מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סכסוך שכנים על עבודות שיפוץ בבניין משותף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

השתלשלות האירועים התביעה שלפניי עוסקת בסכסוך שכנים בבית משותף שאינו רשום ככזה.
מספר שנים לאחר רכישת הדירה ע"י סאמר, הוא הרחיב אותה בעוד כ-30 מ"ר. הוא לא פנה לקבלת היתר, אלא הציג מיסמך מהמהנדס נאסר אבו ליל, לפיו אין מניעה להכשיר התוספת באשר היא עומדת בקוי הבנין.
תחילתו של הסיכסוך הוא בעת שהחל עמרו לשפץ הדירה.
בנתיים הסתיימו עבודות השפוץ והבניה של סאמר.
...
מהתמונות שהוצגו בפניי, נראה שהחצר הושבחה על ידי הריצוף שהתקין סאמר על חשבונו ולא נראה לי סביר ליתן צו להרוס הריצוף ולשתול עץ אחד או שניים במקום אלו שנעקרו, ואף סוגיה זו לא הוכחה כדבעי.
התעשתותו רק במועד שמיעת הסיכומים, מפחיתה במידת מה את סכום ההוצאות הנהוגות בעת שמוכרעת התביעה לגופה והיא נדחית.
בסופו של דבר, אף צד לא יצא כשידו העליונה או כשמלוא הוצאותיו הוחזרו לו. יזכרו זאת הצדדים, שהם קרובי משפחה, בטרם ינקטו בהליך משפטי נוסף, תחת האפשרות להגיע להסכמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מבוא בבסיס התובענה סיכסוך שכנים מתמשך בין התובעים והנתבעים, אשר בזמנים הרלבאנטיים התגוררו בדירות סמוכות, בבניין משותף, ברחוב בן ציון 3 בנתניה.
לטענת התובעים, הנתבעים הקימו רעש חזק שהפריע את מנוחתם, מנעו מהתובע לצאת מדירתו על רקע היותו נכה המרותק לכסא גלגלים, הסיגו גבול לחלק המשותף בגג הבניין, וביצעו עבודות אשר גרמו לנזקים באיטום הגג ופועל יוצא לנזילות ולנזקים בדירת התובעים.
המומחה ביקר בנכס בתאריך 11.1.2015, ותיאר את הממצאים הבאים: הבניין שופץ והגג המשותף נאטם ביריעות ביטומניות באוגוסט 2013.
...
כך גם מקובלת עלי טענת הנתבעים, בהיעדר ראיה אחרת, כי ריצוף הגג ארך תקופה קצרה (כשבוע ומחצה – סעיף 25 לכתב ההגנה המתוקן מטעם הנתבעים), ולמעט אי נוחות מסוימת ומתקבלת על הדעת, מטבע הדברים, לא הוכחו שלל המטרדים להם טענו התובעים או מטרדים אחרים שאינם בגדר הסביר והמקובל (ראו סעיף 8 לתע"ר התובע).
לקחתי בחשבון אף את העובדה כי ממכלול הראיות בתיק, מבנה עזר מסוים כן הוקם על ידי הנתבעים על הגג, טרם קבלת ההיתר, חרף הכחשתם את העניין מכל וכל.
סיכום לאור כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי התובע והנתבעים הם בעלי דירות בבית משותף במעלה אדומים.
טענות הנתבעים הנתבעים טוענים מנגד, כי דין התביעה נגדם להדחות, שכן מדובר בסכסוך שכנים ממושך בין הצדדים, אשר מקורו בהקמת רעש וחשיפת ילדיהם של הנתבעים לסמים בהם משתמש התובע שנים רבות.
במסקנת חוות הדעת נכתבה כך: "מדובר ככל הנראה בכשל / חוסר במערכת האיטום של החדר הרטוב בדירת השכנים, ששופצה לאחרונה. כשל זה מתבטא בסימני רטיבות המלווים בטפטופי מים בחדר הילד בדירה מטה, ובארון החשמל הקיים בדירת הלקוח, ישנה רמת לחות גבוה המעידה על המצאות מים באיזור. אין לחכות לגילוי הנזקים בשטח על מנת לבצע את הטיפול הנידרש על מנת שהמקרה לא יחמיר, על כן, נמליץ על טפול מונע שיש לבצע מבחינה מקצועית בתחום האיטום". מטעם הנתבעים הוגש מיסמך שכותרתו "הזמנת עבודה/הצעת מחיר" מטעם "שייח אינסטלאציה" ובו נכתב כי לאחר בדיקה לא נמצאה נזילה בדירה מס' 3.
המומחה, שביקר בבניין בו שוכנות דירות הצדדים ביום 12.1.20, נתן את חוות דעתו המקצועית שנתקבלה בתיק בית המשפט ביום 26.1.20 (להלן: "חוות הדעת").
...
טענות הנתבעים הנתבעים טוענים מנגד, כי דין התביעה נגדם להידחות, שכן מדובר בסכסוך שכנים ממושך בין הצדדים, אשר מקורו בהקמת רעש וחשיפת ילדיהם של הנתבעים לסמים בהם משתמש התובע שנים רבות.
הנתבעים ישלמו לתובע פיצוי בסך של 2,250 ₪ כאמור בחוות דעת המומחה והתובע הוא שיתקן את נזקי הרטיבות בדירתו.
בנוסף, ישלמו הנתבעים לתובע סך של 5,000 ש"ח בגין הוצאות משפט.
הוצאות אלה כוללים בעיקר את מרבית ההוצאות בגין המומחים וכן את אגרות בית המשפט ששולמו על ידי התובע; כן ישלמו הנתבעים לתובע סך של 7,000 בגין שכר טרחת עורך דין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אין חולק כי הנתבעים לא גילו לתובעים את דבר הליקויים בבית המשותף, את חוות הדעת שנמסרו בעיניינו, את הקשיים שנוצרו באשר לשפוץ הבניין ואת דבר התביעה נגד השכנים.
הם לא גילו למתווך ולבא כוחם את דבר הליקויים בבניין, ואף לא גילו למתווך על אודות סיכסוך השכנים והתביעה שהוגשה.
לטענת הנתבעים, התובעים הביעו תרעומת על מצבו התחזוקתי הירוד של הבניין, שלפיכך הפחיתו הנתבעים את מחיר הדירה, בסכום שביטא לשיטתם את עלות העבודות הנדרשות.
...
לסיכום מן המקובץ עולה כי דין התביעה להתקבל.
אני מורה אפוא כי הסכם המכר שכרתו בעלי הדין בטל.
הנתבעים ישלמו לתובעים סכום של 1,410,000 ₪ (מחיר הדירה) בתוספת הפיצוי המוסכם בסכום של 145.000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במסגרת המשא ומתן שהיה בין הצדדים  בשעתו נחתם ביום 27.8.15 "הסכם שפוץ" אשר בו צוין כי הנתבעת "מתעתדת לבצע שפוץ מסיבי בדירה, וכן להוסיף תוספת ולבנות קומה נוספת בבניין המשותף והיה ויהיו השלכות על התובעת הנתבעת התחייב לשאת בתיקון כל נזק הנובע מהשיפוץ תוך זמן סביר, ואף מהיר אם מדובר בדבר שפוגע בחיים התקינים בדירה. כן התחייבה הנתבעת לשאת בעלות העברת דודי השמש ומדחסי המזגנים למקום סביר שמוסכם על התובעת, וזאת על חשבון הנתבעת" ( יש לציין כי כתוב על ההסכם שהוא נחתם בשנת 2014 אך שני הצדדים מסכימים כי הוא נחתם רק לאחר ההיתר, ובסמוך להסכם השני שנחתם בינם לבין עצמם).
לטענת הנתבעת התובעת מנועה מלדרוש כיום כל סכום נוסף מעבר ל20,000 ₪ על פי הסכם הפצוי ואין יכולה לטעון שהנתבעת הפרה אותה שעה שדוקא התובעת היא שהפרה אותו והכבידה באופן מיותר ולא חוקי על עבודות הבניה של הנתבעת.
לחלופין, לחלק את החצר המשותפת באופן שווה בין שני הצדדים בו יכולה כל אחת להשתמש בחלקה כרצונה וכחוק; לפרק כל ציוד בחצר הבניין וביחידה שנבנתה מתחת לבניין ומשמש את בנה של הנתבעת; לסגור את כל הפתחים שפתחה הנתבעת בגדר המקיפה את הבניין ללא הסכמת התובעת וללא היתר מהרשויות; פיצוי בסך 50,000 ₪ בגין עיכוב תחילת בנייה הרחבת דירת התובעת שלא לצורך ובחוסר תום לב; חיוב הנתבעת בתשלום דמי השכירות ו/או שווי טובות ההנאה שקבלה הנתבעת ובנה בגין השכרה ושימוש בשתי היחידות הבלתי חוקיות שהנתבעת בנתה ברכוש המשותף שמוערך בסך 36,000 ₪ (סעיף 15 לכתב התביעה); חיוב הנתבעת בתשלום דמי שימוש ראויים בגין השמוש הייחודי שעושה הנתבעת בחצר המשותפת  בסך 6,000 ₪ (ס' 16 לכתב התביעה השניה ); לצוות על הנתבעת לאפשר לתובעת להשתמש בחצר המשותפת עד שתיערך חלוקה בין הצדדים; צו מניעה קבוע האוסר על הנתבעת ובניה להכנס לדירת התובעת, ולהפריע בכל צורה לעבודות הבנייה ולחבל ברכוש התובעת ובכלל זה פגיעה ברכוש הבנייה השייך לתובעת ו/או לקבלן מטעמה.
דיון והכרעה:   טרם אדרש ואבחן את הסוגיות שבמלוקת, יובהר שלפניי תביעת סיכסוכי שכנים בין בעלי דירות, כשכל אחת מהשכנות מלינה על היתנהגות השכנה השניה לרבות על שימוש בשטח משותף, חריגות בנייה, שימוש בדירה לצרכים עיסקיים, פיצול הדירה והשכרתה ועוד טענות על סיגנון דיבור והתנהגות.
...
כך או כך, כאמור זו דרישה שנולדה בשלב מאוחר של ההליך והיא בגדר הרחבת חזית אסורה ועל כן נדחית.
יתר השכנים לא היו צד להליך ולא ניתנה להם הזדמנות להביא טענותיהם, ולכן הדרישות של הנתבעת בדבר שימוש בשטחים ציבוריים ותוספת הנאה משימוש ייחודי בחצר נדחות בגדרו של הליך זה. יוער כי ממילא צריך יהיה לברר גם את העלויות של התובעת במסגרת הבניה וההוצאות הנובעות מהשכרת הנכסים, ובאופן שבו הגישה הנתבעת את התביעה שלה לא היה מקום לבירור כאמור.
סיכום דין התביעה הראשונה להתקבל באופן חלקי כמפורט לעיל ודין התביעה השניה להדחות במלואה, ובנסיבות אלו הנתבעת תישא בשכר טרחת התובעת בסך 15,000 ₪ כולל מע"מ ובהוצאות התובעת באופן חלקי בלבד בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו