בהמשך, תוקנה השומה מכוח הסמכות הנתונה לנציב מס הכנסה לפי סעיף 147 לפקודה.
(ב) בנוסף או לחילופין – יש לראות את השגותיהם כאילו התקבלו, שכן צוי הקיום הוצאו מבלי שפקיד השומה עשה למעשה שימוש בסמכויותיו על פי סעיף 152(ב) לפקודה (והראיה שהוא נידרש לצוים מכוח סעיף 147 לפקודה) ובנתיים חלף המועד המאפשר לו לדחות את ההשגות.
...
השופטת ע' ארבל:
זהו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' השופטת ש' וסרקרוג) במסגרתו נדחה ערעורם של המערערים על פסילת ספריהם ועל שומות המס אשר הוציא להם המשיב בצו לפי מיטב השפיטה לשנים 1995 – 1999.
לפיכך ובהתבסס על האמור בפיסקה 3 לחוות דעתו של חברי המשנה לנשיאה, השופט א' ריבלין וכן על פסקאות 26-24 לפסק דינו של בית המשפט הנכבד קמא, אף אני סבור שהמקרה שלפנינו נופל לגדר אותם המקרים בהם הצליחו המערערים חלקית, באמצעות ביסוס הנחות עובדתיות ברורות (וביניהם קובצי תדריכים של רשות המס עצמה), להטיל ספק במספר נתונים שהנחו את המשיב, עת קבע את שומותיו.
סוף דבר
מבלי לגרוע מהאמור עד כאן, רואה אני לנכון לציין כי הנני מסכים עם דרך ניתוחה ומסקנותיה של חברתי, השופטת ע' ארבל, באשר לסוגיית זכות הטיעון ביישומה לענייננו, וביחס לתחולת ההוראות לניהול פנקסים – על המערערים.
נוכח כל האמור לעיל, מוצא אני לנכון להצטרף לדרך החישוב המוצעת על-ידי חברי, המשנה לנשיאה, השופט א' ריבלין, על-בסיס ההנחות שהוצגו בחוות דעתו.