וראו בשא (חי') 2799/06 דרייפוס נורית נ' ד"ר גדעון דרייפוס
"כאמור, במקרה זה, אין מתקיימת חזית מריבה בין בני הזוג, בינם לבין עצמם. המחלוקת מתקיימת בין שני בני הזוג, מצד אחד, אשר אינם מעוניינים כלל בפרוק השתוף בדירה, לבין הנאמן המייצג גם את עניינם של הנושים, מצד אחר. בנסיבות אלה, אין המדובר בסכסוך הנופל לגדרו של "סיכסוך בתוך המשפחה", בהתאם למבחנים שנקבעו בפסיקת בית המשפט העליון (ראה רע"א 6558/99 חבס נ' חבס, פ"ד נ"ד(4), 337; וכן ע"א 1662/99 חיים נ' חיים, פ"ד נו(6), 295), ומשכך דין טענת המשיב, כי התובענה לפירוק השתוף נתונה לסמכותו הייחודית של בית המשפט לעינייני מישפחה, להידחות.
וכן:
"דרכם של הליכי חידלות פירעון לגעת במגוון סוגיות מתחום ענפיו השונים של המשפט האזרחי, ואי לכך טרח המחוקק והתקין את סעיף 178(א) לפקודת פשיטת הרגל, המסמיך את בית המשפט של פשיטת רגל, במפורש, לידון בכל שאלה של משפט או עובדה הדרושים לצורך נהולו היעיל של ההליך. חלק גדול מטיבם וטבעם של הליכי חידלות פירעון הוא כנוס מיגוון ההליכים הכרוכה בגוף החייב, קביעת מצבת נכסיו וחלוקתם תחת קורת גג אחת. זאת, כאשר אך ברור הוא כי אילמלא צורך מיוחד זה, היו הללו מתפזרים בין ערכאות רבות ושונות, כולל בית הדין לעבודה, בית הדין לעינייני מישפחה ושאר ערכאות, אשר להן הסמכות העניינית, בדרך-כלל, בסוגיות דומות. לעניין זה, חל מבחן עיקרוני אחד, והוא יכולתו המהותית של בית המשפט של חידלות פירעון לידון במקרה הספציפי במסגרת היעילה והמקוצרת של בקשה למתן הוראות. גדרו של מבחן התאמה זה נידון במספר רב של פסקי דין, אשר בא-כוחן המלומד של המשיבות לא עיין או היתעלם מהם כאשר טען טענות כה נחרצות". (פש"ר (ת"א) 1427/00 עו"ד משה שפורן בתפקידו כנאמן על נכסי החייב נתן טורנר נ' עיזבון המנוח גבריאל טורנר ז"ל, תק-מח 2004(2), 2401, 2408; כן ראה בש"א (ת"א) 11430/03 חברת אברהם גינדי בע"מ (בפרוק) נ' ברקאי, תק-מח 2003(3), 554".
...
בעניין זה ראו פשר (חי') 20479-01-15 אברהם גולדהמר נ' מירבי יעקובי:
"מעיון בפסיקות בתי המשפט עולה כי כאשר מדובר בחייבים מבוגרים, נעשה חישוב בהתאם לתשלום דמי שכירות למשך תוחלת החיים (ראה למשל האמור בפש"ר 2268/05), [פורסם בנבו]".
לאור האמור, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, ולמרות אופן יצירת החוב למל"ל, שוכנעתי כי יש לערוך את החישוב לתקופה של 13 שנים (החייב יליד 1952 ותוחלת החיים הינה עד גיל 82) ובעלות שכ"ד של 2,300 ₪, מדובר בסכום של 358,800 ₪.
עיון בחוו"ד השמאי מגלה כי במקרה דנן קיימת לכאורה, אפשרות לביצוע פירוק בדרך של חלוקה בעין ולפיכך,שוכנעתי כי יש מקום לבחון אפיק זה:
מחוו"ד ותשריט הבית המשותף עולה שהדירה ששטחה בטאבו בגודל 133 מ"ר היא תת חלקה 1 ואילו המחסן (כך מופיע בוועדה המקומית) , שבו מתגורר לטענתו החייב, מוגדר בטאבו תת חלקה 2 כדירה בשטח של 44 מ"ר, כל זאת מבלי להתייחס לחריגות הבניה הקיימות, זכויות הבנייה אם קיימות ואפשרות ניצולן.
לסיכום ולאור כל המפורט לעיל: לחייב ולמשיבה, כל אחד, מחצית הזכויות בנכס המקרקעין שבמוקד.