מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סכסוך כספי בין צדדים במסווה של צו מניעת הטרדה מאיימת

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לדברי המבקשים המשיב – שהתחייב שלא להתערב בניהול החשבון - נטל מן החשבון כספים והפסיק לשלם לספקים על סחורה אף שהחשבון נמצא ביתרת זכות משמעותית (כ-150,000 ₪).
בחינת הוראות ההסכם שבין הצדדים כמו גם הראיות (המוגבלות) לגבי היתנהלות הצדדים עד-כה מלמדת כי בין אם צודקים המבקשים ומדובר בחוזה שכירות מסווה ובין אם צודק המשיב ומדובר בחוזה עבודה בעל הוראות ייחודיות, בפועל המבקשים הם שהחזיקו וניהלו את בית הקפה במשך ארבע שנים, שמעורבותו של המשיב הייתה נמוכה.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, מאחר ומצאתי כי במסגרת הסיכסוך המסחרי שבין הצדדים נוקטים המשיבים פעולות שנועדו להטריד ולהעכיר את שלוות המבקשים ולפגוע בהם, ניתן צו מניעת הטרדה מאיימת כדלקמן: נאסר על המשיבים או מי מטעמם להטריד את המבקשים ולהפריע לפעילותו השוטפת של בית-העסק בשדרות בן גוריון 74 תל אביב בכל צורה ובכל דרך; נאסר על המשיבים או מי מטעמם לאיים, לצעוק, או לקלל בשטח בית העסק או בסמוך לו, וכן להכות, לצעוק או לקלל את המבקשים, את באי בית-העסק או את עובדיו; נאסר על המשיבים או מי מטעמם לפגוע ברכוש או ציוד השייכים לבית העסק, לרבות החלפת מנעולי בית-העסק; הצוו יעמוד בתוקפו למשך 90 ימים, בדומה לתקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בהסכם.
בתקופה זו יוכלו הצדדים לבחון דרכים משפטיות להסדרת המחלוקת; תנאי לקיומו של הצוו הוא שהמבקשים יעבירו לחשבונו של המשיב סכום חודשי של 15,000 ₪ וכן יישאו בכל חובות בית-העסק בתקופת הצוו, לרבות תשלומים לעובדים, לספקים, חשמל, מים וכו'.
...
הצעתי כי החלטתי זו תחול על שני התיקים נדחתה על ידי המשיבים.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, מאחר ומצאתי כי במסגרת הסכסוך המסחרי שבין הצדדים נוקטים המשיבים פעולות שנועדו להטריד ולהעכיר את שלוות המבקשים ולפגוע בהם, ניתן צו מניעת הטרדה מאיימת כדלקמן: נאסר על המשיבים או מי מטעמם להטריד את המבקשים ולהפריע לפעילותו השוטפת של בית-העסק בשדרות בן גוריון 74 תל אביב בכל צורה ובכל דרך; נאסר על המשיבים או מי מטעמם לאיים, לצעוק, או לקלל בשטח בית העסק או בסמוך לו, וכן להכות, לצעוק או לקלל את המבקשים, את באי בית-העסק או את עובדיו; נאסר על המשיבים או מי מטעמם לפגוע ברכוש או ציוד השייכים לבית העסק, לרבות החלפת מנעולי בית-העסק; הצו יעמוד בתוקפו למשך 90 ימים, בדומה לתקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בהסכם.

בהליך ה"ט שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת שביום 0.11.17 ניתן תוקף שפוטי להסכם גירושין כולל בין הצדדים, במסגרתו גם הסכימו לפנות לבית הדין הרבני לשם הסדרת גט, אולם חרף האמור המשיכו להתגורר בצוותא תחת אותה קורת גג. אף אין מחלוקת שבין הצדדים היתגלע סיכסוך, בעקרו סביב זכויות בבית המגורים המשותף במושב XXX וכפי שכבר הובהר לצדדים עצמם לא פעם, סיכסוך זה אינו מעניינו של ההליך שלפני.
לפיכך, קבעתי הליך לשמיעת ראיות תוך שניתן צו הדדי לאיסור הטרדה וליצירת קשר בין הצדדים למעט בעיניין הקטינים.
המשיב טוען כי בבקשה לא פורט כל ארוע מכונן המקים עילה למתן צו על פי החוק למניעת אלימות במשפחה, לרבות במועדים שלא פורטו כדבעי.
לשיטת המשיב, כל תכלית הבקשה ניסיון להרחיקו מביתו תוך שהיא עצמה יכולה לעזוב את הבית ביחד עם בתה ולעשות שימוש בכסף מזומן רב המצוי בחשבונה, על מנת לשכור מגורים אחרים לטעמה.
