מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סיום העסקת סייעת בגן ילדים

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בנוסף לכך, צוין שהנאשמת סיימה את שרותה הצבאי כחיילת מצטיינת תוך היתנדבות ב"פיתחון לב" וניהלה אורח חיים נורמאטיבי עד שפגשה בגננת.
הנאשמת הועסקה כסייעת בגן הילדים "בייבי לאב" בניהולה של הגננת כרמל מעודה שהורשעה בריבוי עבירות של היתעללות בקטינים, ובגין כך נגזר עליה עונש של 9.5 שנות מאסר.
...
לאחר שבחנתי את כלל הפסיקה שהוגשה על ידי הצדדים, תוך שנעשית אבחנה בין גזרי הדין בהם העבירה בה הורשעו הנאשמות הינה התעללות בקטין לבין גזרי הדין בהם העבירות הן כאלו בהן הורשעה הנאשמת שבפניי: תקיפת קטין ותקיפה, וכן בהתחשב במספר האירועים בהם עוסק כל גזר דין ומספר האירועים בהם הורשעה הנאשמת שבפניי, אני קובע כי מתחם הענישה בעניין שבפניי נע בין 18 ל-36 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה נלווית.
בית המשפט מחויב לתת את חלקו במאבק נגד תופעה זו. הגעתי אף למסקנה כי בהליך זה יש לתת משקל לצורך בהרתעת הרבים.
לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: 24 חודשי מאסר בפועל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות הרלוואנטיות שאינן במחלוקת התובעת ילידת שנת 1994, עבדה מיום 1.11.2018 ועד למועד סיום העסקתה ביום 24.8.20, כסייעת בגן ילדים.
...
לאור כל האמור – אין מנוס מדחיית התביעה.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בתביעתה, טוענת התובעת כי ביום 27.05.2001 החלה לעבוד כסייעת בגני הילדים במתנ"ס המועצה וביום 01.09.2003 הועסקה על ידי המועצה, לכן לטענתה הותק שלה נשמר מיום 27.05.2001 והיא זכאית להיות מבוטחת בפנסיה תקציבית.
כמו כן, טוענת המועצה כי קביעת מסלול פנסיה מהוה קביעת "סטאטוס" שיש לו השפעות מהותיות לאורך תקופת העבודה ולא רק בסיום העסקה, ולכן מעמדה של התובעת כמבוטחת בפנסיה תקציבית או צוברת אינו יכול להפתח מחדש במועד סיום העסקתה של התובעת.
...
גם נתבעות 2 ו-3 טוענות במסגרת כתב הגנתן, בין היתר, כי עילת תביעתה של התובעת נולדה לכל המאוחר עם תחילת העסקתה על ידי המועצה ביום 1.9.2003 ולפיכך התיישנה זה מכבר ודינה להידחות על הסף.
לפיכך, לאחר עיון ובחינת טענות הצדדים בסוגיית ההתיישנות, כפי שהובאה לעיל, הגענו לכלל מסקנה כי אין מקום להידרש לבקשה בשלב זה וההכרעה בה תינתן במסגרת ההכרעה בהליך בכללותו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מהראיות עולה כי הנתבעת מנהלת גן ילדים, במסגרתו העסיקה את התובעת כסייעת, מיום 1/11/11 ועד חודש נובמבר 2017.
כך השיבה: "טלי שלום! להזכירך לאחר שפנית אליי וטענת שאני זאת שלא מסתדרת עם כל מי שאת מביאה לעבוד איתי וזאת לאחר שאני מועסקת אצלך כבר 6 שנים ונותנת את כל כולי, את זאת שאמרת ביום רביעי שמבחינתך אני יכולה ללכת עכשיו כלומר מפוטרת !!!!, אני זאת שבעלת אחריות כלפי הילדים שבכיתה בחרתי להמשיך לטפל בילדים עד לסיום המטלות וללכת.
...
לפיכך, התביעה שעניינה הפרשי פנסיה לא הוכחה והיא נדחית.
סוף דבר תביעת התובעת נדחית.
התביעה שכנגד נדחית אף היא.
בשים לב לתוצאות ההליך ולהליכים שהתנהלו במסגרתו, אני קובעת כי התובעת תישא בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

נעילת הגן בעת סיום עבודתה לאחר מילוי תפקידי הנקיון היומיומיים הנדרשים.
טוענות העותרות כי "ההחלטה נשוא עתירה זו גורמת לבעלויות העותרות לפגיעה כלכלית, וזאת מאחר שעליהן לממן מכיסם את שהות הסייעות בהשגחה על הילדים בשעות הצהרון, וזאת במקום לעשות שימוש במשאב זה על מנת לתפעל את עינייני הגן השוטפים"; כי עתה נידרשות הבעלויות להעסיק איש תיחזוקה שיהיה אמון על תחזוקת הגן; וכי קיים חשש לפגיעה בטיב ואיכות השרות שניתן לילדי הגנים והוריהם שכן התיקצוב שניתן עד כה כלל בחובו גם תיקצוב עבור תפעולו השוטף של הגן.
...
המשיבים טענו כי דין טענות העותרות באשר לפגיעה בסייעות להידחות על הסף: מכיוון שהעותרות מתעברות על ריב לא להן, ואין לדון בעתירה מקום בו קיים עותר קונקרטי שנמנע מלהגיש עתירה בעיינו שלו; ומכיוון שקיים סעד חלופי בדמות פניה לבית הדין הארצי לעבודה, באשר הוא המוסמך לדון בטענות הנוגעות לתנאי העסקה ויחסי עבודה של הסייעות.
משעה שניכר כי ההחלטה נעשתה על יסוד שיקולים עניינים, ולאחר שדחיתי את טענת ההפליה, גם אין בידי לקבל את טענת העותרות כי ההחלטה לשנות את התקצוב אינה סבירה באופן קיצוני, שכן היא נועדה לתקן טעות שאינה מכוונת; והתיקון נעשה באופן מדורג ותוך מתן פרק זמן הולם להיערכות העותרות למצב הדברים החדש.
דין טענות אלו להידחות גם כן. ראשית, העובדה כי הסייעות כבר לא מבצעות משימות תחזוקה בגן, ומשכך מתעורר חשש לפגיעה באיכות השירות, ואף עולה הצורך להעסיק עובד נוסף, לא נובעת מהפסקת התקצוב בגין הצהרונים, כי אם מעצם ההחלטה על פתיחת הצהרונים במסגרת תכנית "ניצנים" במסגרתם מועסקות אותן הסייעות העובדות בגנים בשעות הבוקר – לכן אין קשר סיבתי בין הנזק הנטען לבין הגורם לו. שנית, וכפי שכבר צוין, התקצוב של משרד החינוך נועד לתשלום עבור העסקת הסייעות בגנים.
סיכומו של דבר, כי משרד החינוך היה מוסמך לשקול מחדש את מדיניות התקצוב שלו באשר להעסקת סייעות בגנים, על אחת כמה וכמה משעה שנתגלתה טעות אשר גרמה לכך שהגנים תוקצבו ביתר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו