המינוי ותגובת חסיד למינוי
במקביל פנה קוכמן ביום 11.11.2021 לועדה ליחסי חברים במרחב תל-אביב של לישכת רו"ח ב"בקשה למינוי בורר לפי תקנה 2ד. 1 לכללי ההיתנהגות המקצועית בסכסוך בין רואי חשבון".
בקשת הביטול
ואלו הן הטענות עליהן סומך חסיד את בקשתו לביטול פסק הבוררות:
אין בין הצדדים הסכם בוררות בר תוקף החל על הסיכסוך – עילת ביטול לפי סעיף 24(1) לחוק הבוררות - משהסכם 87 כיוון מלכתחילה לסכסוכים שיתגלעו בין השותפים הותיקים שהיו צד לו לבין השותפים הנכנסים, קוכמן וחסיד, ולא לסכסוכים שיתגלעו בין קוכמן וחסיד לבין עצמם; משקוכמן וחסיד אינם עוד השותפים הפורמאליים כי אם החברות שבשליטתם; ומשהוראת הבוררות בכללי לישכת רו"ח נסבה על סכסוכים מקצועיים בלבד, להבדיל מעסקיים.
חסיד טוען בהקשר זה כי :"כך גם קבע נחרצות ביהמ"ש הנכבד כאשר לא קיבל את עמדתו של גידי, קבע כי אין לגידי עילה למנוע פירוק השותפות או למנות בורר... (סעיף 3 לבקשה) וכי "ביהמ"ש הנכבד קבע נחרצות כי אין לגידי עילה למנוע את פירוק השותפות או למנות בורר. זאת מכיוון שאין בין הצדדים שום חובה חוקית או חוזית שקובעת שיבוצע הליך בוררות, וממילא בוררות 'היא לא מילת קסם' (כלשון בית המשפט הנכבד) ופרוק שותפות אינה מחלוקת" (סעיף 9 לתצהיר חסיד).
...
מסקנה זו נתמכת גם בכך שבסעיפים אחרים של הסכם 87 נעשה שימוש מפורש בכינויים "קרקוב-בלאס" ו"השותפים החדשים", או בשמות השותפים עצמם על מנת להגדיר זכויות וחובות שונות, מה שלא נעשה בסעיף 29.
ובטרם סיום: חסיד מלין גם על ההחלטה המתקנת ועותר לבטלה, משלשיטתו היא "בניגוד למה שקבע הוא עצמו בפסק הבורר שעל ההתחייבויות הצדדים ישלמו בחלקים שווים. וזאת ללא כל התייחסות לגובה חובות השותפות וחלקו של גידי בהם". אלא שההיגד בפסק הבוררות הוא "תמורת חלקו של התובע בניכוי ההתחשבנויות, ישלם הנתבע לתובע תמורה של 3 שנות עבודה ובסך הכל 1,440,000 ₪". וזאת במובחן מ"תמורת חלקו של התובע, ישלם הנתבע לתובע תמורה של 3 שנות עבודה ובסך הכל 1,440,000 ₪ בניכוי ההתחשבנויות".
התוצאה
הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית.