כך למשל בה.פ. (ת"א) 1600/02 מלון "הנסיכה" נתניה בע"מ נ' לקסן ישראל בע"מ, דינים מחוזי כו(2) 852, 857 קבע הנשיא א' גורן:
"לנוכח השוני בעיסוקיהן ובחוגי לקוחותיהן של בעלות הדין, אינני מוצא כי יש חשש להטעיה של הציבור כתוצאה משימוש המשיבה בשם, אפילו הוא דומה בצליל ובמראה לשמה של המבקשת"
בעניינינו, כפי שקבע הרשם, אין ספק כי יש זהות ויזואלית ואודיטורית מוחלטת בין הסימן המבוקש לבין סימנה של המערערת.
כך גם בת"א 79/84 (נהריה) A/S (Kirkby A/S Loge) נ' ו. שמיל מפעלי מתכות ומסגרות בנין בע"מ ואח', פ"מ תשנ"ג 194, שהוזכר אף הוא בפרשת בקרדי, שם נקבע כי "אין להתיר ניצול של מוניטין על ידי נטילת סימן מסחרי של יצרן אחר, בעל סימן מסחר מפורסם המעלה אסוציאציה מידית אצל הצרכן וזאת גם לגבי מוצרים אחרים".
בכל אותם פסקי הדין התמודדו בתי המשפט עם השאלה האם להכיר במוניטין בין-לאומי גם לגבי מוצרים שאינם משווקים בישראל (וסוגיות דומות).
...
בניגוד לטענת המערערת - בחן הרשם את סעיף 11(6) והגיע למסקנה כי אין מקום למנוע את הרישום בהסתמך על האמור בו. לקיומה של הטעיה (שהיא העומדת כאמור במרכזו של סעיף זה)- נקבעו מבחנים ואלה נבחנו על ידי הרשם.
גם אם ניתן למצוא תחומי רלוונטיות נוספים- נראה לי כי בנסיבות התיק הנוכחי אין להוראות החוק השלכה אופרטיבית כלשהי ואין מקום לעסוק בדיון בו.
סיכום הדברים באשר לסעיף 11(11):
משמעותו הגיאוגרפית של השם דרג'לינג אינה מהווה מכשול בפני רישום הסימן מכוח סעיף 11(11).
כיוון שהגעתי למסקנה זו- אין מקום לדון בהכשרת הרישום, מכוח סעיף 11(11) סיפא קרי היותו (או אי היותו) של הסימן בעל אופי מבחין.
סוף דבר:
בפרשת אבסולוט שוז אמר השופט א' רובינשטיין בעמ' 876-877 כדלקמן:
"דיני הקניין הרוחני עניינם הגנה על פרי רוחו של האדם, העשוי להיות בעל ערך כלכלי ולכן ייכלל בגדרי הקניין המוגן חוקתית בסעיף 3 לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. ואולם, הגנה זו מטבעה פוגעת בחופש העיסוק, המעוגן חוקתית בחוק יסוד: חופש העיסוק, ועל כן שתי זכויות יסוד מתעמתות ביניהן. "על הדין לאזן בין שתי זכויות אלו ... במסגרת איזון זה יש לקחת בחשבון כי אחד הטעמים החשובים להגנת הקניינים הרוחניים הוא השאיפה לעודד את יוצרי התוצרים הרוחניים לפתח תוצרים חדשים לתועלת החברה כולה, באמצעות תיגמול מתאים. על כן, ההגנה החוקתית על הקניין הרוחני מוגבלת בהכרח ומלכתחילה בהגבלות הנעוצות באינטרס הציבורי". (מיגל דויטש, עוולות מסחריות וסודות מסחר, ע' 37-36; ראו גם אהרן ברק, פרשנות במשפט: פרשנות חוקתית, 219, 582 להתנגשויות בין זכויות חוקתיות).