפט לענייני משפחה, לאור קיומה של סמכות לגבי בעל דין אחר, אני סבורה כי במקרה שלפני הקושי המועלה על ידי המערערת לגבי הפיצול אינו מצדיק לעשות כן. זאת, לא רק על רקע הסמכויות הנתונות לבית המשפט לענייני משפחה לפי סעיף 6 לחוק אלא גם על רקע ההתפתחויות בהליך העיקרי לאחר שניתנה ההחלטה.
לא נעלם מעיני כי עדיין יתכן שוני בקביעותיהן של ערכאות שונות לגבי נזקיה של המערערת, אולם בפסיקה אליה הפנתה המערערת עצמה, נמצא כי אין בשיקול זה כדי לחייב מסקנה של העדר פיצול ("...אינני מתעלם מכך שאפשר ששתי ערכאות תדרשנה לדון בסוגיית הנזק ואפשר אף שתגענה להערכות שונות ביחס לכך...", תמ"ש (פ"ת) 27496-07-13 עזבון המנוחים פלונים ז"ל נ' פלוני (3.11.2013)).
סוף דבר – הערעור נדחה.