מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סיבות לשחרור בהעדר תשתית ראייתית מספקת

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

לטענתם, אין כל סיבה להפחית ממשקלה הראייתי של חוות הדעת הפורנזית, וזאת, בין היתר, משום שהשגות המשיבים עליה אינן מבוססות על חוות דעת של מומחה מטעמם; מאחר שחוות הדעת נערכה על ידי פסיכולוגית ושתי רופאות מנוסות, אשר עברו הכשרה מיוחדת לתעוד ואיבחון של ניזקי ענויים, בהתאם לפרוטוקול איסטנבול; ומשום שלדידם של העותרים, חוות הדעת אינה מבוססת על גרסה עובדתית מתפתחת, שכן מרבית טענות העותר בפני עורכות חוות הדעת הועלו על ידו מלכתחילה, ובאופן עיקבי.
הדברים המפורטים לעיל מקבלים משנה תוקף, שעה שההחלטה שלא לפתוח בחקירה פלילית נשענת על העידר תשתית ראייתית מספקת, ולא על היעדרו של עניין לציבור.
בסיכום חוות הדעת נקבע, כי "מימצאי ההערכה הפיזיולוגית והפסיכולוגית תומכים בדיווחים של הנבדק על ענויים שעבר במידה רבה". אין מחלוקת, כי חוות הדעת מבוססת על דבריו של המתלונן באותה נקודת זמן, בסמוך למועד שיחרורו מהכלא, ואף באת כוח העותרים הסכימה כי אין זהות בינה לבין התלונה הראשונה שהגיש העותר במהלך מעצרו, באמצעות הצלב האדום.
...
סוף דבר לאור המפורט לעיל, לא מצאתי כי יש בטענות העותרים, הן בסוגית העינויים והן באשר לתחולתו של סייג הצורך, משום טעם מבורר להתערב בהחלטתו של המשיב, לפיה אין מקום לפתוח בחקירה פלילית, בעקבות חקירתו של העותר על ידי השב"כ. בנסיבות דנן, לא השתכנעתי, כי החלטתו של המשיב לוקה בחוסר סבירות, קל וחומר בחוסר סבירות קיצוני, דבר העשוי להצדיק את התערבותנו.
כזכור, בשנת 2011 הוצגו ממצאי הבדיקה המקדמית מטעם המבת"ן (במסגרתה תשאל המבת"ן את העותר ומספר חוקרים שהיו מעורבים בחקירתו); החומר המודיעיני הרלוונטי; והמלצת הממונַה על המבת"ן דאז, בפני המשיבים אשר הגיעו למסקנה, כי אין לפתוח בחקירה פלילית.
נוכח תשובות חוקר השב"כ בתשאול שנערך לו, ומשום חלוף הזמן מאז חקירתו של העותר, הגיעה ראשת המבת"ן למסקנה, כי אין מקום לערוך תשאולים נוספים ליתר החוקרים.

בהליך ערעור על ועדה (ע"ו) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בהיעדר ראיות אובייקטיביות לתיפקוד ירוד או להתדרדרות במצב הנפשי בשנים שחלפו מארועי הדחק הנטענים ועד השיחרור, ביקש המערער להסתמך על עדותו ועל עדות אביו, ולקבוע על פיהן מימצאי העובדה.
עמדתו של ד"ר מוסקוביץ, בקובעו קיום הקשר הסיבתי, מהיבט סמיכות הזמנים, אינה נשענת, לפיכך, על גישה רפואית שלפיה תקופה של שנתיים תמימות מהוה סמיכות זמנים אפשרית, אלא, על אימוצה של התיזה העובדתית ולפיה החלה ירידה תפקודית והתדרדרות במצבו של המערער, חודשים ספורים לאחר ההדחה מהיחידה והשחרור מהכלא, כשהוא ממקם את תחילת ההתדרדרות למועד המעבר לשרת במשרד קצין העיר (כזכור – בנובמבר 2001).
אולם, אף בכך אין להושיע למערער, שהרי, ועדת הערעורים לא מצאה תשתית ראייתית מספקת למקם את היתדרדרות המצב הנפשי אפילו למועד יחסית מאוחר זה. לפי קביעתה, עד למועד השיחרור, בפברואר 2002, אין אינדיקאציה לכך.
...
בפסק הדין נדחה ערעורו של המערער על החלטת המשיב – קצין התגמולים, שלא להכיר במערער כזכאי לפי החוק, ובכך נדחתה תביעתו להכרה בקשר שבין מחלת הנפש, סכיזופרניה, שממנה הוא סובל, לבין תנאי שירותו הצבאי, כפי המשמעות הנודעת לכך בסעיף 1 של החוק.
הוא הצביע על מספר אירועים, שאותם הגדיר כאירועי דחק, שבסופו של דבר הביאו לפרוץ מחלתו.
לאור כל אלה – אמליץ, כי נדחה הערעור ונקיים את פסק דינה של ועדת הערעורים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כך, במקרה שלפנינו דוקא ההנחיה שעל התובעת לפנות מיד לבדיקת רופא או למיון "במידה ויופיעו כאבי בטן, חום דימום או החמרה כלשהי" עדיפה על פני הנחיה מפורטת מדי שהייתה עלולה "לפספס" התפתחויות שמחייבות טפול מיידי או שהייתה מותירה היתלבטות אצל התובעת מתי עליה לפנות לרופא ומתי לא. זאת ועוד, בנגוד לנטען על ידי התובעת (סע' 49, 53 לסיכומי התובעת), בשחרור מהאישפוז הראשון אף נרשם שעל התובעת לפנות לבקורת רופא בעוד 6 שבועות.
גם כאן, בהקשר לטענה של הפגיעה באוטונומיה והיעדר הסכמה מדעת, בולטת בהיעדרה תשתית ראייתית מספקת, ובעיקר – היעדרה של חוות דעת של מומחה.
ואולם "באותם מקרים שבהם אין קשר סיבתי בדמות סיבתיות ההחלטה, נכנסת לפעולה הפגיעה באוטונומיה". במילים אחרות, גם בהנחה שהוכח במאזן ההסתברויות כי התובע היה מסכים לטפול אילו נימסר לו המידע הנידרש, ניתן לפסוק לזכותו פיצוי בגין פגיעה באוטונומיה.
...
גם טענותיה להעדר הסכמה מדעת ולפגיעה באוטונומיה דינן להידחות.
התוצאה אפוא שדין התביעה להידחות.
אשר על כן, אני מחליט לדחות את התביעה ולחייב את התובעת לשלם לנתבע שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪ וכן הוצאות בסכום כולל של 6,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בתאריך 19.7.2021 זוכה המבקש מכל המיוחס לו, וכפועל יוצא מכך שוחרר באופן מידי ממעצרו.
עוד סברה המשיבה שבניגוד לטענות המבקש, לא היה מקום להשלים את החקירה בנקודות אותן ציין בבקשתו, לא כל שכן להגיש כתב אישום נגד האב, המתלונן בתיק, זאת בהיעדר תשתית ראייתית מספקת.
לגירסה זו של המבקש נמצא חזוק בדמות עדותה של האם במישטרה שם סיפרה שהמבקש ואביו "הלכו מכות". נכון הדבר שהאם לא ראתה את שהתרחש בחדר ורק שמעה זאת, אולם דבריה אלו, היו צריכים להדליק אצל גורמי החקירה והתביעה נורת אזהרה טרם הגשת כתב האישום, זאת ממספר סיבות.
...
בנסיבות העניין מצאתי להיעתר לבקשה זו ודיון ההוכחות נקבע ליום 13.7.2021.
טענה זו אין בידי לקבל.
במצב דברים זה, בו התמונה הראייתית השתנתה מן הקצה אל הקצה באופן שהיה בו כדי להפוך את הקערה על פיה, היה מצופה מהמשיבה לבחון ולהעריך מחדש את מצב הראיות בתיק בזמן אמת, להסיק את המסקנה המתבקשת ולא להותיר את המבקש במעצר פרק זמן נוסף עד מתן הכרעת הדין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המדינה מוסיפה וטוענת, כי בתיק זה טרם התבקש מאסר חלף אי-תשלום הקנס, בהתאם לסעיף 129א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982; כי דין הבקשה להדחות גם משקולי מאזן נוחות; וכי מכל מקום – המבקשת לא תמכה את בקשתה בתשתית עובדתית להוכחת העדר יכולת לשלם את הקנס, באופן שנקבע על-ידי המרכז לגביית קנסות.
המבקשת טוענת, כי ועדת השחרורים החליטה לדחות את הבקשה לשיחרור מוקדם בשל סיבה אחת ויחידה – אי-תשלום הקנס; ועל-כן, בפועל המבקשת מרצה כבר תקופת מאסר נוספת בגין אי-תשלום הקנס, שכן נימנעה ממנה האפשרות לשיחרור מוקדם.
בעניינינו, לא ביקשה המדינה הטלת מאסר חלף קנס, ולא מצאתי הצדקה לעכב את ביצועו של הקנס בחודשים ארוכים, כמבוקש, רק מן הטעם שצוין בבקשה, לפיו הכרעת בג"צ בעתירה שתוגש על החלטת המרכז לגביית קנסות "תארך למעלה משנה". לכך יש להוסיף, כי לא ניכר שסכויי העתירה על החלטת המרכז לגביית קנסות, בדבר פריסת תשלום הקנס הִנם גבוהים; מה-גם, שהבקשה לא נתמכה בתשתית ראייתית מספקת.
העובדה שועדת השחרורים דחתה את הבקשה לשיחרור מוקדם בשל אי-תשלום הקנס, אינה מקימה עילה לדחיית תשלום הקנס עד להכרעת בג"צ בעתירה שטרם הוגשה על-ידי המבקשת, למרות חלוף מספר חודשים מעת מתן החלטת המרכז לגביית קנסות.
...
המדינה מוסיפה וטוענת, כי בתיק זה טרם התבקש מאסר חלף אי-תשלום הקנס, בהתאם לסעיף 129א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982; כי דין הבקשה להידחות גם משיקולי מאזן נוחות; וכי מכל מקום – המבקשת לא תמכה את בקשתה בתשתית עובדתית להוכחת היעדר יכולת לשלם את הקנס, באופן שנקבע על-ידי המרכז לגביית קנסות.
לאחר בחינת טיעוני הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה להידחות; ולוּ מן הטעם שהמבקשת טרם הגישה עד היום עתירה לבג"צ על החלטת המרכז לגביית קנסות מיום 23.4.17, בפרט לאחר שחזרה בה ביום 19.7.17 מהערעור שהגישה לבית-משפט זה בע"א 31587-05-17.
על-יסוד האמור לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו