בצד זאת, בסעיף 81(א) לחוק נקבעו סייגים להרחבה האמורה כדלקמן:
"תאונה שארעה תוך כדי נסיעה או הליכה בנסיבות האמורות בפסקות (1), (4), (5) או (7) של סעיף 80 אין רואים אותה כתאונה בעבודה אם חלה בנסיעה או בהליכה הפסקה או סטיה של ממש מהדרך המקובלת, כשההפסקה או הסטיה לא היו למטרה הכרוכה במילוי חובותיו של המבוטח כלפי מעבידו..."
בעניינינו, אין מחלוקת כי התובע נפגע בתאונת דרכים לאחר שסיים את עבודתו.
לעניין זה נפסק כך:
"בחינה זו נעשית לא רק לפי המסלול הפיסי של הדרך (התווי), אלא גם בשים לב למטרה ולתכלית הנסיעה (או ההליכה) בדרך. קרי, האם מטרת היציאה לדרך היתה כדי להגיע מן המעון לעבודה או מן העבודה למעון. ככל שמטרת העובד ביציאתו לדרך הייתה מטרה עצמאית ונפרדת העומדת בפני עצמה, הרי שהעובד לא יחשב כמי שהיה במקטע הדרך המכוסה בחוק, אף אם התאונה אירעה בתוואי הדרך המקובלת שבין המעון לעבודה ואף אם העובד טרם "הוציא את כוונתו מן הכוח אל הפועל"" (עב"ל 39853-12-15 איילת מזרחי - המוסד לביטוח לאומי (מיום 5.12.2018), סעיף 52 לפסק הדין).
לעניין זה העיד התובע כך: "הסברתי לחוקר שעצרתי בדרך בקסטינה בסניף רמי לוי שהוא ממש על הכביש שאני עובר בו על מנת לקנות כמה מצרכים לבית, אני נוהג לעשות זאת באופן קבוע, אני לא אסע הביתה רבע שעה ואז איחזור לקניות, אני עושה לפעמים השלמה בדרך קונה מה שצריך וממשיך וזה ממש על הדרך שלי. התעכבתי שם." (ע' 4, ש' 16-19).
יחד עם זאת, התובע הסביר בעדותו כי ביום התאונה שהה במקום העבודה זמן מסוים לאחר החתמת כרטיס הנוכחות וכן התעכב בעלייה ובירידה מהאופנוע, באופן אשר מסביר את פער הזמנים: "לוקח כ- 5 דקות לפחות להגיע לאופנוע, כשאני מגיע ממשמרת לילה אחרי נהיגה ופריקה על משאית אני נוהג לאחר הדפסת הכרטיס לשבת לשתות כוס קפה ולוקח לי 15-20 דק' עד שאני מתחיל לנסוע הביתה. זה שיגרתי ביותר." (ע' 5, ש' 9-10).
...
לאחר שבחנו את טענות הצדדים, העדויות ושאר הראיות אשר הונחו בפנינו, הגענו למסקנה כי יש להכיר בתאונת הדרכים שאירעה לתובע כתאונת עבודה.
ובהמשך עדותו: "אני לא יודע מה היה. אני ממלא את טופס ב"ל 250 ויש שם סעיף ששואלים אם יש לי ההסתייגויות והיו מקרים שהיו לי ההסתייגויות ופה לא היתה לי הסתייגות כי זה היה נראה לי סביר" (ע' 8, ש' 22-24).
יודגש לעניין זה, כי עדותו של התובע וכן של העד מר סער הותירו בפנינו רושם אמין, ולא מצאנו סתירות מהותיות בעדויות אלה.
בנסיבות אלה, אף אם אף אם היינו סבורים כי עצירת התובע לקניות הייתה סטייה של ממש מהדרך המקובלת, נראה כי סטייה זו התרפאה עת חזר התובע לתוואי הדרך המקובלת לביתו והתאונה אירעה בדרך זו.
לאור כל האמור, התביעה מתקבלת ואנו קובעים כי יש לראות בתאונת הדרכים בה היה מעורב התובע ביום 14.4.2021 כתאונת עבודה.