עוד אציין, כי בבית המשפט העליון תלוי ועומד דיון נוסף בשאלה אם מרכזי לידה טבעית מחויבים ברשוי כ"בתי חולים" (דנג"ץ 5120/18).
על החלטה זו הגישה המדינה ערר (עמ"י 28182-10-18), וביום 16.10.2018, החליט בית משפט מחוזי-מרכז (השופט קובו), לאחר שבחן את חומר הראיות בתיק ושמע את טיעוני הצדדים, כי בהעדר הוראה אחרת של משרד הבריאות, ולמשך 30 יום, ייאסר על המערער לעבוד כרופא מיילד, אלא אם יעסוק בכך במסגרת מוסד רפואי מוכר ובפיקוח רופא בכיר ולמעט בנשים החל מהשבוע 35 להריונן.
בנסיבות אלו, ולאחר שהחלטות קודמות על הגבלת רישיונו, לא הרתיעו את המערער מהמשך פעילותו במרכז ללידה טבעית, הומלץ להתלות את רישיונו לתקופה של שישה חודשים.
לצד זאת, בעניינינו, בית המשפט העליון, הכריע בטענות המערער שלפניי, וקבע את סמכותם של המשיבים להגביל את רישיונו בשל פעולותיו במרכז ללידה טבעית בנגוד להוראות חוזר מנהל הרפואה, וכנאמר:
"משמעותו המעשית של שלפנינו הינה איפוא בהתוויה של סטאנדרט מקצועי ראוי- כללי ההתנהלות המקצועית הנאותים לבעלי מיקצוע המפוקחים על ידי המשיב בקשר ללידת בית, וזאת בהיתחשב באיזון הנידרש בין רצונה של האשה לבין בטיחות היולדת היילוד. כפי שמציין החוזר, הוא מופנה אל אנשי המיקצוע ולא אל האשה היולדת, והוא מבהיר עבורם מהו הטיפול הנכון והראוי, לעמדת משרד הבריאות, ביולדת המבקשת ללדת בביתה. ככלל, הוצאת הנחיות מסוג זה אינה חייבת להעשות מכח הוראה סטאטוטורית מיוחדת המסמיכה רשות לעשות כן... וניתן לראות בהן קנה-מידה לסטאנדארט היתנהלות מצופה... הסטאנדרט הרפואי המעוגן בחוזר עשוי לשמש את משרד הבריאות כאמת מידה לצורך הפעלת סמכויות אחרות, הנתונות לו מכוח חוק. כך למשל, פעולה של רופא בנגוד לסטאנדארט רפואי מקובל עלולה להוביל לקביעה כי הוא פועל "בדרך שאינה הולמת" או "גילה רשלנות חמורה", ועל ידי כך הדבר יכול להוביל לשלילת רישיונו לפי סעיף 41 לפקודת הרופאים או לנקיטת צעדים אחרים כלפיו.
...
בענייננו, שוכנעתי, כי לא נפל בהחלטת המשיבים פגם היורד לשורשו של ההליך המשמעתי, וכל שכן שיש בו כדי לפגוע בכללי הצדק הטבעי, עד כדי צורך בבטלותו וכפועל יוצא, ביטול ההחלטה בעניין התליית הרישיון.
דין הטענה להידחות.
לאור כל האמור, דין הערעור להידחות במלואו.