מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סכסוך ירושה: סמכות עניינית

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העידר סמכות עניינית: לטענתו, מקור הסיכסוך נובע מירושה.
...
סוף דבר מכל האמור, עולה שגב' מולוכ, שלנעליה נכנסת התובעת, ידעה והסכימה להסכם הפשרה שנחתם ביום 02/03/1994.
כל אלה הביאוני לכלל מסקנה שדין התביעה להידחות.
התובעת תשלם לנתבע שכר טרחת עורך דין בסך 50,000 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך גלובלי של 35,000ש"ח. בסכום ההוצאות הבאתי בחשבון את ההוצאות החריגות של הנתבע בשל היותו תושב חוץ, משלא צירף חשבוניות החיוב הינו על דרך האומדנה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

משנתגלע בין היורשים סיכסוך באשר לאופן חלוקת העזבון, הסמכות העניינית לידון בו נתונה לבתי המשפט לעינייני מישפחה.
...
מסקנתי היא שאין למשיבה עילת תביעה נגד המבקשים ונגד הנתבעים הנוספים מכוח הוראותיו של סימן ב' לפרק ה' של חוק המקרקעין, התשכ"ט - 1969.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

אשר לסמכות העניינית טוענים הנתבעים שכנגד כי התביעות ההדדיות אינן לפי חוק הירושה או שעילתן סיכסוך בקשר לירושה ולפיכך אין סמכות לבימ"ש לעינייני מישפחה.
...
במקרה דנן, אני סבורה כי אין כל תועלת בעיכוב ההליכים בתביעה לפירוק שיתוף ויש להורות על מחיקתה.
סיכום: אני מורה על מחיקת התביעה העיקרית שעניינה פירוק שיתוף.
בנסיבות אלה, ולנוכח קביעתי לעיל, אני מורה על החזר אגרה מלא גם בתביעה העיקרית וגם בתביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

על כן, יצוין כבר עתה, כי איני נעתרת לבקשה שלא לבחון את טענת הנתבע בהזדמנות הראשונה לדחייה על הסף בשל העידר סמכות עניינית וקיומו של הפטר, כל שכן בית המשפט העלה זאת במסגרת החלטתו בבקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה.
ודוק; אין מדובר בתובענה המוגשת על ידי מנהל עיזבון או יורש נגד יורש אחר (משהנתבע אינו יורש) לצורך השבת נכס עזבון שהוצא על ידי יורש לאחר הפטירה ולו הנתבע היה יורש יכול וכן ניתן היה לומר כי סיכסוך הירושה תרם תרומה משמעותית לגיבושה של עילת התביעה אולם לא די בכך שאחד הצדדים "קשור" לירושה רק מעצם היותו נושה של העיזבון או נושה מכוח זכות שהועברה אליו (ראו והשוו: רע"א 5267/14 אמיר דוד לוין נ' דליה שיוביץ (4.10.2014)), או אז לא היה נטען כי מקום בו הסיכסוך הוא לא על הירושה כי אז הסמכות היא לבית המשפט לעינייני מישפחה.
...
על כן, יצוין כבר עתה, כי איני נעתרת לבקשה שלא לבחון את טענת הנתבע בהזדמנות הראשונה לדחייה על הסף בשל העדר סמכות עניינית וקיומו של הפטר, כל שכן בית המשפט העלה זאת במסגרת החלטתו בבקשה למתן פסק דין בהעדר הגנה.
יובהר, כי בענייננו חלה פקודת פשיטת הרגל נוכח אותה תקופה שבה ניתן ההפטר אולם ניתן לראות כי גם לפי חוק חדלות פרעון ושיקום כלכלי, תשע"ח -2018 התוצאה היא זהה משחוב בר תביעה מוגדר סעיף 4 כחוב ודאי או מותנה בין שהגיע מועד פרעונו ובין שטרם הגיע, עת החוק מתייחס בבירור גם לחובות עבר.
סיכומו של דבר, מקום בו ההלוואה ניתנה לפני שהנתבע נכס להליך של פשיטת רגל, כאשר במועד צו הכינוס שהוא המועד הקובע לגבי חובות שהם בני תביעה או לא (והוא גם המועד לעיכוב ההליכים של תובענות משהתנהלות בעוד לפי החוק החדש במועד צו פתיחת הליכים), הרי שהחבות הזו – בין אם זה חוב מותנה בדרישה עתידית ובין אם זה חוב שפרעונו עתידי ודאי אבל עתידי – הייתה ידועה וקיימת.
על כן, דומה כי אין מנוס אלא לקבוע כי החוב הוא בר תביעה ומשכך לא ניתן לפעול לגבייתו נוכח צו ההפטר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן לעניין סמכות עניינית – נטען כי הסמכות נתונה במקרה זה לבית הדין הרבני, אשר נתן תוקף להסכם בין הצדדים שקבע את זכויות הנתבע בנכס, במסגרת פסק דינו.
כשהופנתה לתצהיר המתנה התומך בהסכם המתנה, עליו לכאורה חתמה ביום 3.7.2018 והנתבע (בכובעו כעורך דין) אימת חתימתה (עמ' 99 לתצהיר הנתבע – נ/6), השיבה: "לא חתמתי אף פעם לפניו, אף פעם... זה זיוף אחד גדול" (עמ' 91 לפרו' שו' 36; עמ' 92 לפרו' שו' 1); גירסתו של הנתבע לענין חתימת הסכם המתנה גירסתו הראשונה של הנתבע לענין הסכם המתנה נשמעה בכתב ההגנה שהגיש בתובענה זאת; הבהיר הנתבע בכתב ההגנה כדלקמן: הוא טיפל בעבור התובעת בסכסוך ירושה קשה שהיה בינה לבין אחיה על עיזבון אמה המנוחה, דבר שהוביל בסופו של יום לרישום הנכס על שם התובעת ביום 10.9.2013.
...
משקבענו כי הסכם המתנה ותצהיר המתנה נחתמו על ידי התובעת (וכך תהא גם המסקנה אם היינו קובעים כי הסכם המתנה נחתם על ידי עינב בשליחותה של התובעת, על פי הרשאה שניתנה כדין), ומשלא הסתיימה המתנה ברישום, יש לומר כי עסקינן בהתחייבות ליתן מתנה מצידה של התובעת כלפי הנתבע (עמדה על כך גם התובעת בסעיפים 45-49 לסיכומיה).
במצב דברים זה שוכנעתי לדחות התובענה, שהרי הערת האזהרה נרשמה גם בהסתמך על הסכם המתנה (ועמדנו על כך לעיל), ובדין נרשמה, כל עוד לא יבוטל הסכם המתנה, המהווה בשלב זה התחייבות למתן מתנה מצידה של התובעת כלפי הנתבע.
בהינתן כל אלה אני מורה על דחיית התובענה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו