לאחר שעיינתי בהחלטת בית המשפט לתעבורה, בכתב האישום, בהחלטת הקצין הממונה, בתצהיר, בהודעת הערר ושמעתי את טענות הצדדים, אני מחליט לדחות את טענת בא כוח העוררת ביחס לחוסר סמכותה של באת כוח המשיבה להופיע בדיון זה בבית המשפט המחוזי.
סעיף 60 (ז) לחסד"פ מגדיר כי "פרקליט" – הוא כאמור בסעיף 12 (א)(1)(א) לחסד"פ והוא:
"ראש יחידת תביעות – קצין מישטרה שהוסמך לתובע משטרתי ומונה לראש יחידת תביעות במישטרה".
עוד הוגדר כי:
"תובע משטרתי – שוטר שהתמנה כאמור בסעיף 12 (א)(2)".
כאמור, סעיף 60 (ז) לחסד"פ קובע כי:
"תובע משטרתי, או שוטר שהסמיך היועץ המשפטי לממשלה, לפי סעיף 12 (א)(1)(ב), לא ייצג את המדינה בהליך בבית המשפט המחוזי בתיק שחומר החקירה בו הועבר אליו לפי סעיף זה, אלא בעיניין המנוי ברשימת העניינים שבחלק ד' לתוספת ראשונה א', תובע משטרתי או שוטר כאמור לא ייצג את המדינה בהליך בבית המשפט העליון".
מכאן שיש לבחון את האמור בחלק ד' לתוספת הראשונה ואכן עיון בחלק זה מראה כי בסעיף 2 נאמר כי:
"עיון חוזר על החלטות בית משפט שלום או שופט תעבורה לפי סעיף 49 לפקודת התעבורה, או ערעור לפי סעיף 60 לאותה פקודה".
כאן המקום לציין כי סעיף 49 לפקודה קובע כי:
"החלטת בית המשפט לפי סעיפים 46, 46ב', 47, 48 או 50 ניתנת לעיון חוזר ולערר בדרך הקבועה בחוק סדר הדין הפלילי... ". סעיף זה קובע, בין היתר, אופן ההשגה לביטול פסילה מנהלית או הערר עליה.
...
לאחר שעיינתי בהחלטת בית המשפט לתעבורה, בכתב האישום, בהחלטת הקצין הממונה, בתצהיר, בהודעת הערר ושמעתי את טענות הצדדים, אני מחליט לדחות את טענת בא כוח העוררת ביחס לחוסר סמכותה של באת כוח המשיבה להופיע בדיון זה בבית המשפט המחוזי.
לא ניתן להתעלם מכך שבסעיף 49 לפקודה, סעיף שקובע כי החלטות בית משפט לפי סעיפים 47, 48 לפקודה (סעיפים הנוגעים לפסילה מנהלית), באה אחרי המשפט "לעיון חוזר" המילה "ולערר". ההתאמה המוצעת תהלום האמור בסעיף 49 הנ"ל.
מה גם, נוהג מקובל ומושרש מזה שנים, הוא שתובעים משטרתיים הופיעו בעררים בפני בית משפט זה ולכן ניתן לפרש את האמור בסעיף 2 של חלק ד' לתוספת ככולל "ערר" בפני ערכאת הערר, בהתאם לאמור בסעיף 49 לפקודה, שם נרשמו המילים: "עיון חוזר וערר".
מכל מקום, אינני סבור שיש לקבל את טענת בא כוח העוררת ביחס לחוסר סמכותה של באת כוח המשיבה להופיע בדיון זה, על כן, אני דוחה את הטענה.
כאמור מחלוקת עובדתית זו תתברר בהליך העיקרי, אולם יש לעובדה זו, שבשלב זה לא נסתרה ואף המשיבה לא חלקה עליה על ידי חקירת המצהירה, כדי להביא למסקנה שבפנינו גרסה עובדתית אחת (של העוררת) הסותרת את הגרסה השנייה (של המשיבה), ובהתאם לכך אף להצדיק צמצום הפסילה המנהלית.
אשר על כן, אני מחליט לקבל את הערר ולצמצם את הפסילה המנהלית באופן שתעמוד על 20 יום.