בנוסף התברר בדיון כי גם הודיע למבקשת בהזדמנות אחרת לאחר שכבר היתגלע ביניהם הסיכסוך, כי הוא מגיע למיטה בערב עם תחתונים :"...ש. למה התכוונת שאמרת לה אני בא למיטה היום בערב עם תחתונים. למה כוונתך. ת. שזכותי לבוא לבית שלי הוא שלי והיא לא תאיים עלי שיש לי צו הרחקה והיא לא תגיד לילדים שאני מורחק, או שאחים שלי הוציאו אותי מהבית. ש. למה התכוונת... ת. יש לי רק אח אחד שלא היה מעורב בפשע הסחיטה שלה. זכותי להיות בביתי, בצורה חופשית ללא איומים. ש. וזכותך להגיע למיטה עם תחתונים. ת. זכותי להיות בבית שלי עם פיג'מה. ש. אמרת לה תחתונים. ת. מה רע בתחתונים זה כמו בגד ים..." (עמוד 17, שורות 14-23 לפרוטוקול).
כמובן שגם אין מקום להפוך הליכים לפי החוק כקרדום לחפור בו במסגרת סיכסוכי רכוש (הגם שכאמור לעיל לא שוכנעתי כל עיקר שלפני מחלוקת רכושית במסווה של הליך לפי החוק).
...
כמובן שגם אין מקום להפוך הליכים לפי החוק כקרדום לחפור בו במסגרת סכסוכי רכוש (הגם שכאמור לעיל לא שוכנעתי כל עיקר שלפני מחלוקת רכושית במסווה של הליך לפי החוק).
בהתחשב בכך שהמשיב כאמור שוהה לכל הפחות מאז סוף חודש אוגוסט מחוץ לבית אני סבור שיש מקום לעגן הרחקה של המשיב מבית המגורים למשך 30 יום נוספים.
לפיכך בית המשפט ייתן הוראות מתאימות גם בהקשר זה. כלל האמור לעיל, מוביל למסקנות הבאות: הבקשה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ארוע א': לטענת התובע, ביום 15.5.22 היתקיים בעיניינו דיון בצו הרחקה (בבימ"ש בירושלים) נגד שכן אשר ניסה לפרוץ לביתו, בשל סיכסוך ביניהם.
לבקשת ג.ד. הוצא נגד התובע צו למניעת הטרדה מאיימת אך הוא המשיך במעשיו אף לאחר מתן הצוו.
נוכח האמור החל התובע להכפיש את א.ר. ברשתות החברתיות ועשה כל שביכולתו על מנת להסוות את זהותו.
עוד טוען הנתבע, כי התובע פנה אל המוסד לביטוח לאומי וטען בפניהם כי הנתבע נוכל שמקבל קצבה מאת המל"ל, ומנגד, מרויח כספים רבים בדרך לא מוצהרת ואף מפרסם זאת ברבים, והכל במטרה לפגוע בשמו הטוב הנתבע ולחבל בזכאותו לקבלת קצבת נכות.
באשר לאירועים 2 ו-3 לא מצאתי כי מדובר בשמירה על הציבור שכן ארוע 2 מתייחס להליך המשפטי שבין הצדדים, ואינו מבטא מסר הנוגע כלפי כולי עלמא אלא אמירות כלליות ביחס לתובע.
...
בפני תביעה לפיצוי כספי בסך 29,000 ₪ בהתאם לחוק איסור לשון הרע (להלן: החוק"), לה מצאתי להיעתר בחלקה, ואסביר.
נוכח האמור הנני דוחה את טענת הנתבע בדבר "אמת בפרסום" ביחס לאירוע השלישי.
סוף דבר: מאחר שחלק מטענות ההגנה התקבלו אין מקום לקבל את מלוא התביעה.
התביעה מתקבלת בחלקה כפי שהוסבר לעיל.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2005 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט מוסמך בהתאם לסעיף 7 לחוק, ליתן צו מניעה אירעי במעמד צד אחד, אם הוא סבור, כי הדבר דרוש לשם הגנה מיידית על שלומו של הנפגע, ולפיכך, הוריתי למר צמח, בעת מתן הצו הארעי, שלא להטריד לאיים או ליצור קשר עם השוכרת ועם מנהליה, ולאור האמור אף הוריתי לו, שלא להכנס לשתי החנויות.
מר צמח, בתגובתו מיום 23.12.04, לא כפר בטענות השוכרת, לעניין ההטרדה המאיימת, למעט העלאת טענות כלליות, ולא מפורטות, ובחר כדרכו, להתמקד בסכסוך הניטש בין הצדדים בעיניין החנויות, ובמחלוקת שלו עם הכונס בקשר למינויו, ובקשר לפעולותיו.
למרות זאת, מר צמח לא אמר נואש, והגיש בפניי בקשה לסילוק ידה של השוכרת במסווה של בקשה למניעת הטרדה מאיימת.
