מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב למתן מכתב פיטורים לאחר חופשת לידה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת קיבלה דמי אבטלה לאחר פיטוריה (מכתב פיטורים; הודעה על תשלום דמי אבטלה ורשימת תקופות דיווח לביטוח לאומי, נספחים 2- 4 לתצהיר התובעת).
התובעת סירבה לחתום אולם לבסוף ניתנה לה המחאה בסך 3,889 ₪.
הנתבעים חדלו מלדווח על התובעת כעובדת מיד לאחר שיצאה לחופשת לידה ויצרו מצג שוא לפיו נפסקו יחסי העבודה.
מכל מקום, לא הוכח כי התובעת הודיעה על כך למעסיק, או עמדה בתנאי תקנות עבודת נשים (הודעה על הארכת חופשת לידה או פיצולה בשל אשפוז היולדת או ילדה), תשנ"ט- 1999, לפיהן היה עליה ליתן למעסיק הודעה מוקדמת על כוונתה לצאת לחל"ת. יתרה מכך, מעדותה של התובעת עלה כי כלל לא ביקשה להאריך את חופשת הלידה: "ש. את ביקשת לצאת לחל"ת?
...
טענות הנתבעים יש לדחות את התביעה נגד הנתבע 1 ולדחות את טענות התובעת להרמת מסך נגדו.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי, כך שהנתבעת 2 תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פגמים בתלושי השכר בסך 5,000 ₪ הפרש פיצויי פיטורים בסך 26,161 ₪.
טענות הקיזוז של הנתבעים לא נטענו ללא כימות בכתב ההגנה ולפיכך, ומעבר לקביעות במחלוקות לגופן, הן נדחות.
התביעה נגד הנתבע 1 נדחית, והתובעת תישא בשכ"ט עו"ד הנתבע 1 בסך 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענה כי כל עובדי הנתבעת עבדו כרגיל ורק היא, העובדת היחידה, אשר הושארה בחל"ת. ביום 19.5.2020 סירבה התובעת שוב להצעת הנתבעת להאריך את תקופת החל"ת, שכן מירב ההגבלות הוסרו ועובדי הנתבעת שבו לעבודה.
לאחר מכן, באותו היום (17.5.2020), שלחה התובעת מיסרון לנתנאל ושאלה כך: "נתי ראיתי במכתב שאני בחל"ת עד ה-17.6. זה אומר שאני בודאות חוזרת ב-18.6?" (עמ' 32 לנספחי תצהיר נתנאל).
התובעת השיבה כך: "סליחה, מבחינתי זה אומר וכמו שניתן לראות בהתכתבויות שרשמתי בצורה מפורשת למנהל שלי נתנאל שטרית אם החברה לא רואה צורך בתקן שלי תפטרו אותי, אל תשאירי אותה בבית חודש אחרי חודש בחל"ת, אין צורך לכם בי תפטרו אותי. קדימה" (עמ' 20 ש' 1 – 4 לתמליל).
האחת, ביום 19.7.2017 ובה סוכם כי התובעת לאחר חופשת לידה ולכן תעבוד במשרת אם, 5 ימים בשבוע, 7 שעות בכל יום עבודה.
...
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת כדלקמן: הפרשי פיצויי פיטורים בסך 10,794 ₪.
התביעה שכנגד נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען מנגד כי התובעת התפטרה מעבודתה, לאחר שנתנה בידיו מכתב התראה באמצעות עו"ד, לפיו ככל שלא ישלם לה את שכרה מיום 24.3.2020, המועד בו סיימה את חופשת הלידה, בכוונתה להתפטר בדין מפוטרת.
הנתבע הבהיר כי הוא רוצה שהתובעת תמשיך לעבוד אצלו, ולא המשיך לפעול בבקשה לקבלת היתר והתובעת הסכימה לשוב לעבודה, כאשר בתקופה זו הייתה מיוצגת על ידי עו"ד. עם שובה של התובעת לעבודה ביום 20.4.2020, עמדה התובעת על זכותה לקבל שכר בגין התקופה שמתום חופשת הלידה, וכאשר הנתבע סרב, נתנה בידיו מכתב התראה מאת עו"ד. לא יכולה להיות מחלוקת, כי במסגרת מכתב ההתראה, התובעת הצהירה כי ככל שהכספים לא ישולמו על ידי הנתבע, הרי שבכוונתה להתפטר בדין מפוטרת, בגין הרעת תנאים מוחשית, לטענתה.
