במשך כל זמן ההריון היתה האם במעקב רפואי, הואיל וסבלה מסוכרת סמויה ומיתר לחץ דם. עם זאת, מוסכם על בעלי הדין, כפי שקבע בית המשפט המחוזי, כי עד לשלב בו קבלה האם זריקה אפידוראלית ביום הלידה, 29.4.80, היו כל הבדיקות, הן של האם והן של העובר, תקינות.
זריקה אפידוראלית, המכונה בעברית זריקת אל-חוש (להלן: הזריקה), היא זריקה הנתנת לתוך עמוד השידרה וגורמת להרדמה מהטבור ומטה.
לגבי רשלנות רופאים ואחריותם לנזק, מוסיפים המערערים וטוענים כי היה על הרופאים לקיים מעקב אחרי לחץ דמה של האם, ולתקן כל ירידה בלחץ הדם, בשל הסיכון שבכך לעובר.
...
אין ב"עיגול" כזה כל הגיון, ואין לקבלו, בעיקר כשאף אחד מהמומחים לא העיד על נוהג מוזר זה. לסיכום, ייתכן והזריקה ניתנה במועד כלשהו בין השעה 21:30 לשעת הלידה 22:15.
התרשלות רופאי המשיבה
הגענו למסקנה, שהוכח הקשר הסיבתי בין ירידת לחץ הדם אצל האם בעקבות הזריקה לבין הופעת הסבל העוברי הקשה אצל העובר, והנזק המוחי שנגרם לו עקב כך. האם הוכחה התרשלות מצד רופאי בית החולים אשר גרמה לנזק זה?
נראה לי, שיש להשיב על שאלה זו בחיוב.
התוצאה
לסיכום, הוכח כי עקב רשלנות רופאי בית החולים נגרם נזק מוחי לתובעת, ולכן אנו קובעים כי המשיבים אחראים לפצות את המערערים על מלוא נזקיהם עקב כך.
התוצאה היא, שהערעור מתקבל, פסק דינו של בית המשפט המחוזי מתבטל, והדיון מוחזר לבית המשפט המחוזי, על מנת שיפסוק את שיעור הפיצויים המגיע למערערים.