בית המשפט לעינייני מישפחה קיבל את תביעת המבקשת לפי חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים), התשנ"א-1991 (להלן: חוק אמנת האג או החוק), והורה על השבת בנותיהם הקטינות של הצדדים מישראל לארה"ב.
תמצית הרקע לבקשה
המשיב, אזרח ישראלי, והמבקשת, אזרחית ארה"ב, הכירו בארה"ב וביום 27.1.2015 נישאו שם כדת משה וישראל.
בין היתר, נקבע כי לבית הדין הרבני בישראל לא הייתה סמכות לידון בעיניינן של הקטינות; כי העברת הקטינות מישראל לארה"ב על-ידי המבקשת איננה חטיפה, לפי אמנת האג; וכי "מקום המגורים הרגיל" של הקטינות, כמשמעות המונח באמנה, הוא ארה"ב (להלן: פסק הדין בעירעור בטקסס).
בהמשך לכך נקבע כי כאשר שהו הקטינות בטקסס חל עליהן הדין שם, והמשמורת עליהן הייתה נתונה למבקשת; וכי אין מקום לסטות מפסק הדין בעירעור בטקסס, שלפיו בתקופה הנ"ל, "מקום המגורים הרגיל" של הקטינות היה בארה"ב. בית המשפט הוסיף וקבע, כי לא מתקיימות ההגנות הקבועות באמנה כנגד החזרת הקטינות לארה"ב.
עוד נקבע, כי משעה שקבע בית הדין הרבני כי אין לו סמכות לידון בעינייני הצדדים, הרי שכל החלטותיו ביחס לקטינות, לרבות צוי עיכוב היציאה מן הארץ, חסרי תוקף.
...
כאמור, טענת המבקשת היא, בעיקרו של דבר, כי פסק הדין בערעור בטקסס יצר מצב משפטי, החל ממועד נתינתו, ולפיו אי-השבת הקטינות מישראל לארה"ב היא "אי החזרה שלא כדין", ומשכך מהווה "חטיפה" לפי אמנת האג, באופן שמוביל למסקנה כי יש להורות על החזרתן המיידית של הקטינות לארה"ב. אולם, למעשה, ההליך בטקסס לא עסק בכך.
מכל הטעמים האמורים, אנו סבורים, כאמור, כי אף לגופם של דברים, אין מקום להתערב בתוצאה אליה הגיע בית המשפט המחוזי בפסק דינו.
אם כן, מסקנתנו היא כי חוק אמנת האג אינו האכסניה המתאימה לבירור טענותיה של המבקשת.
סוף דבר: הבקשה נדחית מכוח סמכותנו לפי תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אשר הוחלה גם על בקשות רשות ערעור בענייני משפחה, מכוח תקנה 44 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020.