נוסיף ונדגיש בעיניין זה, כי מן התכתובות והשיחות בין הצדדים עולה כי התובעת שבה ומבקשת מן הנתבע לשלם את שכרה ו/או לאשר לה חל"ת בגין התקופה מיום 24.3.2020, כאשר אין חולק שהיא שהתה בחופשת לידה עד לאותו מועד.
...
כבר בתחילת הדברים נבקש לציין כי מצאנו לנכון לקבל תביעתה של התובעת באופן חלקי בלבד, ולחייב את הנתבע לשלם לתובעת את שכרה עד לתום "התקופה המוגנת" לאחר תום חופשת הלידה, לרבות הזכויות הנלוות לכך, וזאת לאור הנסיבות המיוחדות של תביעה זו, אשר מקורן בחוסר תקשורת בין הצדדים, כמו גם בהתבסס על העובדות כפי שהתבררו בפנינו, כמפורט במסגרת פסק דיננו להלן.
יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מן העובדה שהתפטרותה היתה על רקע אי תשלום שכרה מיום 24.3.2020, כאשר קביעתנו לעיל היא, כי על הנתבע לשלם שכרה זה, מאחר שמחדליו ופעולותיו הובילו את התובעת לפעול כן. לפיכך, אין אנו סבורים כי בנסיבות העניין, יש בסיס לטענות הנתבע במסגרת התביעה שכנגד.
לסיכום – על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים הבאים, וזאת בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, ממועד סיום עבודתה של התובעת ועד למועד התשלום: סך של 12,507 ₪ בגין שכרה של התובעת עד ליום 24.5.2020.
בנסיבות בהן רוב תביעתה של התובעת נדחתה, ולאור הפער בין סכום התביעה לבין הסכומים שנפסקו כנגד הנתבע, כמו גם דחיית התביעה שכנגד, אנו קובעים כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת הילה לאחר שהיא סיימה את חופשת הלידה היא ביקשה לחזור לעבודתה אך סורבה ע"י אלקובי בתואנה שאקספלורר ניסגרה.
לנוכח האמור זכאית הילה לסך 765 ₪ ברכיב זה. פיטורין בזמן הריון וחופשת לידה – אין חולק שנימסר להילה מכתב סיום העסקה במהלך הריונה, תוך מודעות של המעסיק להריון (חקירת הילה, עמ' 157, ש' 28) וללא שהיתקבל לכך היתר נידרש.
סעיף 9(ג)(1א) לחוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 קובע: "לא יפטר מעסיק עובדת או עובד בתקופה של 60 ימים לאחר תום תקופת הלידה וההורות או לאחר תום ימי ההעדרות, כאמור בפיסקה (1), לפי העניין, ולא ייתן הודעת פיטורים למועד החל בתקופה האמורה, אלא בהיתר מאת שר התעשיה המסחר..." הילה ילדה במהלך חודש 02/2019.
מכתב הפיטורין (נספח ג' לכתב התביעה) נושא תאריך 06.06.19, אך אין בו ראייה לכך שהילה ביקשה לשוב לעבודה בתום חופשת הלידה ולאחר שלא שולמה לה משכורת משך חצי שנה.
...
על אף שעלו לפנינו ספקות, לנוכח העובדה שאלקובי העיד שקיבל לעיתים הוראות מבגים (מהקשר העדות, לעניין פיטורי עובדים, עמ' 29, ש' 2), ועל אף שלא הומצאו לנו ראיות ביחס לרקע החזקת המניות של כספא על ידי חברת בגים עו"ד, בהיעדר ראיות נוספות לא מצאנו שדי בכך כדי להוכיח ניהול משותף על ידי עו"ד בגים ולנוכח האמור התביעה נגדו נדחית.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל אנו קובעים כדלקמן: הנתבעים 1-3 ו-5 ישלמו ביחד ו/או לחוד להדר יפה תיק 43756-12-19 סך 54,687 ₪.
