מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סירוב להעברת עובדת בהריון לתפקיד אחר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעת מאחר שהתובעת לאחר תום חופשת לידה מוארכת הייתה זכאית ליום עבודה מקוצר בשעה אחת עד ליום 19.4.16 וממילא ביקשה לקצר עוד יותר את יום עבודתה, בקשה שהנתבעת סירבה לה, ומאחר שמחליפתה של התובעת בחופשת הלידה היא מהנדסת תעשיה וניהול מחד גיסא ותפקיד מתאמת הלקוחות מאידך גיסא התפנה (בשל יציאתה של מי שמילאה אותו לשמירת היריון) הציעה היא לתובעת, על מנת לתת לה היזדמנות להוכיח עצמה בתפקיד אחר, לעבוד בתפקיד מתאמת לקוחות.
מהעדויות ששמענו התרשמנו כי הצבתה זו של התובעת, בתפקיד אחר מזה שביצעה טרם יציאתה לחופשת לידה, נעשתה באופן חד צדדי, מבלי שניתנה לתובעת ברירה אמתית אלא הוצבה בפניה עובדה מוגמרת, כאשר המניע להעברתה לתפקיד היה רצונה של הנתבעת להשאיר בתפקיד מהנדסת המפעל אותו ביצעה התובעת טרם יציאתה לחופשת לידה, את מחליפתה שהייתה מהנדסת תעשיה וניהול מחד גיסא וכאשר לא הייתה שבעת רצון מתפקודה בטרם יציאתה לחופשת לידה מאידך גיסא.
...
ככלל גם בהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים אין המתפטר זכאי לדמי הודעה מוקדמת אלא במקרים חריגים בהם מדובר בהרעת תנאים קיצונית (ראו בהרחבה יצחק לובוצקי סיום יחסי עבודה, ההוצאה לאור של לשכת עורכי הדין מהדורה 2013 פרק 8 עמ' 22 הקובע: "במקרים נדירים מצאנו מכח הפסיקה זכות לקבל תמורת הודעה מוקדמת, הקיימת דווקא לעובד המתפטר").
התובעת לא התייחסה בסיכומיה לתחשיב זה ובעדותה השיבה שהיא לא יודעת איך מחשבים את פיצויי הפיטורים (עמ' 13 שורה 20) ועל כן תביעתה להפרשי פיצויי פיטורים נדחית.
סופו של דבר - על הנתבעת לשלם לתובעת סך של 15,000 ₪ שעליה לשלם בתוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין אחרת הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בע"ע (ארצי) 42097-12-11 טניה חורי - רותם אמפרט נגב בע"מ (22.6.16), דן בית הדין הארצי בשאלה "האם רשאי מעסיק למסור בתקופה המוגנת (הריון, חופשת לידה ו-60 הימים שלאחריה) בידי עובדת הודעת פיטורים שתיכנס לתוקף לאחר סיום התקופה המוגנת", והשיב על כך בשלילה.
מר מימון: אני יכול להעביר אותך לתפקיד אחר.
לפיכך, לא שוכנענו שמר שלומי היה בר סמכא לשנות את החלטתו של מר מימון, מבלי שקבל על כך אישור, כך שגם אם התובעת סירבה להצעתו של מר שלומי להשאר הרי שהיה מדובר בהצעה ללא סמכות, בעלמא, ותו לא. מר שלומי לא הציע לתובעת, בשום מקום, לחזור לתפקידה הקודם במלואו, וניסה לנתב אותה לתפקידים אחרים, כמו ספירת מלאי, ספירת ברגים וכד'.
...
בסיכומיה, התובעת זנחה את טענותיה בעניין זה– ומשכך דין התביעה בעניין זה, להידחות.
לפיכך, לאור כל האמור לעיל, החלטנו לדחות את טענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן: פיצוי בסך של 20,000 ₪ בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת לא ביצעה את עבודתה כהלכה במוקד שירות לקוחות, סירבה להשמע לנהלי העבודה, אכלה במוקד והתעסקה רבות בטלפון הנייד שלה, על אף שהדבר נאסר עליה.
