מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב עובד לעבוד במשמרות ערב

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 12.2.11 התובע עבד במשמרת ערב – לילה.
התובע ביקש את התשלום בכל זאת, אך הם סירבו לשלם, החלו לקלל את התובע ואף לאיים עליו שאם ימשיך לדבר, הם יפגעו בו. התובע נלחץ מאד וחשש מהסיטואציה.
...
כלומר, גם מבחינה זו, מסקנת המומחה בדבר הקשר הסיבתי היא מסקנה מנומקת.
כלומר, עניין סמיכות הזמנים, אליו התובע הקדיש את עיקר טיעוניו, אינו הנושא היחיד שהביא את המומחה למסקנה לפיה לא קיים קשר סיבתי.
סוף דבר - התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

גרסת המעסיק לעניין המעילה היא כלהלן: בכל יום חול שבו העובד עבד במשמרת ערב, בשעה 22:30 לערך, נפגש המעסיק או מי מטעמו עם העובד בפיצרייה הסמוכה לתחנה אשר בבעלות המעסיק ואחיו, וזאת על מנת לבצע סגירת קופה.
כאשר סרב העובד להודות כי גנב כספים מהקופה איימו עליו יוסי ותומר באמצעות שוקר חשמלי עד שנאלץ להודות ללא עוול בכפיו כי גנב כספים, זאת רק על מנת שיוכל לצאת מהרכב.
...
לאחר שעיינו בכתב התביעה שכנגד ובפרוטוקול עולה שתביעת העובד ברכיבים אלה מתייחסת להיקף משרה של 100% בעוד שכאמור היקף משרת העובד עמד על 82% בלבד ומכאן שאנו מקבלים את חישובי המעסיק ברכיבים אלה.
סוף דבר: התביעה העיקרית מתקבלת חלקית באופן כשזה שאנו קובעים כי חובו של העובד למעסיק בגין המעילה עומד על סך של 61,230 ₪, כאשר מסכום זה יש לקזז סך של 10,828 ₪ להם זכאי העובד במסגרת התביעה שכנגד בגין הרכיבים דמי הבראה (2,338 ₪), פדיון ימי חופשה (3,600 ₪) ופנסיה (4,890 ₪).
תביעת העובד בגין רכיבים –פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, פיצויים בגין פיטורים שלא כדין (אי עריכת שימוע), פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי עבודה, נדחית הכל כמפורט לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בשל כך, פנה המנהל אל התובעת ודרש ממנה, כי תעבוד פעמיים בשבוע במשמרת ערב אך התובעת סירבה בתוקף להצעה וטענה שאינה יכולה להשאיר תינוקת בבית בשעות אלה וכי אין לה יכולת כלכלית לממן מטפלת לשעות אחר הצהריים, כך היא העידה: ".. כשחזרתי לעבודה רק אחרי חודשיים, שלושה, ממש קרוב לשימוע, הוא שאל אותי אם אוכל לעבוד ערב ואמרתי לו שאני לא יכולה כרגע, גם בגלל שיש לי תינוקת בת 3 חודשים אני מניקה אותה. ביה"ד מתקן אותי ואני אומרת שכנראה היא הייתה בת 5-6 חודשים בערך.
...
נקבע, כי הנתבעת לא הלינה את תשלום פיצויי הפיטורים, על כן נדחית התביעה לתשלום פיצויי הלנת פיצויי פיטורים.
ההוצאות בתיק בשים לב לתוצאות אליהן הגענו, כך שכל הסעדים המבוקשים על ידי התובעת נדחו ובשים לב לכך שהתביעה כולה הוגשה על סך 176,068 ₪, אנו סבורים שבמקרה זה ראוי לפסיקת הוצאות משמעותיות לחובת התובעת, אשר גררה את הנתבעת להליך סרק ולהוצאות מיותרות.
לפיכך, אנו מחייבים את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביה"ח כלל לא היה מעוניין בסיום עבודתן של התובעות ודוקא חזר והביע רצון להעסיקן כאחיות מן המניין או כאחיות עם תפקידים בכירים יותר – אף אם לא ניהוליים – והתובעות הן אלו שסרבו להצעות השונות שהעלה ביה"ח. גם במסגרת ניהול ההליכים בתיק זה נעשו מספר נסיונות להחזיר את התובעות לעבודתן, תוך רצון לייצר עבורן תפקיד המשמר את מעמדן בקרב צוות האחיות, אך התובעות סירבו גם לכך.
ביה"ח לא רק הציע לתובעות תפקידים חלופיים במערך הסיעוד במחלקות בהן עבדו, אלא גם הצביע על יכולתן לשמר את הקף שכרן על ידי בחירת משמרות ערב, במקום משמרות בוקר, בחלק מימי העבודה.
...
] [39: עמ' 3 ש' 17-13] סוף דבר שקלול הראיות מצביע על כך כי תפקידיהן הניהוליים של התובעות בוטלו כחלק מהליך רה-ארגון והתייעלות רוחבי בביה"ח, ועל אף ניסיונות רבים שנעשו על מנת לשכנע את התובעות להמשיך ולעבוד בביה"ח בתפקידים שונים, עמדו התובעות על סירובן לקבל תפקידים חדשים תוך הפחתת התוספת הניהולית.
נוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
מתוך התחשבות בנסיבות האישיות של התובעות, ועל אף שהוצעו להן הצעות סבירות שאפשרו את המשך עבודתן בביה"ח ואף חזרתן לעבודה לאחר פיטוריהן, מצאנו כי יש לחייב בהוצאות על הרף הנמוך, ולכן תשלם כל תובעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪, ובסך הכל שתי התובעות 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת עבדה במשמרות ערב בניקיון במחלקת נשים ומחלקת פגים בבית החולים.
מר איזביצקי סרב להתייחס לבקשתה והודיע כי "זה מה שיש, אם את לא מרוצה את יכולה ללכת הביתה". לאחר שיחותיה עם מר איזביצקי וגב' שחר, הודיעו לתובעת כי היא אינה אחראית עוד מחלקת האולטרסאונד וכי שעות עבודתה יופחתו בשעתיים ובהתאם גם שכרה.
...
דיון והכרעה השאלה אם הייתה התעמרות כלפי עובד במקום עבודה היא שאלה עובדתית שיש להכריע בה על יסוד התרשמות ממכלול הראיות והעדויות שלפנינו [ע"ע (ארצי) 12029-11-13 מלק – מדינת ישראל הקריה למחקר גרעיני [פורסם בנבו] (24.11.16)].
על אף חומרת הדברים, והרצון למגר התנהגויות מסוג זה, לאחר בחינת האירוע על ידנו מסקנתנו היא כי לא ניתן לראות בכך כאירוע המצדיק הטלת פיצוי בגין עוגמת נפש השמור למקרים הקיצוניים בלבד.
לאור הדברים האמורים לעיל ובהצטברם יחד, לא מצאנו להורות על הטלת פיצוי בגין רכיב זה על כן, תביעת התובעת לפיצוי בגין נזק שאינו ממוני, נדחית.
סוף דבר דין התביעה להידחות במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו