מדובר בפרישת חובה ולא מרצון כך שהחוק מאפשר למעסיק לכפות על העובד לפרוש.
ב"כ התובעת מסר כי לא ניתן להעלות "כל טענה שהיא" בטרם עיין בתיק האישי, ובקש שלא לקיים את הישיבה שסוכמה כדלקמן: "נעביר את התיק האישי תוך 7 ימים ונמתין לקבלת היתייחסות העובדת תוך 7 ימים לבקשת בא כוחה.".
ביום 19/02/2010, שלח ב"כ התובעת מכתב למר סימון בו אישר את קבלת תיקה האישי של התובעת, וכן הלין, בין היתר, על כך שבית החולים קבע עובדה בדבר הפסקת עבודתה מבלי שהשימוע הושלם, באופן חד צדדי, שרירותי ושלא כדין.
התובעת לא הוכיחה כי הנתבע היתעמר בה והוציא דיבתה רעה; לא הוכיחה כי פוטרה שלא על רקע הגעתה לגיל פרישה חובה ולא ידעה להצביע על הפליה כלשהיא.
הנתבע החל בתוכנית סיום עבודה הדרגתית למי שעבר את גיל פרישה חובה, ומקום שחרג מכך הדבר נבע ממצוקת כוח אדם, וככל והנתבע המשיך להעסיק עובדים לאחר גיל פרישה, אין משמעות הדבר כי הוא חייב להמשיך ולהעסיקם עד אין סוף, וככל והנתבע ראה לנכון להמשיך ולהעסיק חלק מהעובדים ולסיים את עבודתם של אחרים, לא מדובר בהפליה אלא בתוכנית הדרגתית לסיום העבודה, דבר אשר אושר על ידי התובעת בעדותה.
בית הדין הארצי הדגיש את חובות תום הלב וההגינות בהם מחויב כל מעסיק, בבואו ליישם את הוראות סעיף 4 לחוק גיל פרישה, זאת בהיתחשב בהוראת סעיף 10 לחוק המאפשרת הארכת תקופת העבודה לאחר גיל פרישה חובה, עיקרון השויון הכללי וסעיף 2 לחוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988, ופסק: "בנסיבות האמורות, הטלת חובה על המעסיק, לשקול בתום לב ובאופן עינייני בקשה שתופנה אליו להארכת תקופת העבודה מעבר לגיל הפרישה הסטאטוטורי, הינה מחויבת המציאות בהיתחשב בזכות החוקתית לשויון ובהשלכותיה הקשות של הוצאה כפויה לגימלאות...".
נקדים אחרית לראשית ונציין כבר כעת כי בתהליך סיום עבודת התובעת אצל הנתבע, לאחר למעלה מ- 30 שנות שירות, נפלו פגמים אשר הביאו אותנו לקבלת תביעת התובעת לפצוי בגין אי עריכת שימוע, כפי שנפרט להלן.
עוד עולה כי מר סימון מסר לתובעת כי אין תלונה עליה וכי הפסקת עבודתה נובעת מהגעתה לגיל פרישה (ש' 16-18 בעמ' 23 לתמליל), וכן ביקש ששניהם יפגשו ביום שני, לאחר כיומיים, על מנת לשוחח בנושא (כאמור, שיחתם נערכה ביום שישי ה- 22/11/2019), אם כי הדבר לא היה נוח לתובעת ועל פניו פגישה זו לא היתקיימה כלל.
נציין עוד כי דוקא לאור הדברים אותם מסר מר סימון לתובעת בשיחתם, צפוי היה שהמכתב יכלול אף גם דברי הסבר על הליך הפרישה או הזמנה לקבלת דברי הסבר כאמור, במיוחד לאחר שנות שירות כה רבות של התובעת בבית החולים, כפי שמר סימון עצמו היה מצפה שיהיה (ר' דבריו - ש' 5-15 בעמ' 26 לתמליל), ובמיוחד לאור רצונו המפורש של מר סימון להזמין את התובעת לפגישה אצלו, כפי שמסר לה בשיחתם, אשר מטרתה היתה בירור נושא הפסקת עבודתה.
...
ביום 26/02/2020, השיב מר סימון לב"כ התובעת במכתב בו ציין, בין היתר, כי בית החולים הסכים לקיים שימוע בעניינה של התובעת "לפנים משורת הדין", על אף שהפסקת עבודתה נעשתה בשל הגיעה לגיל פרישה, וכי מאז ישיבת השימוע מיום 10/01/2020 חלף חודש ימים במהלכם לא ניתנה התייחסות כלשהי מטעם ב"כ התובעת, ובהעדר התייחסות "הבנו" כי התובעת מיצתה את זכותה לשימוע ואין בכוונתה להעלות טיעונים נוספים, וכי "בנסיבות אלה ולאחר שנשקלו כל טענות מרשתך כנגד הפסקת עבודתה בשל הגעתה לגיל הפרישה, לא מצאנו כי יש בטענות אלה כדי להצדיק את הארכת עבודתה מעבר לגיל פרישה.".
ביום 25/03/2020 הוגשה התביעה דנן.
לאור כל המפורט לעיל, תביעת התובעת בגין פיצוי בשל בגין התעמרות, הטרדה, פגיעה ופרסומי דיבה, נדחית.
לסיכום, תביעת התובעת מתקבלת בחלקה בלבד וכאמור בסעיף 46 לעיל, כך שעל הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין, בסך של 25,000 ₪, אשר ישולם תוך 30 ימים מיום קבלת פסק הדין, אחרת יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.
בנסיבות העניין, ולאור הפער בין הסכום הנתבע לסכום שנפסק, וכן לאור דחיית כל טענות התובעת בתביעתה כנגד הנתבע מלבד טענה אחת, לא מצאנו מקום לפסיקת הוצאות.