מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב לתת אישור לטאבו לרישום עסקה בגלל חובות לעירייה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

כך, למשל, אדם אשר מבקש לרשום במירשם המקרקעין עסקה של העברת זכויות במקרקעין, נידרש להציג תעודה מטעם הרשות המקומית המעידה כי כל החובות המגיעים לה מבעל הנכס ביחס לנכס סולקו במלואם, או שאין חובות כאלה (בהתאם לסעיף 324 לפקודת העיריות).
סרוב הרשות להעניק את האישור הנידרש עד לפרעון החוב מסכל את אפשרות החייב להשלים את רישום העסקה, ומביא אותו לפרוע את חובו כלפי הרשות (עניין פרידמן, שם; להרחבה על אודות מסלולי הגבייה המנהליים: עע"מ 8329/14 עריית קרית אתא נ' קורן, פסקה 11 לפסק דינו של השופט ע' פוגלמן (31.5.2016) (להלן: עניין קורן); טל חבקין היתיישנות 384-382 (2014) (להלן: חבקין); ארנונה עירונית, השער רביעי).
ואכן, במסגרת סעיף 211(ד) לחוק חידלות פרעון נקבע בין היתר, כי ככלל, הנאמן יאשר תביעת חוב שהוגשה בשל חוב שהוטל בהליך מנהלי, אלא אם זו הוגשה באיחור או שלא כללה את כל הפרטים והמסמכים שנידרש להגיש.
...
סוף דבר על כן, אם תשמע דעתי הערעורים יתקבלו.
כלומר, האם הליכי גבייה מינהליים לא עוצרים את מרוץ ההתיישנות, כאמור בהלכת פרידמן, גם כשמדובר בתביעת חוב המוגשת על ידי הרשות לשם גביית החוב לאחר כניסת החייב להליכי חדלות פירעון? אני סבור שיש להשיב לשאלה זו בשלילה, ובכך אני מצרף את דעתי לזו של חברי השופט ד' מינץ.
בשל כל אלה, מצטרף אני למסקנתו של השופט ד' מינץ, כי דין הערעורים להתקבל.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, נודע להם לאחרונה כי נרשם עיקול על זכויותיהם הרשומות של הנתבעים במקרקעין, בגין חובות כספיים לרשויות המס, באופן בו המעיין בנסח המקרקעין עלול להסיק כי העיקול מיוחס לזכויות התובעים במקרקעין.
לטענתם, הקביעה לפיה עת התובע יכול לתבוע סעד אופראטיבי אין לאפשר לו לעתור לסעד הצהרתי בלבד, הוחלה בפסיקה אף כאשר התביעה לסעד הצהרתי עסקה בהצהרה על ביטולו של הסכם.
עוד טוענים הנתבעים כי העיכוב בקבלת האישורים נעוץ בעריית תל אביב, אשר סירבה לתת את האישורים הדרושים לרישום הזכויות בטבו, לאחר שאישרה את התוכניות והבקשה להיתר, ומונעת הצמדת הקרקע הנוספת לדירה.
...
אוסיף לכל האמור לעיל, כי בהתאם לתקנה 258 לתקנות, בכל שלב של הדיון רשאי בית המשפט, אם הוא סבור כי התביעה אינה מתאימה להידון בהליך של המרצת פתיחה, להעביר את הדיון בתביעה לפסים רגילים.
על כן בקשת הנתבעים נדחית.
הנתבעים ישלמו הוצאות התובעים בסך של 7,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לגבי התשלום הרביעי והאחרון, בסך 500,000 ₪, נקבע כי ישולם בהמחאה בנקאית עד ליום 01.05.2019, בכפוף למסירת החזקה בדירה והמצאת חמישה אישורים הדרושים לרישום הזכויות: (1) אישור מס שבח המופנה ללישכת רישום המקרקעין, (2) אישור הרשות המקומית על העידר חובות, (3) ייפוי כוח בלתי חוזר, (4) אישור על העידר חוב בגין היטל השבחה, (5) מיסמכי החברה המשכנת.
תחילה סירבה המועצה לתת אישור לטאבו אך לבסוף העבירה אישור בו נכתב כי יש חריגות בנייה, וממכתב המינהל האזרחי, מיום 13.05.2019 עלה כי לא ניתן להעביר הזכויות במצב הנוכחי (מוצג ז' לראיות הנתבעת).
סך של 500,000 (חמש מאות אלף ₪) (להלן: התשלום האחרון") ישולם למוכר ע"י הקונה בהמחאה בנקאית לא יאוחר מיום 1.05.2019 כנגד מסירת החזקה ומסירת לקונה או בא כוחו את האישורים הדרושים לרישום הזכויות כמפורט להלן: אישור משלטונות מס שבח לפיו אין יתרה לתשלום מס שבח בגין עסקה זו, המופנה ללישכת רישום המקרקעין.
אישור מאת הרשות המקומית, לפי סעיף 324 לפקודת העיריות.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני מוצאת כי מקום שהתובעת חתמה על אישור המסירה של צו הפסקת העבודה מיום 07.05.1986, הרי שידיעה מסוימת היתה לה. מקום שמדובר בכתב אישום פלילי יש להניח כי התובעת כן ידעה וכן עקבה אחר הדברים וגם אם חלפו שנים רבות היה עליה ליידע בכך את הנתבעת.
בנוסף, עתרה הנתבעת בסיכומיה לסעדים שלא בא זכרם בכתב תביעתה, וכל טענותיה שמעבר לדרישת הפיצוי המוסכם – נדחות מחמת הרחבת חזית פסולה ומחמת סעד שלא שולמה בעדו אגרה.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 35,000 ₪ והוצאות משפט בסך 12,000 ₪.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצורך השלמת רישום הבית המשותף והעברה תחילה של הזכויות ע"ש החברה בגין עסקת היסוד, נידרש אישור לטאבו מטעם עריית בני ברק (להלן: "הערייה") בדבר העידר חובות לעירייה.
דיון והכרעה: מצויים אנו במצב שבו חוב ארנונה המונח לפתחה של חברה שניתן לגביה צו פירוק, מונע מדיירי הבית המשותף לרשום את זכויותיהם ובכלל זה את הבית המשותף, וזאת לאור סרובה של הערייה להנפיק אישור מתאים לטאבו.
...
משכך, ולאחר ששקלתי, אני מקבלת את בקשת כונס הנכסים.
סיכום: מן המקובץ לעיל, אני מקבלת את בקשת כונס הנכסים (בקשה מספר 10).
אני מורה לעירייה להנפיק לידי כונס הנכסים את האישור הנדרש לצורך רישום הזכויות ע"ש החברה והשלמת רישום הבית המשותף, תוך 30 ימים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד טוען הנתבע כי בהתאם לדין ולפסיקת בית המשפט בנושא, על הערייה להוציא בנסיבות העניין תעודה המאפשרת השלמת הרישום בלישכת רישום המקרקעין, שכן העיריה מנועה מלסרב לתת לתובעים אישור שמקורו לא בחוב התובעים אלא בחוב קודמיהם המוכרים.
אם כן, גם אם נכונה טענתו של הנתבע כי ממילא ללא שטרי המשכנתא לא יכול היה להשלים את הרישום בלישכת רישום המקרקעין וכי אלו, בנוסף לאישור העיריה, לא נימסרו לו על ידי התובעים, למרות בקשתו במכתבו ת/2, הרי שהיה על הנתבע בנסיבות אלה לעשות פעולות אקטיביות מול הצדדים לעסקה על מנת לקבל את האישורים הנדרשים ולקדם את השלמת הרישום.
הנתבע אף העיד כי בעבר במסגרת טיפולו במקרים אחרים שיכנע את העיריה להוציא אישור טאבו ואף לצמצם או לבטל באופן מוחלט הפרישי הצמדה וריבית לעניין מחזיקים בנכס (עדותו בעמ' 35 לפרוט').
טענה זו אף נסתרת בעדותה של התובעת לפיה החל ממועד קבלת החזקה בדירה, שם המשלם בעיריה בגין חובות הארנונה עבר להיות רשום על שם התובעים (עמ' 22 ש' 37-38 לפרוט').
...
משכך, נזק נטען זה לא הוכח והתביעה בגינו נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, באופן חלקי, ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעים סך של 15,921 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 16.1.22 ועד היום.
אני מורה לנתבע לסייע לתובעים ו/או לבא כוחם, בכל מה שיידרש להם, לצורך רישום בעלות התובעים בדירה, בלשכת רישום המקרקעין, לרבות כל חתימה נוספת על כל מסמך שיידרש, ככל שיידרש, על ידי הגורמים המוסמכים, בהיותו של הנתבע מיופה כוחם של המוכרים בעסקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו