בית משפט השלום לתעבורה בעכו
בא"ש 16547-01-23 כיאל נ' מדינת ישראל
תיק חצוני: 11250724884
בפני
כבוד השופטת אסתר טפטה גרדי
מבקש
באמצעות עו"ד מוחמד כיאל
עבד אלמג'יד כיאל
משיבה
באמצעות עו"ד לירן עזרא
מדינת ישראל
החלטה
על פי ס' 57ב(ב) לפקודת התעבורה, לבית-המשפט סמכות לבטל את הודעת איסור השמוש, אם נוכח שהתקיים אחד מאלה:
"1. הרכב נילקח מבעליו בלי ידיעתו והסכמתו.
המבקש לא התייצב כלל לדיון, ולא ניתן היה לברר עמו האם הזהיר את אחיו לבל יבצע עבירה כלשהיא ברכב, טרם מסר לו את רכבו, או אם עשה פעולה כלשהיא למניעת העבירה ברכבו.
יתר הרשעותיו התיישנו.
הפגיעה האפשרית במבקש הובאה בחשבון על ידי המחוקק, ובאה במטרה למנוע עבירות מסוג זה. לעניין זה אפנה לדברי כב' השופט נ' סולברג בעיניין אמברם:
"במציאות הקשה השוררת בכבישי ארצנו, בה מקפחים את חייהם אזרחים רבים, ראוי שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב, כפי שהתווה המחוקק... המחוקק ניסה לאזן בין הצורך להלחם בתאונות הדרכים באמצעות אכיפה אפקטיבית והרתעתית, לבין הפגיעה בזכות הקניין של הבעלים. "
נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירה של נהיגה לכאורה בשיכרות, שהיא עבירה חמורה, ולאחר שלא הוכח בפני שנעשה מצד המבקש, הבעלים של הרכב, כל שניתן למניעת העבירה, אני סבורה שאיסור השמוש ברכב למשך 30 יום הוא מידתי וסביר בנסיבות.
...
הפגיעה האפשרית במבקש הובאה בחשבון על ידי המחוקק, ובאה במטרה למנוע עבירות מסוג זה. לעניין זה אפנה לדברי כב' השופט נ' סולברג בעניין אמברם:
"במציאות הקשה השוררת בכבישי ארצנו, בה מקפחים את חייהם אזרחים רבים, ראוי שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב, כפי שהתווה המחוקק... המחוקק ניסה לאזן בין הצורך להילחם בתאונות הדרכים באמצעות אכיפה אפקטיבית והרתעתית, לבין הפגיעה בזכות הקניין של הבעלים. "
נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירה של נהיגה לכאורה בשכרות, שהיא עבירה חמורה, ולאחר שלא הוכח בפני שנעשה מצד המבקש, הבעלים של הרכב, כל שניתן למניעת העבירה, אני סבורה שאיסור השימוש ברכב למשך 30 יום הוא מידתי וסביר בנסיבות.
לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול הודעת איסור השימוש נדחית.