יתרה מכך: בהליך דוגמאת זה שלפנינו, שעניינו ניזקי גוף בתאונת דרכים, הרי שאין בהכרח חיוניות כלל בקביעתה בפסק הדין של מידת הפגיעה התפקודית – זו הכללית, במנותק מן הניזוק המסוים – שכן אין היא אלא כלי עזר בדרך לקביעת העיקר, הוא הגריעה מכושר ההישתכרות (שם, בעמ' 801).
טרם שנפנה לבחינת ראשי הנזק ובראשם אובדן השכר לעתיד, הרי שסיכום הביניים הוא זה: בהמשך למימצא שלפיו אין להתערב בקביעת המומחה באשר לנכות הרפואית של 10%, גם אם מדברי המומחה ומכלול הנתונים עולה כי ניתן היה לקבוע נכות נמוכה יותר; ובהמשך למימצא שלפיו הפגיעה התפקודית אינה מצריכה קביעה מדויקת אך אינה שונה מהותית מן הנכות הרפואית; באים אנו למסקנה כי אפילו טורדים אותו כאביו של התובע מעת לעת, אין לתאונה השפעה מוחשית על הישתכרותו בפועל.
...
מצבו של התובע, כך נלמד מדברי המומחה, עלול עוד להחמיר (עמ' 9, ש' 35), ועל רקע האמור ודאי שאין להפחית מקביעת הנכות הצמיתה של 10%, כך תמצית טענות התובע.
ולסיכום אלה: לפנינו תובע שהתאונה, דומה, באופן משמח לא גרעה מהותית מיכולתו להתחיל ואף להמשיך בנמרצות בעבודתו, או מיכולתו ליהנות ממנעמי פעילויות נופש פיזיות עד מאד.
טרם שנפנה לבחינת ראשי הנזק ובראשם אובדן השכר לעתיד, הרי שסיכום הביניים הוא זה: בהמשך לממצא שלפיו אין להתערב בקביעת המומחה באשר לנכות הרפואית של 10%, גם אם מדברי המומחה ומכלול הנתונים עולה כי ניתן היה לקבוע נכות נמוכה יותר; ובהמשך לממצא שלפיו הפגיעה התפקודית אינה מצריכה קביעה מדויקת אך אינה שונה מהותית מן הנכות הרפואית; באים אנו למסקנה כי אפילו טורדים אותו כאביו של התובע מעת לעת, אין לתאונה השפעה מוחשית על השתכרותו בפועל.
סיכום לפי ראשי הנזק
ואלו סכומי הפיצוי, המחושבים כולם למועד פסק הדין:
- הפסדי שכר לעבר 3,000 ש"ח
- הפסדי השתכרות לעתיד 210,000 ש"ח
- הפסדי פנסיה 26,250 ש"ח
- עזרת הזולת, לעבר ולעתיד 5,000 ש"ח
- הוצאות, לעבר ולעתיד 5,000 ש"ח
- נזק לא ממוני 19,105 ש"ח
סך הכל (במעוגל) 270,000 ש"ח
סוף דבר
נוכח כל האמור, תשלם הנתבעת לתובע סך של 270,000 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ, אגרה, והוצאות זימון העדים שבהן נשא.