מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סכסוך עבודה בקרב עובדי ציוד מכני בנמל אשדוד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בבאר שבע סע"ש 32419-10-16 ס"ק 1048-11-16 10 נובמבר 2016 לפני: כב' שופט, יוחנן כהן נציג ציבור עובדים: מר דוד פטיטו נציג ציבור מעסיקים: מר משה חסון המבקש בבקשה למתן צוים זמניים: המבקשת בקשת הצד: (המשיבה בבקשה למתן צוים זמניים) יעקב כידר, (ת.ז.-029431293) ע"י ב"כ עו"ד ד"ר מורן סבוראי ו/או עו"ד אמיר בשה הסתדרות העבודים הכללית החדשה - איגוד עובדי התחבורה ע"י ב"כ עו"ד אלעד מורג המשיבה: חברת נמל אשדוד בע"מ, (חברות-513569772) ע"י ב"כ: עו"ד חיה ארמן החלטה
בהחלטה מיום 31/10/16, צירף בית הדין לדיון בבקשת הצד את הבקשה למתן צוים זמניים, בהתאם לתקנה 16 לתקנות בית הדין לעבודה (סדר הדין בסכסוך קבוצי), תשכ"ט – 1969.
הסכם קבוצי מיוחד שנחתם בין החברה לבין ההסתדרות מיום 25/5/05, קובע בסעיף 6 כדלקמן: "כל אימת שהנהלת החברה תיקבע, לאחר חתימת הסכם זה, כי קיים צורך במינוי מינהלי עבודה נוספים לתפעול, תבחר ההנהלה מועמדים מקרב המדריכים... המינוי לתפקיד כמנהל עבודה בתפעול יהיה מותנה במעבר בהצלחה של קורס מינהלי עבודה ועמידה בתקופת הניסיון...". במיכרז פנימי מס' 38/007 (עבור יחידת מחלקת תפעול – ציוד מכאני) ובמכרז פנימי מס' 48/007 (עבור מחלקת תפעול – אתתים) מיום 8/8/2007 (להלן: "המיכרז"), שנועדו לתפקיד מדריך תפעולי, צויין כדלקמן: "1. במועד עתידי, שייקבע על פי הצורך האירגוני, יופנו המועמדים הנבחרים לקורס מינהלי עבודה. מספר המועמדים שיופנו לקורס מינהלי עבודה ייקבע על פי הצורך האירגוני בלבד.
...
אכן, אפשר שהסדר שכזה יהיה כרוך בשינוי מסויים בסדרי העבודה ואולי אף בקושי מינהלי כלשהו, אך קשיים אלה - ככל שיהיו - אינם שקולים בחומרתם ובפגיעתם כנגד האפשרות האחרת של מניעת השתתפות המבקשים בקורס מנ"ע. עיון בהחלטת החברה מלמד כי מדובר בהחלטה לקונית, לא מפורטת ולא מנומקת המפנה לתקנות החברות הממשלתיות ותו לא. בשלב זה, לא השתכנענו כי מדובר ב"מקרה קיצוני" שבו אין מקום להסדר ניגוד עניינים ואין מנוס מפסילת המבקשים מלהשתתף בקורס מנ"ע. לא מצאנו בשלב זה, שהחברה שקלה פתרונות אחרים ופוגעניים פחות, על מנת למצוא פתרון אפשרי למניעת ניגוד עניינים.
אנו סבורים כי נפלו פגמים בהליך קבלת ההחלטה בדבר ביטול השתתפותם של המבקשים בקורס מנהלי עבודה; ההחלטה אינה מנומקת; אינה מאוזנת ואינה מפרטת שהחברה שקלה פתרונות אחרים ופוגעניים פחות; וקבלתה ללא זכות טיעון וללא שימוע כדין, לכאורה, די בכך כדי לקבוע כי המבקשים עמדו בתנאי הראשון, קרי, הוכחת סיכויי תביעתם.
