לכך יש להוסיף, כי התובעת צרפה את תצהירו של ד"ר רון תומר, סמנכ"ל ובעלים (להלן: "ד"ר תומר"), אשר הצהיר כדלהלן:
"יש לי ידע תאורטי ופראקטי רב בעינייני פרמצבטיקה הן בהיבט המדעי והן בהיבט הרגולטורי. ידע זה נרכש במהלך שנות עבודתי ומתוקף הרישיון שניתן לי לפעול כרוקח ממונה. עיסוקי כללו, בין היתר, פיתוח תרופות גנריות, הגשת תיקים גנריים לרישום בפנקס התכשירים ומגעים עם רשויות הבריאות בנוגע להכללת תרופות בסל התרופות או הרחבת התוויתן".
בהיתחשב בכך, נראה כי כבר בשלב זה ועוד בטרם ניתנו פסק הדין בת"א 2417/00 והחלטת הרשם, היה בידי התובעת כוח התביעה.
.לעומת זאת, במקרה הנוכחי מדובר בצדדים זהים ובעילות תביעה "מקבילות" ולא "עוקבות", במובן זה שהאפשרות של זבולון לתבוע פיצויים לא הייתה תלויה בהכרח בתוצאת העירעור, אף שתוצאת העירעור יכולה הייתה להשפיע על היקפה וסכוייה של התביעה".
אלא שנוכח הוראות סעיף 37 לחוק, לפיו בחינת הבקשה ומתן הפטנט "אינם משמשים ערובה שהפטנט בר-תוקף", נראה שבאופן מהותי "מאזן האימה" נשמר וגם בשלב הזה, על מתחרה בבעל הפטנט להעריך את סכויי ביטול הפטנט.
נוכח מסקנותיי שלעיל, לא ראיתי לנכון להדרש למחלוקות בין הצדדים באשר להבחנה בין התכשירים נגד דכאון שהיו קיימים בשוק בתקופה הרלבנטית ו/או שקילותם, לצורך הגדרת השוק הרלבנטי לבחינת המחלוקת באשר להיות גלקסו מונופול בשיווק הסרוקסט, משום שאפילו יימצא שלגלקסו היה מונופול בשיווק הסרוקסט, ואיני מביע עמדה בעיניין זה, לא יהיה בכך כדי לסייע לתובעת נוכח מסקנותיי שלעיל.
...
על כן, בנסיבות שתוארו לעיל, נראה כי יש לדחות את תביעת התובעת הנסמכת על הוראות חוק ההגבלים העסקיים, ומטעם זה נראה כי יש לדחות גם את התביעה הנסמכת על עילה של הפרת הוראות חוק עוולות מסחריות.
סוף דבר
התביעה נדחית.
בהתחשב בהיקף דיוני ההוכחות והתנהלות ההליך, תשלם התובעת לנתבעות את הוצאות המשפט, ושכ"ט עו"ד בסך 225,000 ₪.