לאור הספיקות שהועלו ביחס לנתבע 4, ואף שהתביעה כנגדו נדחתה – לא מצאנו לנכון לפסוק לזכותו הוצאות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

איננו סבורות כי ניתן להסיק מכך כי הדבר מעיד על כך כי התובעת פוטרה או כי היה בכוונת מר סדן לפטרה, שכן אין בפנינו עדות לכך כי אחר הדברים האלה התובעת ניסתה בפועל להכנס לתיבת המייל פעם נוספת או כי ביקשה את הססמה ממר סדן וזה סרב ליתן לה אותה.
העד, מר סדן: זה לא מה שהיא ביקשה? שמירת הריון וחופשת לידה.
מדובר בהודעה ששלח לה מר סדן, ככל הנראה בתגובה לשאלותיה אודות שכרה, כאשר בהמשך כותב לה מר סדן כך – "אבקש שתחזירי את הטלפון הנייד, מפתחות המשרד וכל ציוד אחר של החברה אשר ברשותך. אפשר לתאם שאבוא לאסוף אותם, או שתמצאי דרך להקפיץ את הדברים למשרד. אבקש שעד ליום ראשון הקרוב (13 לדצמבר) נסיים זאת, אנא עדכני כיצד את מעדיפה. תודה. מאחל לך בריאות טובה ויום מוצלח". התובעת בתגובה משיבה: "בוקר טוב עידו, מדברייך אני מבינה שאתה מפטר אותי. אם כן אתה מוזמן לשלוח לי מכתב פיטורין אחרת אני עדיין עובדת החברה לכל דבר ועניין. אנא עידכן תודה." כאמור, התובעת טוענת כי החל ממועד זה (9.12.20) יש לראות בה כמפוטרת.
אלא שמתצלום זה ניתן לראות שקדמה לכך התכתבות מחודש דצמבר, בהמשך להתכתביות בין התובעת למר סדן לעיל, במסגרתה שב ומבהיר לה מר סדן כי "מעמדך כרגע הוא של עובדת החברה בחופשת מחלה. ציוד החברה הועמד לשרותך לצורך ביצוע עבודתך, דבר שאיננו מיתקיים כאשר את נעדרת מהעבודה על כן, אין לך צורך בו, ואת מתבקשת להשיבו". כך שאף מראיותיה של התובעת עולה כי בשום שלב לא הודיע לה מר סדן כי היא מפוטרת ואף הבהיר לה כי לא כך הם פני הדברים, לאור טענותיה בעיניין בזמן אמת.
משקבענו כי התובעת לא פוטרה מעבודתה, יש לדחות את רכיבי התביעה הנובעים מטענת הפיטורים, קרי פיצוי מכוח חוק עבודת נשים ופצוי מכוח חוק השויון, פיצוי על פיטורים שלא כדין ללא עריכת שימוע ובתקופת מחלה, חלף הודעה מוקדמת, הפרשות לפנסיה והפסדי שכר עבור התקופה המוגנת (עד 60 יום לאחר חופשת הלידה) ופדיון חופשה והבראה ממועד הפיטורים הנטענים ועד לתום התקופה המוגנת.
...
אין בידינו לקבל טענה זו. לבד מכך כי הנתבעת זנחה טענות אלה בסיכומיה, אין מדובר הלכה למעשה בטענת קיזוז, שהיא מטבעה טענת הגנה (ר' לעניין י' לובוצקי, סדר הדין במשפט העבודה (מהדורת 2016), פרק 9 עמ' 21) כי אם בטענות עצמאיות כלפי התנהלותה של התובעת אשר היה מקום לבררן במסגרת תביעה נפרדת/תביעה שכנגד.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.
נוכח תוצאת הדברים, בשים לב לפער הניכר בין הסכום שנתבע (436,276 ₪) לסכום שנפסק בפועל, מצאנו לפסוק הוצאות לטובת התובעת על הצד הנמוך בסך 4,500 ₪ שישולמו אף הן תוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו