זאת, נוכח קיומו של סעד חלופי בדמות הגשת עתירה לבית משפט לעניינים מנהליים, המוסמך לידון בעתירה נגד החלטת רשות לפי חוק לישכת עורכי הדין, למעט החלטות של שרת המשפטים מכוח חוק זה (ראו: פרט 21(5) לתוספת הראשונה לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים, התש"ס-2000).
אשר לבקשה כי נורה למשיבות "לנרמל" את ציוניהם של נבחנים מהמגזר הערבי – אף שיש ממש בטענת העותרים כי הסמכות ליתן תוספת נקוד הועברה לידי הועדה הבוחנת אך לאחר הגשת העתירה, במסגרת תיקון מס' 3 לתקנות (ראו: תקנות לישכת עורכי הדין (סדרי בחינות בדיני מדינת ישראל, באתיקה מקצועית החלה על עורכי דין זרים ובבחינת ההסמכה לעריכת דין)(תיקון מס' 3), התשע"ט-2018 (להלן: תיקון מס' 3)), ומשכך ספק אם היתקיים באותה עת סעד חלופי בנידון כטענת המשיבות.
...
נמצאנו למדים, אפוא, כי בקשה לצוות על מתן פרטים נוספים רלוונטית אך לשלב שלאחר הגשת תצהיר תשובה, היינו, לאחר שניתן צו על תנאי, ומשכך היא אינה רלוונטית בענייננו (ראו: בג"ץ 1626/07 פלוני נ' שר הפנים (20.1.2010)).
יחד עם זאת, אני סבורה כי פתרונו של קושי זה אינו טמון בעריכת הבחינה בשפה הערבית, אלא במתן הקלות כאלה או אחרות לנבחנים ערבים – כמבואר בהרחבה לעיל.
סוף דבר: נוכח כל האמור לעיל, העתירה נדחית.