מחקירתה של התובעת בפנינו, עלה כי עם חזרתה לעבודה, היחס אליה היה כאל עובדת מיותרת שלא נמצא מקום לשבץ אותה בו. בחקירתה הנגדית העידה היא: "אתה נמצא במקום עבודה לא מוגדר. באת למלא את התפקיד שלך וכל העמדות תפוסות וזה מרגיש לא נעים. שלחו אותי להחלפות. ..." "לשאלת בית הדין - מה התלונה העיקרית שלי במשך 10 הימים שחזרתי לעבוד בשירות לקוחות - אני משיבה שברגע שחזרתי כל העמדות היו מאוישות ולא ידעתי מה אני אמורה לעשות, מה התפקיד שלי ובאיזה מחלקה אני צריכה להיות. לא ידעתי מה אני צריכה לעשות. כל פעם שמעתי שמועות שאחרי 45 יום אני מסיימת לעבוד. שמעתי את זה מאנשים שיעבדו איתי, זה דברים שאני רואה מול העיניים שלי גם. ראיתי שלא הייתה לי עמדה פנויה לעבודה וזה משקף את הכל." חוסר הודאות בנוגע לעתידה בנתבעת עקב העברתה למחלקה אחרת אף עולה מהשיחות שהוקלטו על ידי התובעת.
אמנם, היתנהלות התובעת במהלך התקופה המוגנת, נבעה בעקיפין מהשינוי בתפקידה, עם זאת, פיטוריה אינם נעוצים בהריונה ו/או הפיכתה לאם.
...
לאור האמור, אף תביעתה של התובעת ברכיב זה דינה להידחות.
מאחר ובתלושי השכר ערכה הנתבעת פנקס חופשה וממנו לא עולה כי לתובעת יתרת חופשה הניתנת לפדיון, ומאחר והתובעת לא הסבירה את חישוביה ברכיב זה, למעט הגשת תחשיב שבו הוזנו נתונים שכלל לא הוסברו, וחזרה ממנו בדיון המוקדם אף זאת ללא כל הסבר ותחשיב מפורטים, התביעה ברכיב זה נדחית.
לסיכום התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים בסך של 20,000 ₪ תוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

היתנהגות התובעת, כעולה מגירסת הנתבעת, בסרבה לשקול את המשך דרכה ובהודיעה מיידית כי היא מעוניינת לסיים עבודתה על אף שהוצע לה לשקול ולהתייעץ בעיניין זה, עולה בקנה אחד עם תאור אופייה של התובעת אשר עמד לה לרועץ והביא, בין היתר, לכוונה להעברתה לתפקיד אחר בשל קבלת החלטות באופן אמוציונאלי, ריגשי ולא שקול וענייני, והיותה " יצרית וריגשית יתר על המידה" כפי שיפורט להלן.
מקובלת עלינו גרסת הנתבעת כי יחסי האנוש הלקויים של התובעת, הם הסיבה הבלעדית לרצון להעביר את התובעת למשרד אחר ולתפקיד אחר שאינו בכפיפות למר לוי, ולדבר הריונה אין כל קשר להחלטה.
...
לאור האמור לא מצאנו ממש בטענת התובעת בסוגית השימוע והיא נדחית.
בפסיקה נקבע, כי "האמור בתלושי השכר לעניין צבירת ימי החופשה מהווה הודאת בעל דין של המערערת בזכאות המשיב למספר ימי החופשה המצויין בתלושי השכר [פס"ד זומרפלד]." (עדמ (ארצי) 19/07 עמוס 3 בע"מ נ' סלוצקי שי - מאגר נבו 25.11.2008) משהנתבעת לא הוכיחה כי שילמה לתובעת את יתרת ימי החופשה שלה, או כי התובעת ניצלה ימי חופשה נוספים, תשלם הנתבעת לתובעת פדיון חופשה בסך של 3,521 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום עבודתה 25.6.14 ועד התשלום בפועל.
התביעה לפיצוי בגין עגמת נפש משדחינו גרסת התובעת בדבר נסיבות סיום עבודתה, ומשהוכח בפנינו כי התובעת לא מעוניינת הייתה לחזור לעבודתה לאחר שהוצע לה לעשות כן ואף הציבה לכך תנאים בלתי סבירים בעליל אשר ברור כי הנתבעת לא תקבלם, גם דין התביעה לפיצוי בגין עוגמת נפש להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נרשם, כי ביום 27.3.2017 הודיעה התובעת סמוך לתחילת משמרת לגב' ליאת סגנית המנהלת כי היא בהריון בעקבות בדיקה ביתית שביצעה וכמה שעות מאוחר יותר פגשה התובעת את שרון, מנהלת הסניף אשר שאלה את התובעת באיזה חודש היא והוסיפה כי יתכן וישקלו להעביר אותה למחלקה אחרת, כי במחלקה שבה היא עובדת העבודה קשה עבור אישה בהריון.
