הדיירים הנותרים סירבו להגיע עמן להסכם, הואיל ולטענתם היזמות התחייבו להעניק להם הטבות שלא קיבלו ביטוי בחוזי הפינוי בינוי שעליהם התבקשו לחתום.
בפסק דינו מיום 14.8.2016 דחה בית המשפט המחוזי את תביעת היזמות נגד הדיירים הנותרים (6 דיירים), בקבעו כי היזמות התחייבו כלפיהם התחייבויות שונות בשלבים מוקדמים של הפרויקט, בטרם התגבשו תכניות הפרויקט באופן סופי, "כנראה מבלי שבדקו, ביררו ווידאו כי יהיה באפשרותן לקיימן". בנסיבות אלו, כך נקבע, לא היו הדיירים הנותרים מחויבים לחתום על חוזה פינוי בינוי שאינו משקף את התחייבות היזמות כלפיהם.
...
על רקע האמור הגישו היזמות תביעה לבית המשפט המחוזי, בה התבקש בית המשפט להצהיר כי הדיירים מפרים את התחייבותם כלפיהן ולהורות על אכיפת התחייבותם לחתום על המסמכים.
התוצאה היא אפוא כי על היזמות לערוך התאמה של הסכם הפינוי-בינוי שבינן לבין המשיבה בהתאם לאמור לעיל, והמשיבה תחויב לחתום עליו בתוך 7 ימים מיום שיומצא לה הנוסח המעודכן.
סוף דבר: אציע לחברותיי כי נקבל את הערעור שכנגד ונדחה את הערעור העיקרי, כאמור בפסקה 15 לעיל.
המסקנה שלפיה הוראת סעיף 4 מדברת על אופציה שניתנה למשיבה לרכוש דירה בנוסף על הדירה החלופית המגיעה לה, נגזרת הן מלשון ההוראה הן מהשוואה ללשון שלושת הסעיפים האחרים והשוני הבולט בינם לבין סעיף 4.