מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב לטאבו עקב חוב ישן

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הערייה לחוב ארנונה בהליך זה, מועלות למעשה לראשונה במסגרת סרובה להנפיק אישור לטאבו לצורך השלמת רישום הבית המשותף.
במקרה שלפני, דומה כי השארת רישום שגוי על כנו (או יותר נכון סרוב לאפשר השלמת רישום) בשל חוב עבר ישן, שבעל החוב (בעניינינו הערייה) לא עשה מאומה כדי לגבותו מאז נוצר בין השנים 2007 – 2008, אך מחדדת את הצורך כי יש מקום לאיין את הסרוב המונע את השלמת הרישום.
...
משכך, ולאחר ששקלתי, אני מקבלת את בקשת כונס הנכסים.
סיכום: מן המקובץ לעיל, אני מקבלת את בקשת כונס הנכסים (בקשה מספר 10).
אני מורה לעירייה להנפיק לידי כונס הנכסים את האישור הנדרש לצורך רישום הזכויות ע"ש החברה והשלמת רישום הבית המשותף, תוך 30 ימים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

מנגד, הנתבעת טענה שלפי הנחיות המנהל, הפסיקה, ובהתאם להודעת החדילה שהגישה התובעת במסגרת תובענה ייצוגית ת"צ 5127-07-10 (כפתורי נ' מנהל מקרקעי ישראל), התקופה בגינה ניתן לתבוע חוב בגין שלא שולמו, היא 7 שנים שקדמו להגשת התביעה.
כן צוין עע"מ 8832/12 עריית חיפה נ' יצחק סלומון בע"מ (15/04/2015) בו נפסק שיש להחיל את דיני ההתיישנות גם על מצבים, שבהם הרשות דורשת תשלום חוב מינהלי כתנאי למתן אישור או לבצוע פעולה על פי חוק - הליכים המכונים גם "הליכי גבייה פאסיביים". באותו עניין דובר באישור שצריכה רשות מקומית לתת בדבר העדר חובות, כדי לאפשר רישום העברת בעלות בנכס מקרקעין במירשם המקרקעין.
במסגרת אותו הליך, ביקשה המבקשת, בשנת 2010, להעביר את זכויות החכירה אותן ירשה על שמה, והמנהל לא הנפיק לה אישור להעברת זכויות לאור חוב ישן שנוצר החל משנת 1998, בגין אי תשלום דמי חכירה.
בעיניין זה אעיר, כי דמי החכירה במקרקעי ישראל עשויים להיות מבוססים, בין היתר, על החלטות מנהליות, עת לחוכר אין יכולת סרוב או מו"מ או צפייה מדויקת לגבי שיעורם (ראו עמ' 480- 481 בספרו של אמיר קמינצקי חכירה לדורות (2011)).
...
מנגד, הנתבעת טענה כי יש לדחות את התביעה על הסף מטעמים של התיישנות ושיהוי וכן העדר יריבות, כפי שיפורט להלן.
באשר לטענת הנתבעת כי ההסכם נשוא הדיון בוטל, דינה להידחות שכן היא נטענה על דרך הסתם והיא לא נתמכה בראיה אחת.
לאור כל האמור לעיל אני קובעת כי הנתבעת הפרה את הסכם החכירה עם התובעת בכך שלא שילמה את דמי החכירה החל משנת 1998.
סוף דבר התביעה מתקבלת ברובה, במובן זה שאני מחייבת את הנתבעת לשלם לנתבעת סך של 1,516,928 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל, וזאת תוך 60 יום ממתן פסק הדין.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

סרוב הערייה להנפיק תעודה בדבר העדר חובות בהתאם לתנאיי סעיף 324(א) מהוה החלטה סבירה ובנסיבות העניין אין מקום להתערבות בית המשפט, שכן לא נפל פגם כלשהוא במעשה המינהלי.
בין היתר ראו בבג"ץ 973/90 פרופיל חן בע"מ נ' עריית יבנה (25.11.1990) שם נידונה השאלה האם ניתן לעכב מתן אישור על העדר חובות בגין נכס לפי סעיף 324(א) לפק' העיריות לבעל הנכס, כאשר החובות הרובצים על הנכס הנם של המחזיקים בנכס ולא של הבעלים.
ראו גם עת"מ (י-ם) 8599/08 יעד שיאן נדל"ן נ' עריית ירושלים (פורסם בנבו, 21.02.2013) כב' השופט סובל, שם הושם דגש על כך כי הבעלים החייב בתשלום לצורך רישום הזכויות הנו הן הבעלים הישן והן הבעלים החדש, מי שלגבי תקופת הבעלות שלו קיים חוב שלא שולם.
על כך שניתן לרשום בטופס האישור הערות לגבי נושא החוב ניתן ללמוד בעקיפין גם מפסק הדין עע"מ 8832/12 עריית חיפה נ' יצחק סלומון בע"מ (פורסם בנבו, 15.04.2015), שם בס' 49 צויין כי על אף שהאישור לטאבו מציין כי החובות שולמו במלואם ניתן להוסיף הערה מבהירה לגבי המקרה הפרטי, כשנשמרת הזכות להמשך הגביה בגין השנים שעברו, על אף שזו לא תהיה בדרך מנהלית.
...
מידה יפה היא לדרוש חוקים על פיה, ובדרכה נלך" המטרה של הגביה הפסיבית היא לאפשר לרשות גבייה באופן אפקטיבי, פשוט ונוח, שכן מערכת גבייה לא אפקטיבית מביאה בסופו של דבר לפגיעה בציבור כולו, בשל החסר שעלול להיווצר בקופת העיריה (ראו בג"ץ 5503/94 סגל נ' יו"ר הכנסת, (1.9.97)).
טענת ההתיישנות של העותרת – נדחית.
לסיכום 10.1 על העותרת לשלם למשיבה כתנאי לקבלת אישור ההעברה בטאבו את הסך של 3871 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

בהקשר זה מציינת התובעת כי לאחר מינויו של ב"כ הזוכה, מספר פעמים, ככונס נכסים, ביקש הנתבע באמצעות בא-כוחו להגיע להסדר עם התובע על מנת לנסות להמנע ממכירת הנכס, אולם כל ניסיונות הפשרה לא צלחו והנתבע סרב לשלם את חובו לתובע.
הנתבעת מסבירה בסיכומיה כי חרף הרישום הפורמלי שלה ושל הנתבע כבעלים משותפים של הנכס במירשם המקרקעין, היא הבעלים הבלעדי של הנכס בשלמותו מכוח הסכמה ו/או קזוז ומכוח החלטת בית הדין הרבני האיזורי בנתניה שהורה על העברת הנכס לבעלותה.
לגישתה, בשקילת מאזן הנזקים יש להיתחשב בנזק שייגרם לנתבעת בשל אובדן קניינה, נוכח גילה ומצבה הרפואי, ההשקעה בבית, והיעדר קשר בינה לבין החוב הפסוק, אל מול הנזק שייגרם לנתבעת לאור אופיו של החוב שהנו חוב ישן, בסכום נמוך יחסית שנוצר עקב השכרת קלטות וידאו לפני למעלה מ- 22 שנים, ובהיעדר הוכחה מצד התובעת בדבר ניסיונות גבייה אחרים שננקטו ביחס לחוב.
...
אדרבא, בסמוך לגירושין ביום י"ז בסיוון תשנ"ג (6.6.1993) חתמו הנתבע והנתבעת על הסכם גרושין בו נקבע כי הנתבעת תתגורר בדירה עד הגיע אחרון הילדים לגיל 18, והנתבע ישלם את תשלומי המשכנתא.
שיהוי אינני מקבלת את טענת הנתבעת הנוגעות לשיהוי בהגשת התביעה.
הנתבעת לא הסכימה לרכוש את זכויות הנתבע במחיר זה. אשר על כן, ובהעדר הסכמה מצד הנתבעת לרכישת חלקו של הנתבע בשווי שהוצע על ידי השמאי בחוות הדעת, יש לקבל את התביעה ולהורות כי פירוק השיתוף בנכס יבוצע בדרך של מכירת דירה למרבה במחיר, כאשר הדירה תמכר כתפוסה והנתבעת תמשיך להתגורר בה כדיירת מוגנת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי בשל העובדה שהעירייה סירבה להנפיק לעותרים אישור על העדר חובות, עריית תל אביב הגישה נגדם תביעה לפינוי מהנכס במסגרת ת"א 36342-06-19 בבימ"ש השלום בתל אביב – יפו.
צוין כי גם אם היה ניתן פס"ד הקובע כי כל החובות שנצברו עד שנת 2004 התיישנו, משמעות פסה"ד הנה כי המשיבה אינה זכאית לתבוע את אותם חובות בתביעה אזרחית וזה אינו מונע המשך ניהול הליכי גבייה מנהליים ביחס לחוב, קל וחומר אינו מונע עיכוב מתן אישור לטאבו.
כמו כן, העותר עצמו ישן על זכויותיו ואין היתיישנות ושיהוי כאשר החייב ידע על ההליכים המתנהלים נגדו.
במקרה דנן, הערייה פועלת לגביית הארנונה מהעותרים במסלול של "גבייה משפטית". אין מחלוקת כי תיק ההוצל"פ ניפתח בגין חוב ארנונה (סעיף 18 לעתירה); אולם לטענת העותרים היה מקום לסגור את תיק ההוצל"פ נוכח פסה"ד שניתן ביום 2.2.04 בתיק אחר - ת"א 4959/02 וכן הואיל והעותר זכאי להנחה בשיעור 100% בארנונה בשל נכותו משנת 1995 כאשר הערייה ידעה על כך משנת 1997.
...
אין בידי לקבל טענות אלה של העותרים שעומדות במרכז העתירה שלפני.
לאור התוצאה אליה הגעתי, לפיה לא היה מקום לסגור את תיק ההוצל"פ בעטיו של פסה"ד שניתן בת"א 4959/02, הרי שדין טענת העותרים בנוגע לגבייה שלא כדין בסך 26,000 ₪ להידחות.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית העתירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו