סבורים אנו כי אין די בקבוע בחוקת ההסתדרות ובתקנון ועדי עובדי כדי לבסס את מעמדו של הועד כאישיות משפטית הכשרה לתבוע ולהיתבע באופן בלתי מוגבל, שכן אלה אינם בגדר מקור חוקי המקנה לועד מעמד של אישיות משפטית עצמאית בעלת כשרות כללית (ר' להשוואה קביעת בית המשפט המחוזי בתל אביב בבר"ע 1357/02 ועד עובדי איזור התיכון בבנק לאומי לישראל בע"מ נ' יורשי המנוחה שושנה לוי ז"ל (25.06.2003)).
בפסק הדין שניתן בלג/3-4 (ארצי) שטרית ואח' נ' מספנות ישראל בע"מ, פ"ד ד(1) 337 קבע בית הדין הארצי כי:
"העידר 'אישיות משפטית', בחוליה ממערך העבודה, אינו מונע מעמד בפני בית-הדין לעבודה. כשהמדובר הוא ב'ועד עובדים', ייקבע המעמד על-ידי הפונקציה העניינית המוענקת לועד עובדים בחוק (למשל, חוק חופשה שנתית, סעיף 8, חוק שעות עבודה ומנוחה, סעיף 30, חוק ארגון הפיקוח על העבודה, סעיף 11), בהסכם הקבוצי, או בחוקת ארגון העובדים, עת ועד העובדים מהוה 'תא אירגוני' של ארגון עובדים... מהאמור עולה, כי במידה ובמערכת יחסי העבודה מוקנה מעמד לועד עובדים, מעמד לזכויות ולחובות, לא יימנע מיצוי מעמד זה בפני בית-דין לעבודה, בשל העובדה שועד עובדים אינו מהוה 'אישיות משפטית'. לועד עובדים זכות להתייצב בפני בית-דין לעבודה, כתובע, כנתבע, כמבקש, או כמשיב, הכל בתחום זכויותיו המוקנות בחוק, בהסכם קבוצי בחוקת ארגון העובדים, ורק בתחום זה; כן רשאי ועד עובדים, כבא-כוח של 'קבוצת עובדים', להתייצב ולטעון, ברשות בית-הדין, במסגרת תקנה 15(ב) לתקנות הדיון בסכסוך הקבוצי"
(ר' גם דיון לח/6-4 (ארצי) רשות הנמלים נ' ועד עובדי מחלקת הים יצחק סמדק ו-2 אח', פ"ד ט(1) 281).
...
עם זאת, איני מקבלת את טענת הנתבעים כי התובעים לא פירט ממי מהנתבעים נתבע סעד ביחס לכל פרסום פוגעני, שכן התובעים ציינו בסעיף 93 לכתב תביעתם כי "הנתבעים הם האחראים, ביחד ולחוד, במישרין ובעקיפין כלפי התובעים כמי שפרסמו את הפרסומים המהווים לשון הרע".
לאחר ששקלנו את הטענות הגענו לכלל מסקנה כי אכן ראוי שיוגש כתב תביעה מתוקן, המפרט איזה פרסום מיוחס למי מהנתבעים ומכמת בבירור איזה סעד נתבע מכל אחד מהנתבעים.
הדברים נכונים מקל וחומר בהתחשב בכך שממילא מצאנו מקום להורות לתובעים להגיש כתב תביעה מתוקן, שאינו כולל את הוועד כתובע.
סוף דבר - מהטעמים המפורטים לעיל הבקשה מתקבלת בחלקה.