כך, היתייחס המערער למבחן "יצירת יש מוחשי אחד מיש מוחשי אחר" וטען, כי לא מדובר בעניינינו ב"מוצרים מוגמרים" ומשכך אין מקום לסיווג הנכס כ"עסק".
ביחס למבחן "טיבו של תהליך הייצור וטיבן של מכונות המפעל", טען המערער, כי קביעותיה של ועדת הערר מלאכותיות והמכשירים בהם הוא עושה שימוש הנם בגדר "מכונות". לטענתו, הפעילות אשר מתבצעת בנכס עומדת גם בתנאי מבחן "השבחת המוצר". על כך הוסיף המערער, כי היחידות האמורות אינן משמשות לצורך פעילותו העסקית שכן לקוחותיו אינם ניגשים אליהן, ומשכך, גם לפי מבחן "ליבת הפעילות" יש לקבוע, כי מדובר ב"מלאכה".
ההחלטה שלא לסווג את יחידה מספר 2600 כ"חדר עזר"
על פי הגדרת צו הארנונה לשנים הרלוואנטיות, המונח "חדר עזר לתעשייה" כמו גם "חדר עזר למסחר" הוגדר ככולל "חדרי שירותים, מקלחות, מלתחות, חדרי אוכל, מטבחים, שטח לגנרטור לשעת חרום". ועדת הערר קבעה, כי הגדרת "חדר עזר" הנה רשימה סגורה שנקבעה בהתאם לשיקול דעתה של הרשות המקומית, ומשכך לא ניתן להתערב בה ולסווג חדר המשמש לאיחסון מערכת ייעודית לכיבוי אש כ- "חדר עזר", כפי שדרש המערער.
אציין בהקשר זה את הדוגמא אותה הציגה הערייה, לפיה ייתכן ששטח מדוד של 600 מ"ר - אשר מתוכו 100 מ"ר הנה שטח בנוי ו-500 מ"ר הנם חצר - יוצג בנקודת זמן מסוימת כשטח לחיוב של 100 מ"ר בלבד (כגון בנסיבות בהן החצר הנה באחזקה משותפת והיא פטורה בשל כך מארנונה), ובנקודת זמן אחרת כשטח לחיוב של 200 מ"ר (כגון בנסיבות בהן מתוך החצר 100 מ"ר הוצמדו לאחד משוכרי היחידות כחניה פרטית, כך שבעוד ש-400 מ"ר נותרו פטורים, ו-100 המ"ר אשר הוצמדו לשוכר, ייחשבו כשטח לחיוב).
...
לפיכך, הגיעה ועדת הערר למסקנה, כי הפן הדומינאנטי של השימוש בנכס הוא מסחרי, והפעילות אותה מבקש המערער לסווג כ"פעילות ייצור", הינה פעילות נלווית שאינה מקנה לשימוש בנכס צביון של "בית מלאכה". מקובלת עלי טענת העירייה, כי זוהי קביעה עובדתית, אשר בית המשפט לא ימהר להתערב בה.
ויתרה מכך; פתרון שאלת סיווגו הנכון של הנכס מצוי בפרשנות הדין, בהתאם לכללים שהותוו בפסיקתו של בית המשפט העליון.
סוף דבר
החלטת ועדת הערר הינה החלטה מנומקת ומפורטת, המצויה בוודאי במתחם הסבירות.
לאור כל האמור לעיל, אני סבור שאין להתערב בה, ואני דוחה את הערעור.
המערער ישלם למשיבה את הוצאות הדיון ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.