השופטת ע' ארבל:
השאלה המרכזית שמעלה העירעור שבפנינו הנה האם שטחי קרקע בלתי בנויים המשמשים מחצבה הנם בבחינת שטחי "תעשיה" או שמא "קרקע תפוסה" לצרכי חיוב בארנונה.
בשטח המחצבה ישנם, בהתאם לתצהיר, שטחי קרקע הכוללים דרכים לא סלולות לשינוע חומר הגלם וכלי הכרייה על ידי משאיות; שטחי קרקע לכריית חומר הגלם; וקרקע המשמשת לאחסנת חומר הגלם.
המשיבה טוענת כי היה על המערערת לפנות בדרך של השגה וערר לפי חוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), תשל"ו-1976 (להלן: חוק הערר), שכן מדובר בשאלה של סיווג נכס כמצוין בסעיף 3(א)(2) לחוק.
כך גם מתייחסת אליהם תקנה 3 לתקנות ההסדרים, הקובעת:
בנין, קרקע תפוסה ואדמה חקלאית
מועצה רשאית להטיל ארנונה כללית -
(1) לגבי בנין - לכל מטר ריבוע, בהיתחשב עם סוג הבנין, שימושו והמקום שבו הוא נמצא;
(2) לגבי קרקע תפוסה - לכל מטר ריבוע בהיתחשב עם המקום שבו היא נימצאת, או השמוש בה, או בשני המבחנים כאחד;
(3) לגבי אדמה חקלאית - לכל מטר ריבוע או דונם בהיתחשב עם השמוש בה.
במסגרת "אבות החיוב בארנונה" נקבעו בתקנות סוגי נכסים בהתאם לשימוש בהם, ולכל סוג נכס נקבע סכום מיזערי וסכום מירבי להטלת ארנונה.
...
אני סבורה כי דין הטענה להידחות, וזאת מבלי לדון בשאלה האם נכנס המקרה שבפנינו לגדר סעיף 3(א)(2) לחוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית), התשל"ו-1976.
גם אם נראה את המחלוקת העיקרית שבין הצדדים כמחלוקת בדבר סיווג הנכס, אני סבורה כי מקרה זה מצדיק דיון בערכאות משפטיות כבר בשלב הבירור הראשוני, וזאת בשל השאלה העקרונית אותה הוא מעורר (ראו רע"א 10643/02 חבס ח.צ.פיתוח (1993) בע"מ נ' עיריית הרצליה (לא פורסם, 14.5.06); ע"א 2064/02 תשלובת ח.אלוני בע"מ נ' עיריית נשר, פ"ד נט(1) 111 (2004)).
מכל מקום, דין הערעור להידחות מטעמים אחרים אותם אמנה להלן.
עם זאת, אני סבורה כי החלוקה לאבות החיוב בארנונה אינה הכרחית בכל מקרה ומקרה ויש להשתמש בה אך כנקודת מוצא פרשנית.