כמו כן נטען כי בהתאם להסכם שנחתם בין הצדדים, על הנתבעת להעניק לתובעת ולבעלה זכות שימוש ביחידת נופש שאינה מסוימת, וכי מיקומה של יחידת הנופש נקבעת על פי שיקול דעתה הבלעדי של הנתבעת.
בפס"ד של ביהמ"ש המחוזי בעיניין הסמכות העניינית של בית המשפט לתביעות קטנות בכל הקשור לסעד למתן צו הצהרתי, כבוד השופט ניל הנדל קבע כך:
"בית המשפט לתביעות קטנות הינו בית משפט מיוחד, אשר הוקם למטרות מוגדרות. סעיף 60 לחוק בתי המשפט, המגדיר את הסמכות העניינית של בית משפט זה, מאפשר הגשת תביעות עד לסכום תיקרה שנקבע וכן למתן צו להחלפת מצרך, לתיקונו או לביטול עסקה. אין בית משפט זה מוסמך ליתן פסק דין הצהרתי. עליו להגביל את עסוקו לסכסוכים קונקריטיים ולמתן פיתרונות מוחשיים כגון חיוב כספי או החלפת מצרך. תביעה לפסק דין הצהרתי הינה כמובן לגיטימית, אך ההכרעה בה דורשת שיקולים רחבים יותר מבתביעות כספיות לסכומים נמוכים, ולכן קבע המחוקק כי מקומה הינו בבית משפט רגיל [ראה בר"ע 573/01 קלאב הוטל ניהול בע"מ נ' אדלר (פורסם בנבו 2.9.2001)].
יישום הדין הנ"ל במקרה שלנו
בתביעה שלנו התובעת מבקשת שני סעדים: האחד כספי בסך 30,000 ₪ והשני צו הצהרתי, לפיו יש לחייב את הנתבעת ליתן לתובעת זכות שבכל חופשה שבה התובעת ובעלה רשאים לשהות במלון של הנתבעת, יוכלו התובעת ובעלה לקבל חדרים הולמים לגילם ולהתמדתם כבעלי יחידות נופש אצל הנתבעת במשך 30 שנים, כפי שהעניקה הנתבעת לקבוצות המאורגנות של החברות הנ"ל ששהו אצל הנתבעת באותם המועדים הרלוואנטיים לכתב התביעה.
...
לפיכך, בהחלטה זו אני קובע כי ביהמ"ש לתביעות קטנות מוסמך עניינית לדון רק בסעד הכספי שהתבקש בכתב התביעה, ואינו מוסמך לדון בסעד ההצהרתי, שהרי בסעד ההצהרתי הסמכות העניינית נתונה לביהמ"ש השלום.
לאור המסקנה והתוצאה אליה הגעתי בהחלטה זו, וגם מכיוון שלכאורה לא ראוי וגם לא יעיל שביהמ"ש לתביעות קטנות ידון בתביעה לסעד הכספי בלבד ולאחר מכן ביהמ"ש השלום (ככל שהתובעת תגיש בו תביעה נפרדת לסעד הצהרתי) ידון בסעד ההצהרתי, וכך יהא למעשה ניהול הליך כפול ושמיעת ראיות כפולה, אני מציע לתובעת הצעה לפיה תביעתה דנן שהוגשה לביהמ"ש לתביעות קטנות תימחק, ובמקומה התובעת תגיש תביעה חדשה לביהמ"ש השלום שבה תתבע במרוכז את כל סעדיה: הסעד הכספי + הסעד ההצהרתי.
אני קובע לפניי תז"פ ליום 7.4.2022 לצורך מעקב אחר מעש רלוונטי בתיק.