התובעת לגירסתה ביקשה לתת מכתב רפואי זה לגב' דינה בר גיל, מזכירת הסניף, אשר סירבה לקבלו ובאותו יום, בסוף המשמרת, נימסר לה מכתב הפיטורים.
כמו כן, לא סביר בעינינו כי גב' הלפרין לא היתעניינה מדוע התובעת ביקשה לאחר לעבודה סמוך לאחר מועד השימוע, במיוחד נוכח העובדה שהייתה חולה ולא התייצבה לעבודה מספר ימים לפני כן. אם לא די באמור לעיל – כפי שנפרט בהרחבה להלן, אנו סבורים, כי טענת הנתבעת כי החליטה לפטר את התובעת לאחר 4.5 חודשי עבודה עקב אי שביעות רצון מעבודתה מבלי שהיא הוזמנה לשיחות קודמות ולא קיבלה אזהרות או התראות קודמות ומבלי שניתנה לה היזדמנות לעבוד במחלקה אחרת או בתפקיד אחר למרות שהיא הייתה מוצבת במחלקה הכי קשה בסופר – אף מוסיפה למסקנתנו כי הנתבעת הייתה מודעת לכך שהתובעת בהריון בעת שהחליטה על פיטוריה.
...
דיון והכרעה מהעדויות שהיו בפנינו עלתה תמונה, כי הנתבעת לא הייתה שבעת רצון מעבודת התובעת, שכן התובעת לא הצליחה להשתלט על המחלקת חומרי ניקיון בעצמה ועובדים נוספים נדרשו לעזור לה. עם זאת, למיטב הבנתנו, חוסר שביעות הרצון מעבודת התובעת לא הייתה חד משמעית ומובהקת, וזאת אנו למדים לאור פרק הזמן הארוך שלקח לנתבעת להחליט בעניין זה בטרם הזמינה את התובעת לשימוע (4.5 חודשים), כאשר לפי דבריה של גב' רחל דוד חי, כבר אחרי חודש הייתה הנתבעת אמורה לדעת האם התובעת מתאימה לעבודה בנתבעת או לא. מכל מקום, אנו שוכנענו, כי הנתבעת לא הייתה שבעת רצון מעבודת התובעת במחלקת חומרי ניקוי.
כאשר אנו לוקחים בחשבון את העובדה מחד כי התובעת פוטרה בעודה בהריון ומנגד כי לא עשתה דבר להקטין את הנזק, אנו סבורים שיש מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין הפסד שכר והפסד דמי לידה בגובה של שכר חודש אחד בלבד, שכן אנו סבורים שאילו התובעת הייתה מחפשת עבודה, היא הייתה מצליחה למצוא עבודה בפרק זמן זה. באשר לפיצוי סטטוטורי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות – כפי שפירטנו לעיל, אנו שוכנענו, כי הנתבעת לא הייתה שבעת רצון מעבודת התובעת במחלקה שבה עבדה ובשל כך הונע תהליך הפיטורים, ואולם סברנו כי הסיבה שלא הציבו את התובעת במחלקה אחרת ונתנו לה הזדמנות נוספת קשורה להריונה.
[3: ע"ע 1224-10-11 מי רוויה בע"מ – זהבה טמייט, ניתן ביום 8.10.2015] כאשר אנו לוקחים בחשבון פסקי דין אלו עם עובדות מקרה זה, אנו סבורים כי יש מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין פיטורים מחמת הפלייה בסך של 25,000 ₪.
סוף דבר בהתאם למפורט לעיל - הנתבעת תשלם לתובעת סך של 4,550 ₪ בתוספת הצמדה וריבית כדין החל מ-1.5.2017 בגין הפסד שכר וסך של 25,000 ₪ כפיצוי בגין פיטורים מחמת הפליה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו