החוקר, מר אילן רונן, מונה ע"י עוזר רשם האגודות השיתופיות, מר יהב זרח, אשר אף כתב את הדו"ח מיום 1/5/13.
בדו"ח החוקר נכתב כלהלן:
"האגודה אינה אוכפת פסק בוררות של הגב' רחל פרץ. המדובר במחדל חמור ביותר שלא ברור מהממצאים מה גודלו, זאת היות ולא צוין מועד סיום תקופת ההסכם בין גב' פרץ לחברת מוטורולה...כך או כך עולה מהממצאים שתקופת ההסכם הסתיימה... הנני מורה לועד ההנהלה לפעול בנחישות וללא כל דיחוי, ליישום פסק הבוררות משנת 1998, ככתבו וכלשונו, לרבות נקיטת כל האמצעים המשפטיים להחזרת הכספים שהועברו לגב פרץ בעוד שהיה צריך להעבירם לאגודה..".
השאלות המצויות במחלוקת
האם הוכח ע"י התובעת כי לא ניתנה על ידה הסכמה להארכת הסכם השכירות הראשון בין חברת פלאפון אשר תוקפו פג ביום 15/12/05? האם הסכמה שניתנה לטענת הנתבעים בע"פ או בהתנהגות, הנה הסכמה תקפה ומחייבת של התובעת? האם כעולה מפסק הבורר, הארכת החוזה תלויה וכפופה להסכמה בכתב מהאגודה והרשות?
האם הארכת ההסכם השכירות הראשון, נעשה בנגוד לפסק הבורר משנת 1998? קרי, האם הנתבעים קיבלו את הסכמת התובעת בשנת 2005 ו- 2011 להארכת החוזה עם פלאפון כמפורט בפסק הבורר?
ככל שיעלה כי הנתבעים לא קיבלו את הסכמת התובעת כנדרש, האם זכאית התובעת לקבל את כספי התמורה שהתקבלו אצל הנתבעים מחברת פלאפון בשל התעשרותם שלא כדין, מ-2005 ואילך?
האם השמוש שנעשה ע"י הנתבעת במקרקעין מושא התביעה, הנם בנגוד להסכם המשבצת , בנגוד למטרה החקלאית שלהן והאם קבלת דמי השכירות ע"י הנתבעת מחברת פלאפון, מהוים התעשרות שלא כדין על חשבון התובעת?
האם קבלת דמי השכירות ע"י הנתבעת ומאידך תשלום דמי שכירות ע"י חברת פלאפון לרשות מקרקעי ישראל, היא בעלת הקרקע, מזכים את התובעת בתשלום מלוא דמי השכירות אשר התקבלו בגין הקרקע החקלאית והשמוש החורג שנעשה בהם?
האם הנתבעים התעשרו שלא כדין על חשבון התובעת שכן עשו שימוש חורג בקרקע חקלאית של התובעת – ללא הסכמתה? האמנם כל שימוש החורג מן השמוש הקבוע בהסכם, מהוה הפרה יסודית של הסכם המשבצת עליו חתומה הנתבעת? וככל שכן, מי הוא בעל הזכות הזכאי לקבלת הכספים בגין התעשרותה של הנתבעת שלא בהתאם לחוזה השכירות?
האם העובדה כי קרוב משפחתה של הנתבעת כיהן כיו"ר וועד ההנהלה בעת חתימת הצדדים על ההסכם המקורי, הנה ראייה מספקת ומצליחה כשלעצמה להרים את נטל הראייה לכך שעסקינן היה בהעדפה פסולה של הנתבעת אל מול יתר חברי האגודה, במינהל לא תקין ובהתנהלות לא שויונית? ככל שכן, האמנם בית משפט זה, במסגרת תביעה זו, הנו הסמכות הרלוואנטית לידון בטענות אלו?
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בכתב התביעה, ושמעתי את טענות הצדדים, על נימוקיהם, הגעתי להחלטה כי דין התביעה להדחות, ולהלן נימוקי בהרחבה.
...
משכך, טענה זו, לפיה הסכמת האגודה לבניית האנטנה מלכתחילה ניתנה שלא כדין, ובשל שחיתות פנימית, דינה להידחות על אתר, לענייננו, בהיותה לא רלוונטית ובשים לב לפסק הבורר מיום 5/8/98 אשר קבע כי " הנתבעת חתמה הסכם עם חברת מוטורולה בתום לב ובאישור כל המוסדות".
הסכמת האגודה לבניית האנטנה היא לפיכך מהווה נתון מוגמר, לפחות בשלב ההתחלתי של בניית האנטנה, ועד לשנת 2005.
דה עקא שלענייננו אין מנוס אלא לקבל את גרסת הנתבעת כי הסכמה שכזו אכן ניתנה לה בעבר.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, דין התביעה להידחות.