שאלה זו כרוכה באופן הדוק בשאלה האם ניתן לפצות את התובעת בכסף, במידה ולא יינתן הצוו, זאת לעומת הנזק שעלול להגרם לנתבעים אם תתקבל התביעה.
...
סוף דבר 16.
מכל הטעמים האמורים החלטתי להשאיר על כנו את הצו הארעי שניתן על ידי ביום 16.12.04 ולדחות את בקשות צמח והחברה בבש"א 191065/04 ובבש"א 191159/04.
לאור תוצאות החלטתי, אני מחייב את מר צמח והחברה ביחד ולחוד לשלם למבקשת "בני את רפי רוקח בע"מ" הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 3,000 ₪ +מע"מ ולכונס הנכסים עו"ד חייקין ברוך סך של 3,000 ₪ +מע"מ. המזכירות תשלח העתק מהחלטתי זו לצדדים.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 16.8.23 הוצא צו אירעי במעמד צד אחד, האוסר על המשיב להטריד את המבקש בכל דרך ובכל מקום, לאיים עליו, ליבלוש אחריו, לארוב לו, להיתחקות אחר תנועותיו או מעשיו או לפגוע בפרטיותו בכל דרך אחרת, ליצור עמו כל קשר בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר, להמצא במרחק של 50 מטר מדירת המבקש או מקום עסקו, אלא אם כן, הצדדים מתגוררים, או עובדים, באותו ביניין, לשאת נשק או להחזיק נשק, אלא אם כן, המשיב שוטר.
המשיב הגיב לבקשה בכתב, ומתשובתו ניתן היה ללמוד על תמונת המצב הכוללת ועל מערכת היחסים הקיימת בין הצדדים – מערכת יחסים שלא פורטה ואף הוסוותה כימעט לחלוטין במסגרת הבקשה עצמה.
בתוך כך, על אף שהמבקש התחייב בהסכם שלא לעשות שימוש בשם "רון טון" ולא להתחרות בפעילותה וכן למסור את כל נכסי החברה, הוא מפר את כל הוראות ההסכם, הקים פעילות מתחרה ואף מתחזה לבעלים ולמנכ"ל של רון טון, בין היתר תוך עשיית שימוש בקוי הטלפון שלה, הנפקת חשבוניות שנחזות להיות של החברה והטעיית קהל הלקוחות תוך גזילת עבודותיה ושלשול הכספים לכיסו הפרטי.
המשיב עומד על זכותו לתעד את הפרותיו של המבקש את הצוים שפוטיים שהוצאו נגדו בהליך האזרחי ולקבל חזקה במכשירים ובציוד השייכים לחברה ולטענתו אין לתת יד למבקש, בחסות צו מניעת הטרדה מאיימת, להמשיך בהפרותיו ולמנוע השגת ראיות מפלילות נגדו.
ראשית, תמוה עד מאוד בעיניי כיצד ומדוע לא מצא לנכון המבקש להזכיר בבקשתו את מערכת היחסים בינו לבין המשיב, את טיבו המדויק של הסיכסוך העיסקי ביניהם, את קיומם של צוים שפוטיים תלויים ועומדים נגדו בהליך האזרחי, את טענתו של המשיב לכך שהמבקש מפר צו שפוטי בהליך האזרחי, ואת העובדה שיום למחרת הגשת הבקשה צפוי היה להתקיים דיון בבקשת המשיב לצוו שפוטי נוסף נגד המבקש באותו הליך האזרחי.
בהעדר תצהירים, משהטענות הועלו לראשונה בשלב הסיכומים וכך גם הצרופות, אין באפשרותי לקבוע נחרצות מי מהגרסות עדיפה, ואולם ודאי שלא אוכל לקבוע שגירסתו של המבקש עדיפה מזו של המשיב בעיניין זה, וודאי שלא אוכל לקבוע כי בשיחה זו הפר המשיב את הצוו הארעי שהוצא בהליך זה. יש לזכור כי בין הצדדים מיתנהל סיכסוך עסקי במסגרת הליך אזרחי המתברר במקביל.
...
אשר על כן, משלא שוכנעתי באלימות או בהטרדה בעבר מצד המשיב, ומשלא שוכנעתי כי טמון במשיב היבט רפטטיבי של אלימות או היעדר נורמטיביות בעתיד, לא שוכנעתי בהתקיימותם של שני התנאים הדרושים להוצאת צו מניעת הטרדה מאיימת בנסיבות, והבקשה נדחית.
סוף דבר מכל הטעמים שפורטו לעיל, הבקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת נדחית, והצו הארעי שהוצא ביום 16.8.23 מבוטל בזאת.
המזכירות מתבקשת להמציא החלטתי לצדדים (באמצעות ב"כ) ללא דיחוי, ולסגור את התיק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו