בישיבת ועדת המשנה של הועדה המקומית מיום 6.4.2021 הוחלט לדחות את הבקשה להיתר ולקבל את ההתנגדויות, מהנימוקים כדלקמן: "קיימת עדיפות לפרויקט פינוי ובינוי במקום בו מצוי הבניין נשוא הבקשה להיתר. הכתובת הנ"ל כלולה במיתחם המקודם במסגרת תכנית פינוי בינוי ועמדה בתנאי הסף ... תכנית פינוי בינוי מהוה עוגן ובסיס מיטבי להתחדשות עירונית. במידע להיתר צוין מפורשות, כי קיימות תכניות בתכנון ביחס למקרקעי הבקשה להיתר, ואלו הן: תכנית המתאר הכוללנית העירונית וכן תכנית התחדשות עירונית רובע ו'. ... מדיניות עריית אשדוד לגבי תהליכי התחדשות עירונית ברובעים ו' ו-ג' הנה לתת דגש על הרחובות המערביים של רובעים אלו ... בכך שהוחלט על עדוד בנייה לגובה לאורך ציר שדרת בני ברית, על מנת לקדם תכניות פינוי ובינוי חדשות במתחמים אלו ובכך לייצר תהליכי התחדשות 'רדיקאליים' יותר באיזור זה. משמעות הדבר, כי בקשה להיתר המוגשת כיום לפי תמ"א 38 ביחס למתחמים שנקבעו בתכניות הנ"ל כמתחמי פינוי ובינוי, מנוגדת למגמת התיכנון והמדיניות העירונית העדכנית בנושא".
על החלטה זו עררה העותרת.
אשר לנימוקה של הועדה המקומית בדבר הדחיפות למיגון התושבים בעיר נוכח המצב הבטחוני בעקבות מבצע "שומר החומות", ציינה ועדת הערר, כי המצב הבטחוני "...אינו חדש לצערנו והוא שורר מזה שנים. מבצע שומר החומות היה תיזכורת כואבת נוספת, אך קשה לטעון כי מדובר בארוע ששינה את הנסיבות באופן מהותי". עוד קבעה, כי "...האיום התמידי על העיר אשדוד בירי טילים לעולם יצדיק החלטה על העדפת היתרר לפי תמ"א 38 שככלל הנו הליך קצר יותר, על פני תוכנית פינוי בינוי... תוצאה זו אינה סבירה ולא ניתן להשלים עימה, שכן מדובר בבטול האפשרות לקדם תכניות פינוי בינוי". הועדה הוסיפה, כי כלל לא ברור האם יהיה יתרון לתמ"א 38 מבחינת מהירות השלמת המיגון, מכיוון שלשני הצדדים טענות קנייניות הדדיות הצפויות להתברר בערכאות המתאימות; ומכיוון שמשך הזמן הממוצע הנידרש לאיכלוס בפרויקט המתוכנן עומד על שלוש שנים ממועד קבלת ההיתר.
על פי סעיף 22 האמור, הועדה המקומית מוסמכת " לסרב לתת היתר לבניה הכרוך בתוספת זכויות בניה על פי סעיפים 11-14א אם מצאה משיקולים תיכנוניים, או אדריכליים, נופיים, כושר נשיאה של תשתיות, כי יש לסרב לבקשה להיתר או אם מצאה כי תוספת הבניה צריכה להבחן במסגרת תכנית שתסדיר עניינים נוספים אלו לאור התוספת המבוקשת".
לעמדת ב"כ העותרת, "שיקולים תיכנוניים", כאמור בסעיף 22 לתמ"א 38, "מתייחסים לבקשה הספציפית למשל פיתרון חניה, או האם הכביש מספיק רחב למעבר ולא מדובר בססמה שיכול להיות תיכנון יותר טוב בעתיד" (עמ' 3, ש' 9-6 לפרוטוקול מיום 6.12.22).
...
שלא כטענת העותרת, סבורני כי את המונח "שיקולים תכנוניים", המאפשרים לוועדה לסרב ליתן היתר, יש לפרש פרשנות מרחיבה, בהתאם לשיקול הדעת הרחב המוקנה לה (הש': עת"מ (תל אביב-יפו) 28736-06-19 התאחדות בוני הארץ נ' הוועדה המקומית לתכנון ובנייה רמת-גן (16.9.2019), עמ' 16-17 לפסה"ד בדבר העדפת תכנון מתחמי כחלק משיקולים תכנוניים).
בין השיקולים התכנוניים שנשקלו, נכללה המסקנה שאישור ההיתר יוביל לתוצאה מאולצת של תכנון נקודתי בלב המתחם, ויטיל בספק את אפשרות המשך קידומה של התכנית לפינוי-בינוי, מהטעמים שפירטה ועדת הערר, יסכלו את המדיניות התכנונית לעתיד, ומכך ייפגעו חמשת הבניינים האחרים במתחם והעיר כולה.
העתירה נדחית אפוא.