לאור האמור, המשיבה הפעילה את הפררוגטיבה הניהולית שלה שלא כדין וההחלטה שלא לאפשר למבקשים להשתתף בקורס מנ"ע אינה יכולה לחסות תחת נימוק זה. בנוסף על קביעותינו הלכאוריות לעיל, בבואנו לשקול את מידת הנזק שעשוי להיגרם לכל אחד מבעלי הדין אם יינתן הסעד אם לאו, והשוואתם של הנזקים אלה מול אלה, סבורים אנו כי הנזק שעשוי להיגרם למשיבה יהיה נמוך מהנזק שעלול להיגרם למבקשים אם לא יאפשרו להם להשתתף בקורס מנ"ע. סוף דבר מקבלים אנו את בקשת המבקשים לסעד זמני המורה למשיבה לפעול על מנת לאפשר למבקשים להשתתף בקורס מנ"ע, וזאת עד למתן פסק דין בתיק העיקרי.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בבאר שבע ס"ק 37044-09-15 חברת נמל אשדוד בע"מ נ' האגף לאיגוד מקצועי תיק חצוני: בפני כבוד השופט צבי פרנקל נציג ציבור עובדים: מר ישראל עמישי נציגת ציבור מעסיקים: גב' רות קפלן המבקשת: חברת נמל אשדוד בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יעקב מלישקביץ' המשיבה: הסתדרות העובדים הכללית החדשה האגף לאיגוד מקצועי ע"י ב"כ עוה"ד שי תקן ונעמה משה פסק דין
המשיבה (להלן – ההסתדרות) מסרה ביום 8.9.15 הודעה על שביתה על פי חוק יישוב סיכסוכי עבודה, התשי"ז-1957 (להלן – החוק), כאשר העניינים שבסכסוך הם: המנעות המבקשת (להלן – חברת הנמל) מקידום של עובדי הסקטורים לתפקיד מינהלי עבודה, וזאת למרות הצורך שאינו שנוי במחלוקת באיוש משרות של מינהלי עבודה, ועשיית שימוש מאסיבי ותכוף בעובדי הסקטורים כממלאי מקום מינהלי עבודה.
על הסכמים אלה נימנה הסכם קבוצי מיוחד מיום 24.2.2004 שנחתם עם ההסתדרות ונציגות עובדי סקטור תפעול (סוור וציוד מכאני) (מס' רישום 122/04) (להלן - הסכם 2004) שסעיפים 3, 7 ו-13, שבו קובעים: "3. הנהלת הנמל על פי שיקול דעתה הבלעדי תפתח קורס מינהלי עבודה תפעול במועד, במקום, ובהקף שתחליט עליו." "7. הצדדים מסכימים כי מועד פתיחת הקורס, מיקומו, תכניו, מספר המשתתפים בו והקריטריונים לסיומו בהצלחה הינם כסמכות הבלעדית של הנהלת הנמל." "13. מבלי לגרוע מהאמור לעיל העובדים ונציגות העובדים מצהירים כי אין להם כל תביעות, טענות או דרישות בקשר לכל נושא ועניין הקשור לפעילויות המפורטות לעיל וכי במידה והיו להם תביעות או דרישות כאמור, הן מוצו לחלוטין בהסכם זה לרבות זכותה הבלעדית של הנהלת הנמל לשבץ עובדי תפעול לתפקיד מ"מ עפ"י שיקול דעתה הבלעדי. העובדים לא ינקטו בצעדים אירגוניים כלשהם ו/או בשיבושים כלשהם בעבודה על רקע הפעילויות המפורטות לעיל." לעומתה, ההסתדרות טוענת כי בהתאם להסכם הקבוצי מיום 7.1.09 (הסכם 2009) קיים בנמל תקן ל-50 מינהלי עבודה קבועים אשר נבחרים מקרב צוות ההדרכה ועוברים קורס הכשרה ייעודי ומצביעה על סעיף 9.3 להסכם 2009 העוסק במנהלי עבודה, הקובע: סה"כ תקן בסיסי: משמרת סה"כ א ב ג 27 16.5 6.5 50 למרות זאת, לטענת ההסתדרות, מאוישים היום בנמל 37 תקני מינהלי עבודה קבועים בלבד, כאשר שניים מהם צפויים לפרוש לגימלאות השבוע, ומנהל עבודה נוסף שימש עד לאחרונה כממלא מקום סמנכ"ל תפעול ואין הוא עובד כמנהל עבודה.
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים הגענו למסקנה שההודעה על שביתה מיום 8.9.15 אינה תואמת את הוראות החוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו