להלן העובדות הרלוואנטיות:
התובע ילד 1965, הנו נכה מוגבל בניידות המוכר על ידי הנתבע והזכאי להטבות שונות הניתנות לאנשים המוגבלים בניידות ובין היתר זכאי לסיוע ברכישת רכב מאובזר באביזרים מיוחדים.
הנתבע יטען כי ביסודו של הסכם הניידות מונחת מציאות של רכישה חוזרת ונשנית של רכב ע"י מוגבלים בניידות, עת כל רכישה מחייבת החזרת הלוואה קודמת תוך ניכוי "הפחת הרגיל" ו"הפחת הנוסף" ונטילת הלוואה עומדת חדשה, וחוזר חלילה (דב"ע מב- 0-11 צבי מצביץ - המוסד לביטוח לאומי פד"ע טו 50).
בכל הקשור לאופן חישוב שווי הרכב הקודם, הרי שזה נקבע על פי מחירון לוי יצחק וזאת בהתאם לסעיף 12 להסכם ההלוואות ולסעיף 12א. קביעה זו אושרה, גם בענין ב.ל 13914-05-15 שינברג - המוסד לביטוח לאומי שם בית הדין מנה את היתרונות הרבים לשימוש במחירון לוי יצחק וכן ראו גם ב.ל 27895-10-13 בר זכאי - המל"ל ועב"ל 28956-08-11 גבירץ - המל"ל וכן חוזר גמלאות מס' 2034 מתייחס לשינוי באופן חישוב מחיר "הרכב הקודם". בהתאם לחוזר זה, ועל מנת להיטיב עם המוגבלים בניידות, חישב המוסד את שווי הרכב הנמכר, לצורך כימות ההלוואה מקרן ההלוואות לרכב המחליף עפ"י הערך הנמוך מבין השניים.
...
מכל מקום, במסגרת התייחסות התובע לסיכומי הנתבע, הוא הסכים לקבל את טענת האחרון באשר לחישוב מחיר הרכב החדש כך שזה יעמוד על סכום של 269,000 ₪, הסכמה בשלה צמצם את גובה ההפרש שלטענתו על הנתבע לשלם לו, מסכום של 30,272 ₪, כפי שתבע בהתחלה, לבין הסכם של 18,377 ₪, כפי שתבע, בסופו של דבר (סעיפים 28-30 להתייחסות התובע לסיכומי הנתבע), כלומר התובע מסכים שהמחיר אותו היה צריך הנתבע לקחת בחשבון, כפי שאף עשה בפועל, הוא מחיר הרכב החדש שאושר לו, כולל מיסים ולא מחיר הרכב החדש שקנה בפועל.
לפיכך ולנוכח כל האמור לעיל וגם כדי למנוע "הפחתה כפולה" הרינו דוחים את
עמדת התובע אשר ביקש לבצע הפחתה של 19% על המחיר של הרכב הקודם הגם שהמדובר בשווי שנקבע לרכב נכים.
לסיכום - לנוכח האמור בתעודת עובד הציבור וכן בשים לב לטעם שמצאנו בטענות הנתבע וחרף טענות התובע, הרינו מורים על דחיית התביעה.