מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סיווג ערעור: בזכות או ברשות

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 9007/17 לפני: כבוד הרשמת שרית עבדיאן המערערת: אסתר אביר (אגיב) נ ג ד המשיבים: 1. יוסי אגיב 2. איתן צנעני , עו"ד 3. כונס הנכסים הרישמי סיווג ההליך ][]פסק-דין
במסגרת העירעור דנן הגישה המערערת בקשות בעיניין אגרה וערבון וכן בקשה לאיחוד הדיון בעירעור שבכותרת עם ע"א 2038/17 הנ"ל, ועל דרך זו התעוררה שאלת אופן ההשגה על ההחלטה – ערעור בזכות או ברשות.
...
נוכח האמור, ומשלא התבקשה, אף לא לחילופין, ארכה להגשת ההליך במתכונתו הנכונה – דין הערעור להימחק על הסף, וממילא התייתר הצורך להכריע בבקשה לפטור מעירבון ובבקשה לאיחוד הדיון בערעור שבכותרת עם ע"א 2038/17.
משכך, בקשתה לפטור מתשלום אגרה נדחית אפוא.
האגרה תשולם תוך 30 ימים מעת המצאת החלטתי זו (ימי הפגרה יבואו במניין).

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בהתאם קבעה הפסיקה, כי טעות במסקנה אם ההחלטה עליה חפצים לערער ניתנת לערעור בזכות או ברשות, "היא בדרך כלל טעות פטאלית". כלומר, מי שפעל על יסוד מסקנה מוטעית והגיש ערעור במקום שצריך היה לבקש רשות ערעור תחילה, קרוב לוודאי שיאחר את המועד להגיש את הבקשה הנכונה והדרך להביא עניינו לפני ערכאת העירעור נחסמה בפניו[footnoteRef:1].
שנית, שאלת סיווגה של החלטה המכריעה בעיניין קיומם של יחסי עובד-מעסיק בין צדדים להליך, מבלי להכריע בסעדים הנתבעים, נדונה לא פעם בהלכה הפסוקה, שקבעה שמדובר ב"החלטה אחרת" שהערעור עליה טעון רשות בית הדין הארצי[footnoteRef:7].
...
בסופו של דבר, נקבע בהחלטה מיום 3.12.2018, כי הערעור על החלטתו של בית הדין האזורי טעון רשות בית הדין הארצי ואין המדובר בערעור בזכות, וכי הערעור הוגש בחלוף המועד להגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה.
טעותו של ב"כ המבקש בעניין סיווג ההחלטה, גם בה אין די בנסיבות העניין על מנת להיעתר לבקשה.
במצב דברים זה, בדיקה בהלכה הפסוקה היתה יכולה להביא את המבקש למסקנה הנכונה.
לאור האמור, נדחית הבקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה : ערעור בזכות או ברשות ? אדרש תחילה לנושא הסווג – האם לפנינו ערעור בזכות או ברשות.
...
אני קובעת איפוא , כי יש לחייב את המערער שמיע בהפקדת עירבון כדין, וכמקובל בערעור בזכות על פסק דין של בית משפט קמא במותב דן יחיד.
בנסיבות אלה, תביא המזכירות בדחיפות החלטתי זו לפני המותב השיפוטי המטפל, כב' השופטת העמיתה שרה דותן, על מנת שתשקול עמדתה בנושא קיום הדיון מחר.
סיכום : מן המקובץ לעיל, המסקנות הן אפוא כדלקמן: לפנינו ערעור על "החלטה אחרת" של רשם בכיר בבית משפט השלום בה הוחלט שלא לבטל פסק דין שניתן.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

יוער כבר עתה שעולה ספק בדבר סיווגו של ההליך – האם ערעור בזכות או ברשות – עניין שיועבר לבחינת הרשמים בבית משפט זה. על כל פנים, החלטה זו עוסקת בבקשה לסעד הזמני בלבד.
...
כידוע, תכליתו של הסעד הזמני בתקופת הביניים שעד למתן הכרעה בערעור הוא לשמור על מצב שהיה קיים בעת ניהול ההליך בערכאה המבררת, כך שאם יתקבל הערעור בסופו של דבר, האפשרות לממש את ההכרעה הסופית לא תסוכל.
העובדה שהליך הפירוק המשיך להתנהל כסדרו, שעה שהמבקשת המתינה למעלה מ-6 שנים עד אשר הגישה את הבקשה דנן, די בה כדי להצדיק את המסקנה כי אין מקום לתת את הסעד הזמני המבוקש.
לנוכח האמור, לא מצאתי הצדקה להעניק סעד זמני בערעור בשלב הנוכחי, ולפיכך הבקשה נדחית.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

] סוגיית סיווגו של ההליך שבכותרת – כערעור בזכות או כבקשת רשות ערעור – הועברה לטיפולי במסגרת החלטתה של כב' השופטת ע' ברון מיום 29.8.2021.
...
משעה שהמערער בחר לפנות בבקשה לבית המשפט המחוזי בגדרי ההליך הפלילי ונוכח העובדה שבית המשפט המחוזי ראה להכריע בה לגופה, סבורני כי יש ממש בעמדת המדינה לפיה יש לאפשר למערער להעלות את השגותיו בדרך של ערעור בזכות.
אשר על כן, אני מורה כי ההליך שבכותרת יסווג כערעור בזכות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו